Vakantie in eigen land: de leukste wateren en meren van Nederland!

Redactie - 14 juli 2018

Vakantie in eigen land: de leukste wateren en meren van Nederland!

Redactie - 14 juli 2018

Voor een heerlijk ontspannen stranddag hoef je écht niet de halve wereld over te vliegen. Wanneer de zon zich laat zien, ben je ook in Nederland in no time op de meest idyllische plekjes. Wij selecteerden vijf schitterende meren en plassen die garant staan voor een heerlijk dagje uit.

Galderse Meren – Breda

Gezinnen met jonge kinderen weten de weg naar de gezellige Galderse Meren al sinds jaar en dag te vinden. Volkomen terecht, want bij zomerse temperaturen is het een geweldige plek om je handdoek uit te rollen. Het water en de strandjes zijn schoon en doordat het water langzaam afloopt, is het ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Ga gewapend met emmer en schep, een goedgevulde koelbox én voldoende zonnebrand op pad en geniet van een onbezorgde middag aan het water. Trek gekregen? In het gezellige centrum van Breda zijn genoeg leuke restaurants te vinden!

Maarsseveense Plassen – Utrecht

Tussen het groen van Utrecht en Maarssen liggen de Maarsseveense Plassen: ideaal voor een warme zomerdag. Net als bij de Galderse Meren kunnen kinderen ook hier hun lol op. Het speelplatform met leuke glijbaan zorgt voor avontuur in en op het water. Naar een mooi plekje hoef je niet lang te zoeken. De ruime ligweiden en zandstranden bieden voldoende mogelijkheden. Wanneer je zin hebt in een beetje beweging na een tijdje bakken in de zon, fiets of wandel je over het geasfalteerde pad dat helemaal rondom het meer loopt. [article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/overnachten-op-het-strand/”]

E3-strand – Eersel

Deze locatie in Noord-Brabant ken je wellicht van de vele festivals die er worden gegeven, maar wanneer de podia weer zijn afgebroken is de plas een heerlijke bestemming om een dagje door te brengen. Neem een duik in het verkoelende water, houd een siësta in het gras of op het zand een kom helemaal tot rust. Zin in een weekendje weg? Bij Hotel De Bengel verblijf je op loopafstand van leuke terrasjes. Een mooie afsluiter na een ontspannen dag aan het water!

Veerse Meer – Zeeland

Het Veerse Meer in Zeeland staat synoniem voor watersport. Of je nu een bootje wil huren, er met een kano of jetski op uit wil gaan of simpelweg wil luieren op het strand: je vindt het hier allemaal! Ga op in een van de mooiste plekjes van Walcheren en geniet samen van een heerlijk ontspannen dag. Kun je geen genoeg krijgen van de gemoedelijke sfeer? Verleng dan je verblijf met een overnachting in Vakantiepark Stee Aan Zee. [article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/dit-zijn-ze-de-leukste-terrassen-van-nederland/”]

Zandenplas – Nunspeet

Het zal geen verrassing zijn dat in een van de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is, de Veluwe, ook een schitterend meer te vinden is. Want zo kunnen we de Zandenplas wel omschrijven! Verscholen in de bossen biedt het meer de mogelijkheid tot zwemmen, relaxen of simpelweg te genieten van de natuurlijke omgeving. De Zandenplas beschikt tevens over goede faciliteiten zoals toiletten, douches en een leuke speeltuin. Op naar de Veluwe in Gelderland!

Van welk meer of binnenwater word jij altijd blij op een warme zomerdag? Wij zijn benieuwd naar jullie favorieten!