Turkije: drie verborgen badplaatsen

Redactie - 16 juli 2017

Turkije: drie verborgen badplaatsen

Redactie - 16 juli 2017

Badplaatsen in Turkije kunnen flink toeristisch zijn. Ontwijk jij de Hollandse frikandel op vakantie liever? Geniet je graag van echt Turks eten, een kobaltblauwe zee en witte stranden zónder massatoerisme? Dan zijn deze drie glanzende pareltjes the places to be!

badplaatsen turkije

Beeld: Tatildenizkeyfi.com

1. Turks Saint-Tropez Alaçati

Alaçati ligt op het relatief onontdekte schiereiland Çeşme, aan de westkust van Turkije. Het stadje is charmant en biedt voor ieder wat wils: luier op de spierwitte stranden, huur een scooter en laat de wind door je haren gaan of waag je aan je eerste surfles!

Maar doe vooral niet te veel op een dag want de avonden zijn de moeite waard in Alaçati. De straten rond de hoofdstraat Kemalpaşa Caddesi zijn ’s avonds bezaaid met terrasjes waar mensen volop genieten van de geurigste gerechten uit de regio. Daarnaast heb je vanaf je tafeltje een perfect uitzicht op alle opgedofte mensen die langsparaderen. Niet voor niets wordt Alaçati het Saint-Tropez van Turkije genoemd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/turkije-all-inclusive-bestemmingen/”]

2. Ontdek de blauwe lagune in Ölüdeniz

Ölüdeniz zit in de lift wat betreft toerisme. Dus zorg dat je niet te lang wacht met je vakantie naar dit wonderschone plekje. Hagelwitte stranden, azuurblauwe lagune en groene bergen zijn misschien wel de drie belangrijkste ingrediënten van deze badplaats. Het strand Belcekiz lonkt al naar je als je nog door je vliegtuigraampje naar beneden kijkt. Langs het witte zandstrand loopt een gezellige boulevard waar je na een dagje op het heerlijke strand natuurlijk een fijne cocktail drinkt.

Iets verderop vind je een prachtige lagune. Als onderdeel van een Nationaal Park wordt het goed beschermd en komt er bijvoorbeeld geen hoogbouw.  Voor de kust van Ölüdeniz liggen eindeloos veel eilandjes. Maak een er keer een boottochtje naar toe: je wordt getrakteerd op de meest schitterende uitzichten!

Hoteltip: Hotel Turquoise (Zooverscore 8,9)

Hoteltip: Liberty Hotels Lykia (Zooverscore 9,1)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-redenen-voor-turkije-vakantie/”]

3. Slow down in Patara

Het leven lijkt te vertragen in Patara. Het tempo is laag en tijd speelt geen enkele rol. Je voelt je meteen thuis als bezoeker en vrienden met de bewoners van Patara ben je al bij aankomst. Dit kleine dorp, zorgvuldig verborgen gehouden voor het massatoerisme, ligt in de uitlopers van de bergen. Het grenst ook aan een prachtig zandstrand van 18 kilometer lang: één van de mooiste aan de Middellandse Zee én één van de belangrijkste schildpadbroedplaatsen van Turkije.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/cesme-het-st-tropez-van-turkije/”]

Het grootste deel van de bewoners leeft van de landbouw. De olijfgaarden, fruitboomgaarden, kassen gevuld met tomaten, komkommers, aubergines en paprika’s strekken zich uit rond het dorp. Vol van smaak en verwerkt in de lekkerste maaltijden vind je ze ’s avonds terug op je bord.

Hoteltip: Hotel Zeybek (Zooverscore: 9,2) Anja: ‘Tijdens het lopen van de Lycian way had dit hotel het warmste welkom dat wij tot nu toe meegemaakt hebben. Fijn ontvangst, even bijkomen, lekker afkoelen in het zwembad en met een bijzonder mooi uitzicht over de bergen vanaf de kamer. Het eten was precies wat we nodig hadden. Groente uit eigen tuin voor de salade en een heerlijke stoofschotel.’

Toevallig al één van deze plaatsen bezocht? Deel je ervaring op Zoover