Vlucht gemist, wat nu?

Redactie - 12 januari 2018

Vlucht gemist, wat nu?

Redactie - 12 januari 2018

Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger: met je goedgevulde koffer en je beste vakantie-outfit TE LAAT op het vliegveld aankomen. Wat te doen als je jouw vlucht gemist hebt? Wij zetten een paar handige weetjes voor je op een rij.

Vlucht gemist - wachtrij1. Vlucht gemist door drukte op het vliegveld? Bewijs dat je op tijd was

Er zijn van die dagen in het jaar dat heel Nederland op Schiphol lijkt te staan. En allemaal in jouw rij. Mocht je jouw vlucht missen omdat je uren vast staat bij de incheckbalie, dan kun je meestal aanspraak maken op compensatie. Of in het beste geval een plekje krijgen op een volgende vlucht. Eén ding is hierbij cruciaal: het bewijs dat jij op tijd was. Oftewel: dit is dus waarom je jezelf bij aankomst op Schiphol ALTIJD moet trakteren op een extra grote latte en een enorme muffin (wel het bonnetje bewaren!).

Vlucht gemist - vliegveld

2. Vlucht gemist door vertraging vorige vlucht = (soms) vergoeding

Heb je een vlucht gemist vanuit of naar Europa, dan kun je een beroep doen op de Europese wetgeving. Hierin is onder andere vastgelegd dat je bij minstens drie uur vertraging een vergoeding kunt claimen. Het is wel van belang dat je jouw aansluitende vluchten als één reis hebt geboekt en dat hierbij rekening is gehouden met de minimale overstaptijden. Meer weten over de Europese regels bij een gemiste vlucht? Benieuwd hoeveel vergoeding je wanneer kunt krijgen? Check dit handige overzicht op de website van EUclaim, specialist in passagiersrechten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/meer-dan-3-uur-vluchtvertraging-moet/”]

Vlucht gemist - rennen3. Vlucht gemist door vertraging trein = bijna altijd pech

Je vlucht gemist omdat je trein vertraging had? Helaas, hoewel de NS wel – op bepaalde voorwaarden – je treinkaartje vergoedt bij vertraging, hoef je niet meer te verwachten dan dat. Vervolgschade, zoals jouw gemiste vlucht heet, wordt bijna nooit vergoed. Vertrekt je vlucht erg vroeg in de ochtend en ben je bang dat het wat krap wordt? Op en rondom Schiphol kun je volgens jullie reviews prima overnachten. Onder andere Hotel citizenM Amsterdam Airport en Hotel Steigenberger Airport Hotel Amsterdam scoren goed.

Vlucht gemist - gezinVliegvelden waar je best wat uurtjes vast wilt zitten

Je vlucht missen onderweg naar je droomvakantie is natuurlijk nooit leuk. Maar het kan ook goed uitpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje ronddwalen in de levensechte jungle van het vliegveld van Kuala Lumpur in Maleisië? Of nóg een paar uurtjes genieten van het bizar mooie uitzicht vanaf de luchthaven van Innsbruck? Ook op het Hamad International Airport van Doha kom je je extra tijd tot een volgende vlucht ongetwijfeld wel door. Het vliegveld is uitgerust met squash banen, een indoor zwembad, een wellness center en een paar bijzondere kunstmusea. Kortom: kies je locatie voor een tussenstop slim uit!

Heb jij weleens je vlucht gemist? Deel je tips en ervaringen in de comments!