Redactie - 1 januari 2018
We hebben ze even geteld. Dankzij jullie reviews telt onze database maar liefst 1.150(!) Spaanse campings. Dat wordt lastig kiezen deze zomervakantie, tussen al die lux lodges, paella party’s en palmbomen. Voor het gemak zetten we de 5 beste campings van Spanje voor je op een rij. Stuk voor stuk droomplekjes.
Inhoudsopgave
We beginnen ons lijstje met beste campings van Spanje met topper Glamping Vilanova Park. Deze mooie en verzorgde camping is heerlijk voor jong en oud. Met fijne zwembaden, voetbalvelden, animatie voor jongere en oudere kinderen, minidisco en leuke muziekband is er genoeg te doen! Familie d.o. genoot volop: ‘Alles tip top, hele mooie en verzorgde camping. Gezellige bar met leuke muziek en activiteiten. Heerlijk strand bij Vilanova en de bus van de camping rechtstreeks naar Barcelona is top!’
Sandaya Cypsela Resort is een perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar Girona, Barcelona en vele leuke stranden. Maar dan moet je deze topcamping wel willen verlaten. Want met fijne mobile homes, luxe lodge tenten, lekkere zwembaden, goede eetgelegenheden, bakker en supermarkt op de camping, hóef je niet weg. M. Bakker: ‘Heerlijke camping onder de pijnbomen. Zijn nu voor de derde keer geweest en voelt als thuis komen. Voor het eerst in luxe lodge tent. Was geweldig! We komen volgend jaar graag weer.’
‘Houd je van rust, klein en ongedwongen? Dan is dit ‘heaven on earth.‘ Reviewer Janexa geeft de kleinschalige camping Casa Valerosa een dikke 9. Net als vele andere reviewers. De fijne sfeer, de droomlocatie tussen de olijfbomen en de gastvrije eigenaren maken dit tot een van jullie beste campings van Spanje. ‘Je kunt aan alles zien dat er zorg wordt besteed aan de camping. Tot in de kleinste details!‘, schrijven ook reviewers Job en Marjon. Na al die lovende reviewers zijn wij bovendien erg nieuwsgierig geworden naar de befaamde zondagse paella avond van eigenaar Bas!
Las Palmeras heeft niet voor niets een Zoover Award gewonnen! Op deze fijne, kleine en schone camping voelt het voor veel vakantiegangers als thuiskomen. De plaatsen zijn volgens jullie ruim en de camping is op loopafstand van een heerlijk strand. Er is veel groen, fijne voorzieningen, ook voor kinderen, goed eten en alles is er brandschoon (‘een feest om te douchen‘). Kortom, de perfecte plek om te genieten deze zomervakantie!
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-must-sees-in-spanje/”]
Sommige Spaanse campings hebben het gewoonweg allemaal. Een droomlocatie tussen de bergen en amandelboomgaarden, een gastvrouw die je taal spreekt, tipi-tenten met vrij uitzicht op de sterren: Campo Alegre krijgt van jullie een 9,5 en is daarmee de absolute winnaar in deze lijst én van een Zoover Award! ‘Wat een heerlijke plek om tot rust te komen!‘, schrijft de familie Ernst. De camping ligt in Sax, zo’n half uur rijden van Alicante. ‘Een typisch Spaans stadje, meldt reviewer Bert. ‘Van toerisme is hier geen sprake.’
Heb jij een van deze accommodaties uit dit toplijstje met beste campings van Spanje bezocht? Voeg ook jouw review toe.