Wat te doen op Tenerife?

Redactie - 4 november 2022

Wat te doen op Tenerife?

Redactie - 4 november 2022

Wil je graag op vakantie naar Tenerife en ben je benieuwd naar wat er allemaal op dit eiland te beleven valt? Lees dan snel verder! We vertellen je alles over de bezienswaardigheden en andere leuke activiteiten op Tenerife. Van cultuur tot natuur en shoppen, op dit Canarische eiland vind je het allemaal.

Bezoek de prachtige stranden 

De voornaamste reden voor een vakantie op Tenerife is het heerlijke weer, de fijne accommodaties en de mooie stranden. Dankzij de vulkanische oorsprong van Tenerife is er een grote diversiteit aan stranden. Wie dol is op lange, uitgestrekte stranden zal een bezoek aan Playa de la Tejita of Playa Teresitas waarderen. Daarentegen staat het beroemde Playa Jardin bekend om het zwarte, vulkanische zand. Op Playa de los Cristianos zit je helemaal goed als zonaanbieder. Het goudgele strand en de gezellige baai maken dit een ideale vakantiebestemming. Een bezoekje aan Los Gigantes mag ook niet ontbreken. Hier bewonder je de ruige kustlijn met gigantische kliffen. Daarbij kan je vanuit dit indrukwekkende plaatsje ook gemakkelijk een dolfijnen- en walvissentocht maken. Wil je meer weten over de stranden op Tenerife? Lees dan ook: ‘Ontdek de top 5 mooiste stranden op Tenerife‘.

Playa Teresitas - Bezienswaardigheden Tenerife

Playa Teresitas

Duik in de natuur

Hoewel de meeste mensen bij Tenerife vooral aan zon, zee en strand denken, is het eiland ook een perfecte bestemming voor wandelliefhebbers. Zo is het Teno gebergte een spectaculair wandelgebied over een 17 miljoen jaar oud vulkanisch gebergte. Of ga je liever voor het groene Anaga gebergte vol met bijzondere flora en fauna? Wat je echt niet mag missen tijdens een vakantie naar Tenerife is de vulkaan El Teide. De vulkaan steekt maar liefst 3718 meter boven het vulkanische landschap uit. Het is de hoogste berg van Spanje en een van de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife. Je kunt hier met een kabelbaan naar boven om vervolgens te genieten van een spectaculair uitzicht.

Anaga Mountains - Bezienswaardigheden Tenerife

Anaga Mountains

Ontdek de culturele bezienswaardigheden

Je zou het misschien niet verwachten, maar naast mooie stranden en prachtige natuur zijn er op Tenerife ook voldoende culturele bezienswaardigheden. Dit veelzijdige eiland is echt van alle markten thuis. Voor een flinke dosis cultuur breng je een bezoek aan de hoofdstad Santa Cruz. Hier vind je tal van mooie monumenten zoals het 18e-eeuwse Palacio de Carta. Ook de barokke kerk van San Francisco en de oude Iglesia de la Concepcion mag je niet overslaan. Mocht je tijdens februari en/of maart in de hoofdstad zijn, dan heb je geluk! In deze periode wordt de stad omgetoverd tot een groot festivalterrein voor het carnaval.

Andere leuke stadjes om te bezoeken zijn de voormalige hoofdstad La Laguna, het charmante Garachico en het historische La Orotava. In deze mooie stadjes wandel je door pittoreske straatjes vol met historische gebouwen. Wil je cultuur en natuur combineren? Dan is het bergdorpje Masca een geweldige optie. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Daarbij is dit ook een mooi vertrekpunt voor een wandeling door de Masca-kloof.

Puerto de la Cruz - bezienswaardigheden Tenerife

Puerto de la Cruz

Ga voor een actieve strandvakantie

Ook de sportieve vakantieganger zit helemaal goed op dit eiland. Naast de talloze wandelroutes vind je op Tenerife namelijk ook prachtige mountainbike routes. Daarbij kan je op dit eiland ook goed klimmen en canyoning beoefenen. Wie dol is op watersport gaat ook een heerlijke vakantie tegemoet. Zo kan je op Tenerife snorkelen, windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Je zult je dus niet snel vervelen tijdens een actieve strandvakantie op Tenerife.

Snorkelen

Geniet van dagje winkelen

Naast het bezoeken van de mooie bezienswaardigheden en lekker strand hangen, kan je op Tenerife ook nog eens goed shoppen. De kleinere dorpjes zoals Puerto de la Cruz, de binnenstad van San Cristóbal de la Laguna en Calle Obispo Cácares in Candelaria zijn perfect om unieke souvenirs te scoren. Voor een dagje serieus shoppen zit je beter in Costa Adeje. Hier vind je namelijk het prachtige Plaza del Duque, een modern winkelcentrum vol topmerken. Dit is de plek op het eiland voor shopaholics. Wil je in alle rust shoppen? Dan kan je beter overdag gaan, want in de avond wordt het hier een stuk drukker. Ook de ‘gouden mijl’, oftewel de boulevard Avenida de Las Americas is de moeite waard. Aan deze boulevard in de bruisende badplaats Playa de las Americas vind je een ruime selectie aan nationale en internationale ketens.

De kust bij Playa de las Américas

Verblijf in de mooiste hotels

Een vakantie op Tenerife is uiteraard niet compleet zonder een mooi hotel. We hebben de drie populairste hotels op Tenerife voor je op een rijtje gezet.

Parque Del Sol ⭐⭐⭐

“Ruime mooie appartementen met hier en daar wat achterstallig onderhoud, vriendelijk personeel, een super goede schoonmaak en het eten was heerlijk heel veel keuze. Prijs kwaliteit verhouding is zeer goed. Op loopafstand vd boulevard genoeg te zien en te beleven in de omgeving.” – Biebs

GF Fañabé ⭐⭐⭐⭐

“Top hotel! Vriendelijk personeel en heerlijk ontbijt. Het is netjes en schoon, net als de ruime kamer. We zaten aan de straatkant met leuk uitzicht vanaf het balkon. Elke avond live muziek, net als het cafeetje aan de overkant. Hoewel ik het niet als vervelend heb ervaren, kon het elkaar soms overstemmen.” – Stefanie

H10 Conquistador ⭐⭐⭐⭐

“Alleen maar pluspunten, een top hotel in alle opzichten.” – Jan

Garachico
Op vakantie naar Tenerife?

Een vakantie naar het eiland Tenerife heeft voor iedereen wat te bieden. Of je nu dagenlang op een van de mooie stranden wilt liggen of graag de natuur in wilt duiken, hier zit je goed. Daarbij kan je op het eiland ook nog eens goed shoppen en culturele bezienswaardigheden bewonderen.

Aanbod in Tenerife