Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!

Redactie - 27 juli 2022

Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!

Redactie - 27 juli 2022

Eindelijk. Het is zo ver… We mogen weer op vakantie! Hup, snel dat vliegtuig in, op naar een onvergetelijke tijd vol zon, zee en strand. In SpanjeGriekenland of Turkije bijvoorbeeld. Of lekker ergens buiten Europa. Want waarom ook niet? Het kan immers weer! En natuurlijk wil jij goed voorbereid op reis. Vooral als je vanuit het buitenland vliegt, zoals Duitsland. Wij hebben alle ins and outs over de bereikbaarheid én parkeergelegenheid van Düsseldorf, Keulen en Weeze Airport voor jou op een rijtje gezet, zodat alles smooth verloopt. Kom jij niet voor verrassingen te staan. Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!

Vliegen vanaf Düsseldorf

Met Düsseldorf Airport heb je direct één van de grootste vliegvelden van Duitsland te pakken. Ideaal, want dat betekent lekker veel bestemmingen! En nog een voordeel: het vliegveld is hartstikke goed bereikbaar. Vanaf Utrecht ben je namelijk nog geen twee uur onderweg. Je volgt eenvoudig de A12 richting het oosten, die in Duitsland overgaat in de A3. Ben je Duisburg voorbij? Dan staat het vliegveld al aangegeven als “Flughafen Düsseldorf”. Via afslag 16 richting Düsseldorf word je vervolgens naar het vliegveld geleid. Eenmaal daar zie je op de borden waar de diverse parkeergelegenheden zich bevinden.

Kom je vanuit het zuiden? En ga je bijvoorbeeld bij Roermond de Duitse grens over? Dan volg je vanuit daar de A52 in oostelijke richting. Op het moment dat je in de buurt van Düsseldorf komt, staat “Flughafen Düsseldorf” vanzelf aangegeven. Afhankelijk van je startpunt, is het vaak nog geen uur rijden voordat je bij het vliegveld bent! Reizigers die vanuit andere richtingen naar dit vliegveld in Duitsland komen, kunnen op één van beide routes inhaken. Houd onderweg voor de zekerheid deze blog “Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!” bij de hand. Kom jij gegarandeerd op je bestemming aan!

Zo zit het met parkeren

Als het je ergens niet aan ontbreekt op Düsseldorf Airport, dan is het wel parkeergelegenheid. Het vliegveld telt namelijk maar liefst 20.000 parkeerplekken verdeeld over drie zones tegen verschillende tarieven, respectievelijk: Terminal, Langzeit en Langzeit-Spar. De parkeergarages P1, P2, P3, P7 en P8 vallen onder Terminal en liggen het dichts bij de terminals van Düsseldorf Airport. Binnen slechts een paar minuten sta jij je koffer in te checken. Ideaal! Overdekt Langzeit parkeren is mogelijk in parkeergarages P4 en P5, en onoverdekt op parkeerterrein P22. Iets verder van de terminals vandaan, maar nog steeds op loopafstand! Parkeer je het liefst lekker goedkoop en vind je het niet erg een stukje te lopen? Dan is Langzeit-Spar parkeren écht wat voor jou. Dit doe je op parkeerterrein P23, P24 of P26. P23 ligt het dichtst bij de terminals, vanaf P24 en P26 ben je wat langer onderweg. Denk aan zo’n 15 tot 20 minuten lopen. De borden op dit vliegveld in Duitsland geven aan waar de diverse parkeergelegenheden zich bevinden. Zeker weten dat je je auto ook daadwerkelijk op het vliegveld kwijt kunt? Boek dan eenvoudig van tevoren online een plekje!

Adres

Flughafenstraße 105
40474 Düsseldorf
Duitsland

Barcelona van boven
Bestemmingen vanaf Düsseldorf

Vanaf Düsseldorf Airport is de keuze reuze! Je vliegt namelijk niet alleen naar zo'n beetje iedere zonnige bestemming binnen Europa, zoals Spanje, Griekenland en Turkije, maar ook enkele erbuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een exclusieve vakantie naar Dubai? Doe eens gek, het is vakantie!

Bekijk bestemmingen

Vliegen vanaf Keulen Bonn

Ook Keulen Bonn Airport is prima bereikbaar en perfect aangesloten op het verkeersnetwerk! Dit Duitse vliegveld is dan ook een uitstekende optie als vertrekpunt, met name voor wie woonachtig is in het zuiden van Nederland. Vanaf Maastricht sta je bijvoorbeeld in slechts iets meer dan een uur op het vliegveld. Woon je in de buurt van Utrecht? Dan ben je wat langer onderweg. Denk aan een autorit van zo’n 2,5 uur. Eenmaal de Duitse grens over, rijd je in de richting van de A59. Deze volg je tot Keulen waarna het vliegveld vanzelf aangegeven zal staan als “Flughafen”. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van de borden volgen en je komt vanzelf bij het vliegveld uit! Even de weg kwijt? Raadpleeg dan eenvoudig deze blog “Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!”

Zo zit het met parkeren

Op Keulen Bonn Airport heb je vier verschillende parkeergelegenheden met in het totaal zo’n 12.000 plekken. Eén parkeergarage bevindt zich vlak bij terminal 1 (P1), één garage vlak bij terminal 2 (P2), één terrein op 150 meter lopen van het vliegveld (P-Nord) en één garage op 350 meter lopen van het vliegveld (P4). Stuk voor stuk lekker dichtbij dus! Kom je met een groot voertuig naar Keulen Bonn Airport? Dan raden we je aan om voor P-Nord te kiezen. De parkeerplekken op dit parkeerterrein zijn namelijk een stuk ruimer dan op de andere, wat ‘m supergeschikt maakt voor voertuigen die groter zijn dan de gemiddelde auto. Houd er wel rekening mee dat dit parkeerterrein als enige niet overdekt is. Als je naar de tarieven kijkt, ben je op P3 het goedkoopst uit. P1 en P-Nord zijn het duurst, maar zeker ook goed betaalbaar. De diverse parkeergelegenheden vind je eenvoudig door op en rondom dit vliegveld in Duitsland de borden te volgen. Deze vertellen je namelijk precies waar jij moet zijn! Ook voor Keulen Bonn Airport raden we je aan van tevoren online een plekje te reserveren. Weet je zeker dat je er met je voertuig terechtkunt!

Adres

Kennedystraße
51147 Keulen
Duitsland

Venetië van boven
Bestemmingen vanaf Keulen Bonn

Net als Düsseldorf Airport behoort ook Keulen Bonn Airport tot de grootste vliegvelden van Duitsland. Er is binnen Europa dan ook vrijwel geen plekje dat je niet kunt bereiken vanaf dit vliegveld. Waar ga jij voor? Een strandvakantie aan de Middellandse Zee? Of toch een citytrip naar één van de culturele parels van Europa?

Bekijk bestemmingen

Vliegen vanaf Weeze

Direct over de grens bij Noord-Limburg vind je het kleinschalige Weeze Airport. Met slechts hooguit twintig vluchten per dag vertrek je hier in alle rust naar jouw vakantiebestemming. Mmm… Heerlijk. Zo’n relaxed begin van de vakantie! Vanaf Venlo is het bijvoorbeeld nog geen 35 kilometer rijden naar het vliegveld. Kom je uit de richting van Eindhoven? Dan volg je eenvoudig de A67 tot Venlo. Daar neem je de A73 die je in Boxmeer verlaat voor de A77 richting Duitsland. De A77 gaat in Duitsland over in de A57. Deze volg je tot de afslag Goch/Weeze, waar je afslaat richting het vliegveld. Vanaf hier hoef je alleen nog de borden met het luchthavensymbool te volgen!

Vertrek je vanuit het noorden of oosten van het land naar dit vliegveld in Duitsland? Dan is het handigst om via Nijmegen te rijden. In Nijmegen neem je de A73 tot aan Boxmeer, waar je de A77 richting Duitsland neemt. Vanaf daar is de route hetzelfde als hierboven uitgelegd staat. Even vergeten hoe het ook alweer zat? Dan zoek je toch snel even deze blog op: “Vliegen vanaf Duitsland? Zo zit het met parkeren!” Gute Fahrt!

Zo zit het met parkeren

Ook op Weeze Airport vind je meer dan genoeg parkeergelegenheid voor iedereen! Doordat dit Duitse vliegveld lekker klein is, is het aantal parkeerplekken van 7.000 dan ook meer dan genoeg. Op het vliegveld vind je drie verschillende soorten parkeerterreinen: P1 is bedoeld voor kort parkeren, P2 voor wat langer en P3 voor lang parkeren. Alle drie de parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Op het vliegveld volg je eenvoudig de borden die jou naar het juiste parkeerterrein leiden. Ook voor Weeze Airport raden wij je aan van tevoren online een reservering te maken voor een parkeerplek. Wel zo makkelijk!

Adres

Flughafen-Ring 60
47652 Weeze
Duitsland

Griekenland van boven
Bestemmingen vanaf Weeze

De bestemmingen vanaf Weeze Airport zijn stuk voor stuk heerlijk zonnig. Spanje, Griekenland, Turkije... Het zit er allemaal tussen! En dat voor zo'n kleinschalig vliegveld. Kortom: Weeze Airport is hét ideale startpunt voor jouw vakantie naar het warme zuiden!

Bekijk bestemmingen