Redactie - 9 maart 2019

Redactie - 9 maart 2019

Wie op vakantie gaat, ontkomt er niet altijd aan, vliegen. De een vindt het leuk van de ander mag het zo snel mogelijk achter de rug zijn. Vervelen? Welnee! Wat kun je allemaal doen in het vliegtuig? Lezen, een taal leren, mediteren en nog veel meer!

Wat kun je allemaal doen in het vliegtuig

Wat kun je allemaal doen in het vliegtuig?

Maak jezelf nuttig. Gebruik de tijd die je in het vliegtuig doorbrengt op weg naar Kreta of naar Koh Samui zo goed mogelijk.

• Organiseer je tas: Herken je dat? Voor vertrek naar de luchthaven was je tas perfect op orde. Echter, na de incheckprocedure en het passeren van de douane lijkt het ineens een grote ontploffing in je handbagage. Neem zodra het teken stoelriemen vast gedoofd is je tas op schoot en bekijk op je gemak hoe het efficiënter kan. Tijd genoeg.
  • Maak plannen: Deze tip is zowel op de heen als op de terugweg handig. Bedenk op weg naar je vakantiebestemming alvast wat je allemaal wilt gaan doen. Of wat juist niet. Wanneer je huiswaarts reist, maak dan meteen nieuwe plannen voor je volgende vakantie.
  • Leer een taal: Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen heb je de mogelijkheid middels het inflight entertainment system een taal te leren. Vlieg je naar Barcelona, zorg dat je alvast een mondje Spaans spreekt of leer hallo te zeggen in het Arabisch wanneer je op vakantie naar Dubai gaat. Heeft de airline deze mogelijkheid niet aan boord, koop dan op de luchthaven een papieren taalgidsje en oefenen maar. Misschien ben je wel onderweg naar het Hotel Mövenpick IBN Battuta Gate. Het zou zomaar kunnen aangezien dit hotel met het cijfer 9 wordt beloond. Vakantieganger Bos schrijft: ‘Een fantastisch hotel met personeel dat alles voor je doet met een grote glimlach op het gezicht. Hotelkamer zeer ruim met een hele mooie badkamer. Een heerlijk bed.’

Blijf gezond

In de categorie ‘Wat kun je allemaal doen in het vliegtuig?’ wil ik je graag een aantal tips geven om je vlucht een beetje gezond door te komen.

• Neem een gezichtsmasker: Oké, je medepassagiers kijken je misschien een beetje vreemd aan wanneer je met een wit gezicht door het gangpad loopt. Jij hebt echter geen droge huid als je straks op je vakantieadres aankomt.
  • Leer mediteren: Mediteer aan boord en kom volledig tot rust. Wanneer je jezelf deze innerlijke rust gunt, vliegt de tijd voorbij.
  • Eet gezond: Komt de stewardess met een ijsje langs, een zakje zoute nootjes of een stukje chocolade? Sla het met een glimlach af. Zorg dat je zelf (in je goed georganiseerde tas) gezonde snacks bij je hebt. Het helpt je fit te blijven tijdens de vlucht.
  • En drink natuurlijk veel water.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/alles-wat-je-moet-weten-over-hydrateren-in-het-vliegtuig/”]

Verzet je gedachten

Zorg voor afleiding in de breedste zin van het woord. Je zult zien dat je nog tijd tekort komt.

• Lees: Het is bij mij een beetje een gewoonte. Wanneer ik ga vliegen, koop ik op de luchthaven een boek. Het liefst een dikke pil. Dikwijls ben ik zo verzonken in mijn boek dat ik niet eens in de gaten heb dat mijn eindbestemming al in zicht is.
  • Bingewatching time: Het maakt niet uit of je acht uitzendingen van The Big Bang Theory via het schermpje van het vliegtuig kijkt of dat je je favoriete serie op je laptop of tablet verslindt. Een fijne afleiding is het zeker.
  • Bestel een drankje: Een beetje tegenstrijdig met de tips die ik onder het kopje ‘Blijf gezond’ gaf, maar aan de andere kant, het is vakantie niet waar? Verwen jezelf met een cocktail, een heerlijk glas wijn of een koud biertje. Proost op de vakantie!

Heb jij nog tips omtrent wat je allemaal kunt doen in het vliegtuig, deel ze in de comments.