Waarom een citytrip Antwerpen een heel goed idee is

Redactie - 12 september 2018

Waarom een citytrip Antwerpen een heel goed idee is

Redactie - 12 september 2018

Antwerpen ligt net over de grens van Nederland naar België en dat maakt het een populaire stad voor een dagje uit. Maar ook als stedentrip is deze Belgisch stad heel geschikt. Wat er allemaal te doen is? Lees snel verder!

Bezoek ’t Eilandje van Antwerpen

’t Eilandje was vroeger de haven van de stad. Daarna werd er niets meer mee gedaan, nu is het een gezellige plek waar Antwerpenaren neerstrijken in het weekend. Het is omgeven door water van de Schelde en met dat uitzicht drink je hier graag wat op een van de terrassen. Op ’t Eilandje hangt nog steeds een industriële sfeer, door de vele kranen en pakhuizen die er staan. Vanuit het Museum aan de Stroom heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Shoppen in de leukste winkelstraten

In modestad Antwerpen kom je natuurlijk ook om een beetje te shoppen. Of in elk geval om lekker te snuffelen in bijzondere winkels. En die vind je in de Kammenstraat, de Kloosterstraat, Vlaamsekaai en Graaf van Egmontstraat. De Kloosterstraat zit vol met vintage winkels: van boeken tot meubels tot fashionaccessoires. In de Kammenstraat shop je bij concept stores en bijzondere boutique winkels. Sowieso is het leuk om zijstraatjes in te lopen, je komt pareltjes van straten tegen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/de-mooiste-treinstations-ter-wereld-een-persoonlijke-top-5/”]

Ga je liever door design? Wandel dan door de Nationalestraat waar je winkels vindt als Dries van Noten en Ann Demeulemeester. Bekende modeontwerpers uit België. Ook grotere ketens, zoals Sissy-Boy, vind je in deze straat. Voor winkels als Zara en H&M moet je op de Meir zijn. Twee keer per jaar vindt in Antwerpen de solden (uitverkoop) plaats: de maand januari en de maand juli.

Een dagje musea hoppen

Kunstliefhebbers zitten goed in Antwerpen. Het musea aanbod is hier enorm. Populaire uitschieters zijn het Museum aan de Stroom (MAS) op ’t Eilandje, het ModeMuseum (MoMu), het Rubenshuis, het Fotomuseum en MUHKA: het Museum van de Hedendaagse Kunst Antwerpen. Voor ieder wat wils!

Struinen langs de Schelde

Wandel eens langs de Schelde aan beide kanten van Antwerpen! Via het oude centrum loop je naar ‘de linkeroever’, de overkant dus. Op de Groenplaats bij de kathedraal wandel je via de voetgangerstunnel onder de Schelde door: dan sta je aan de linkeroever. Vervolgens ga je langs de Schelde richting het Sint-Annastrand, waar je kunt uitrusten met een lekkere lunch. Struin door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte om weer terug te gaan naar het oude stadscentrum.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/17-01-2015-solden-in-antwerpen-5-hotels/”]

Overnachten in Antwerpen

Vakantieganger Nelson verbleef met partner een nachtje in Antwerpen in hotel De Keyser. Dit hotel heeft een supercentrale ligging en is dus ideaal voor als je de stad voor een stedentrip bezoekt. ‘Mooi, net, schoon hotel pal naast het Centraal station. Ideale ligging voor een bezoekje aan Antwerpen. Ontzettend vriendelijk personeel. Al met al een heel fijn verblijf in dit hotel’, aldus Nelson.

Andere aanraders in Antwerpen zijn appartementen Aplace (Zoover score 9,4), b&b Bon Bon Nuit (Zoover score 9,6) en hotel Lindner & City Lounge met een 8,5.

Op zoek naar meer leuke accommodatie in Antwerpen? Zoek, vind en boek op Zoover.