Wandelen in de adembenemende Ardennen van België

Redactie - 28 september 2018

Wandelen in de adembenemende Ardennen van België

Redactie - 28 september 2018

Zin in een sportief weekendje weg bij onze zuiderburen? Ga wandelen in de Ardennen in België! Wij zochten de drie waanzinnige wandelgebieden voor je uit.

vallei van de Semois Wandelen Ardennen Belgie

Wandelen in België door de vallei van de Semois

Zo dichtbij, maar je waant je even aan de andere kant van de werel. De vallei van Semois wordt ook wel het ‘Canada van België’ genoemd. En dat heeft alles te maken met de groene natuur en de waanzinnige rivier die door het gebied kronkelt. Van de bron in Aarlen tot de monding bij Monthermé loopt ruim 200 kilometer aan wandelroutes.

Een leuke tocht om te maken is de ‘laddertjeswandeling’. De route is maar vijf kilometer lang, maar super avontuurlijk. Tijdens de wandeling klim je over verschillende stalen ladders om verticale rotspassages te overbruggen.

Parkeer de auto gemakkelijk aan het Point de Vue (vergeet niet om even van het uitzicht over Frahan te genieten). Loop richting de kerk en volg eenvoudig de bewegwijzering langs de weg. Ook al is de route kort, door alle obstakels ben je zo drie uur onderweg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/belgie-kinderen-leukste-pretparken-land/”]

Spa Belgie wandelen Ardennen

Lopen in en rondom Spa

Spa ken je misschien wel als het kuuroord in België. Maar het is zeker ook een prachtige uitvalsbasis voor wandelingen in het gebied.

Een paar mooie routes rondom Spa:

  • Een wandeltocht over de Forellenweg. Deze wandeling start en eindigt in Stavelot en duurt ongeveer vier uur (elf kilometer).
  • Klim over rotsen en bruggetjes in de Amblèvevallei. Deze avontuurlijke route is zo’n veertien kilometer lang en loopt langs de Ninglinspo- en de Chefnabeek. Vooral geschikt voor ervaren wandelaars!
  • Loop langs de beken, heide en venen van Malcham.

Reviewer Rudi is fan: ‘Een prachtige natuurrijke omgeving die tijdens de zonnige herfstdagen adembenemend mooi is!

Overnachtingstips in Spa: Hotel A La Heid des Pairs (Zoover score: 9) en Hotel Radisson Blu Palace (Zoover score: 7,7).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/belgie-3x-overheerlijke-bierroutes/”]

Wandelen Belgie Ourthe vallei

Struinen door de Ourthevallei

Keuze genoeg met meer dan duizend kilometer aan wandelpaden in de Ourthevallei. Bijvoorbeeld Tour de Chaudfontaine, die start in het beroemde kuuroord Chaudfontaine. In dit ‘hart van de Ardennen’ loopt een prachtige route van ongeveer vijftig kilometer. De route loopt in een lus om de stad, dus perfect om te combineren met een overnachting in Chaudfontaine.

Zin in een echte uitdaging? Ga voor het uitdagende Trail des Fantomes, een van de zwaarste routes in de Ardennen. Vooral de steile afdalingen langs de oevers van de rivier de Ourthe maken deze tocht alleen geschikt voor de echte profs.

Wat is jouw favoriete wandelroute in de Belgische Ardennen? Deel je tips in de reacties en inspireer andere sportievelingen!