Vakantie 2021 boeken? Hier moet je op letten!

Redactie - 12 januari 2021

Vakantie 2021 boeken? Hier moet je op letten!

Redactie - 12 januari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en we hebben allemaal de behoefte om er even tussenuit te gaan. Terwijl het weer buiten somber en druilerig is, wordt het tijd om vooruit te kijken. Wat is er mogelijk qua vakantie in 2021? En waar moet je op letten als je alvast een vakantie voor 2021 wil boeken? Lees onderstaande tips zodat jij goed voorbereid bent.

Vakantie 2021 voorbereiding

Reisadvies vakantie 2021

Je hebt de afgelopen maanden over bijna niks anders gehoord: de reisadviezen. Het is belangrijk om ze goed in de gaten te houden, omdat ze kunnen veranderen. Check de reisadviezen regelmatig, vanaf het moment dat je je vakantiebestemming uitkiest tot het moment dat je vertrekt. Het reisadvies van een land bepaalt namelijk of je vakantie doorgaat en wat je allemaal kan doen op bestemming. Op basis hiervan kies je een bestemming én kan je de juiste voorbereidingen treffen voor je vakantie in 2021. Je checkt het meest recente reisadvies op de website van de overheid.

Maatregelen vakantie 2021

Daarnaast worden er allerlei corona-maatregelen gehanteerd. De maatregelen verschillen per land en kunnen veranderen, waardoor je ze regelmatig moet checken. Zo voorkom je vervelende verrassingen. Voor het betreden van sommige landen heb je een negatieve PCR-test nodig en in sommige landen geldt een quarantaine periode. Zorg ervoor dat je deze regels volgt, want anders kan je geweigerd worden aan de grens of een boete krijgen.

Eenmaal aangekomen op vakantie zal niet alles hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Natuurlijk kan je gewoon terecht bij je accommodatie en zal het weer ongetwijfeld beter zijn dan in januari in Nederland. Wel hanteren sommige landen maatregelen zoals een mondkapjesplicht. Daarnaast kunnen restaurants of winkels gesloten zijn. We hebben alle maatregelen per land overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij controleren welke maatregelen er gelden op jouw droombestemming voor 2021. Hier lees je nog meer over het coronavirus en de gevolgen voor jouw vakantie.

Vakantie 2021 luchthaven klm

Geldterruggarantie

Over het algemeen geldt dat je goed op de annuleringsvoorwaarden moet letten als je een vakantie voor 2021 boekt. Het verschilt namelijk per reisuitvoerder of en in welke gevallen je geld terug krijgt. Bij Zoover boek je jouw vakantie voor 2021 gelukkig veilig en zonder risico. Op alle boekingen gemaakt tot en met 31 januari 2021 geldt namelijk een geldteruggarantie! Verandert het reisadvies voor jouw vakantiebestemming in code oranje of rood vanwege het coronavirus en heb je bij Zoover geboekt? Dan krijg jij je geld terug. Je kan dus gewoon boeken, zonder risico! Boek bijvoorbeeld zorgeloos je vliegvakantie naar Spanje en verblijf bij een van deze accommodaties:

Mallorca Spanje

Reviews

Wie weten het beste hoe het is om momenteel op vakantie te gaan? Het zijn andere vakantiegangers! Zoover is een platform met ontzettend veel beoordelingen van vakantiegangers zoals jij. Wil je weten hoe anderen hun vakantie hebben beleefd tijdens het coronavirus? Of wil je weten hoe de corona-maatregelen worden gehanteerd in een hotel? Lees dan de reviews van de verschillende accommodaties voor je jouw vakantie voor 2021 boekt. Zo worden veel hotels op Griekenland goed beoordeeld. Wij tippen alvast vijf fijne hotels:

klooster chryssopigy - eiland sifnos - vakantie 2021 griekenland

Verzekeringen

Doordat het coronavirus niet nieuw meer is, zijn de voorwaarden van je reisverzekering hier vaak op aangepast. Zo is er een kans dat niet alle kosten gedekt worden bij quarantaine, extra verblijfskosten of medische kosten. Bekijk de voorwaarden van jouw reisverzekering grondig om goed op de hoogte te blijven van de gevolgen op jouw vakantie.

Vakantiebestemmingen dichtbij huis

Wanneer je jouw vakantie in 2021 in Nederland doorbrengt, heb je veel minder last van reisbeperkingen. Natuurlijk worden er in Nederland ook corona-maatregelen gehanteerd, maar het gedoe op het vliegveld sla je lekker over. Gelukkig heeft Nederland als vakantieland heel wat te bieden! Vakantieparken aan zee of aparthotels in de stad, er is keuze genoeg. Neem voor inspiratie een kijkje op de Zoover blog. Hier lees je bijvoorbeeld over de beste hotels aan zee en de beste vakantieparken aan zee in Nederland.

Qurios ECO Grevelingenstrand

Neem de tijd voor inspiratie

Bekijk het van de positieve kant: door het coronavirus heb je langer de tijd om lekker veel inspiratie op te doen voor een vakantiebestemming. Kruip ’s avonds lekker op de bank met een kop thee en een laptop om uitgebreid ideeën op te doen. Ga jij in 2021 op vakantie naar Spanje, of wordt het toch een vakantie naar Turkije? De Zoover blog staat bomvol met artikelen vol inspiratie over verschillende bestemmingen. Lees bijvoorbeeld het artikel ‘De mooiste stranden van de Turkse Rivièra’, of ‘Deze bezienswaardigheden in Chalkidiki moet je bezocht hebben’.