Vakantie in Saint-Aygulf: op deze stranden wil je chillen

Redactie - 16 juni 2018

Vakantie in Saint-Aygulf: op deze stranden wil je chillen

Redactie - 16 juni 2018

In Saint-Aygulf (bij Fréjus) kun je heerlijk in het warme zand neerploffen en dagenlang relaxen. Weg van huis. Weg van werk. Lekker niksen aan de Côte d’Azur. Ultiem relaxen met een koud drankje in je hand en een goed boek? Dat doe je op deze stranden.

strand saint agulf

Beach life in Saint-Aygulf in het kort

Misschien zegt Saint-Aygulf je nog niets, dat kan. Het is namelijk een niet al te grote badplaats. En dat betekent dat je niet hutjemutje op het strand ligt, handdoek-aan-handdoek. Ten oosten van Saint-Aygulf vind je de mooie, uitgestrekte zandstranden. Meer fan van kleinere zand- en rotsstrandjes? Ga dan richting het westen, richting St. Tropez. Deze beroemde en beruchte Franse badplaats ligt op slechts 25 kilometer van Saint-Aygulf. En als je op de boot springt ben je er echt in no time. Ook Nice, Antibes en Cannes liggen ‘om de hoek’. En zelfs Monaco is nog goed aan te rijden vanaf Camping L’Etoile d’Argens of Hotel Van der Valk Le Catalogne.

Op zoek naar wat afwisseling? Trek er dan opuit in het achterland van de Var, wat ook wel het mooiste gedeelte van de Provence wordt genoemd. Of spetter erop los in het Waterpark vlak bij Fréjus.

Saint aygulf - lang zandstrand

Het grootste zandstrand: Esclamandes

Dit populaire strand ligt aan de oostkant van Saint-Aygulf en is het grootste en mooiste zandstrand in de omgeving. Het gaat door zover als je kunt kijken. Echt kilometers lang. Het deel van het strand dat vlak bij het centrum van de badplaats ligt, is supergeschikt voor families, met verschillende baaien en ondiep water. Het meest oostelijke deel van het strand is het domein van nudisten en kitesurfers. Al lijkt ons kitesurfen in je naakie niet een heel goed idee.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/typisch-antibes-in-10-fotos/”]

Je vindt strand Esclamandes bij de afslag van Saint-Aygulf richting Fréjus aan de Corniche d’Azur. Je kunt je auto parkeren op de grote parkeerplaats. Wel tegen betaling in het hoogseizoen. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het familiegedeelte van het strand op.

Saint aygulf - kitesurfen

Goed om te weten: voorbij het nudistenstrand, als je langs de kust richting Fréjus loopt, vind je dus een kitesurfzone, waar je niet mag zwemmen. Ook in verband met de stroming. En dat maakt het ook populair voor vissers. De stroom vormt de grens met Fréjus, waar je het Pacha Fréjus-strand kunt spotten, maar dat kun je niet te voet bereiken. Mocht je dus een bootje hebben, dan weet je welk idyllisch strandje je nagenoeg voor jezelf kunt hebben…

Als je het strand van Esclamandes misschien na een paar dagen wel gezien hebt, kun je voor een ander sfeertje ook eens de dag doorbrengen op de Calanques van Estérel of het strand van Issambres.

Saint aygulf - rustig strand

Wat rustiger en minder breed strand: Chris

Zoek je een niet te breed zandstrand dat door de massa nog niet is ontdekt? Op zandstrand Chris is het prima vertoeven. Parkeer je auto op de parkeerplaats, gooi wat losgeld in de meter en loop nog geen vijftig meter om je handdoekje uit te kunnen rollen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-franse-steden-geweest-moet/”]

Saint aygulf - strand en haven Frejus

Lekker actief aan de kust: de stranden van Fréjus

De stranden van het nabijgelegen Fréjus zijn wat levendiger. Als je dus wat reuring zoekt, kun je het beste je handdoekje uitrollen op plage de la base nature en plage de republique bijvoorbeeld. De stranden van Fréjus zijn maar een paar kilometer van Saint-Aygulf. Je weet dus waar je moet zijn voor een dosis zomerse gezelligheid. Dit zijn ook de stranden waar je de beachclubs speciaal voor kids, douches en genoeg eet- en drinktentjes tegenkomt. Dichterbij Saint-Aygulf zijn die wat schaarser, maar bij Fréjus kun je zelfs een uitstapje maken naar de jachthaven.

Op welk strand rol jij het liefst je handdoekje uit? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review over jouw favoriete vakantiebestemming of vakantiestrand.