Top tips: snel, sneller, snelst naar de gate op Schiphol

Redactie - 17 juli 2018

Top tips: snel, sneller, snelst naar de gate op Schiphol

Redactie - 17 juli 2018

Tussen aankomen op Schiphol en aankomen bij het vliegtuig zit nog heel wat tijd (en stress). Gelukkig zijn er best wat trucjes om zo snel mogelijk bij je gate aan te komen. Wij delen ze met je!

Small bags only

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen al vrij stressvol: koffers pakken, laatste check, op tijd naar het vliegveld. En ben je dan super op tijd, dan staat er opeens een enorm lange rij bij de douane. Ai… daar had je even geen rekening mee gehouden.

Gelukkig heeft Schiphol sinds vorig jaar een systeem bedacht om die ellenlange rijen te beperken. Passagiers die met maximaal één stuk handbagage in de vorm van een tas reizen, mogen door de ‘Small Bags Only’ doorgang. De voorwaarden? De handtas, rugzak of laptoptas moet maximaal 40x30x20cm groot zijn. De openingstijden van de ‘Small Bags Only’ doorgangen zijn op dit moment:

  • In vertrekhal 1: 03:00 tot 20:00 uur
  • Vertrekhal 2: 06:30 tot 20:30 uur
  • En vertrekhal 3: 07:00 tot 20:30 uur

Nu horen we je denken: maar één tas voor m’n vakantie van een week? Dat gaat niet passen. Snappen we! Maar de rij waar jij in staat, is toch een heel stuk korter doordat de passagiers met slechts een tas hier niet meer in staan. Win win!

Vloeistoffen vliegveld

Andere tips om snel bij de gate te komen

Je kunt op Schiphol ook alvast wat voorbereidingen treffen om snel door de douane te komen en dus snel bij je gate te staan:

Doorzichtig tasje met vloeistoffen

Maak thuis een doorzichtig tasje klaar met vloeistoffen en stop hem in je handtas. Deze kun je bij de veiligheidscontrole zo in de bak leggen. Doe dit ook met opladers.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-criminele-trucs-op-het-vliegveld/”]

Elektronische apparaten bij elkaar

Houd ook al je elektronische apparaten bij elkaar in een tasje. Denk aan je laptop, je camera en telefoon. Met één handeling liggen ze in de bak op de band en hoeft je koffer niet eens open.

Drukste vliegvelden - crowd

Ga in de juiste rij staan

Dat is natuurlijk altijd een dingetje, want in de supermarkt kiezen de meeste mensen voor ‘de snelste’ rij en dat blijkt uiteindelijk de sloomste ooit te zijn. Gelukkig zijn er wat dingen waar je op kunt letten voordat je een rij kiest, áls je mag kiezen. Ga niet achter een gezin met kids staan, dat duurt gewoon lang. Die hebben veel spullen en er zit altijd wel iets in een van de koffers dat gecheckt moet worden. Ook passagiers die al helemaal in de vakantiestemming zijn en lekker rustig aan doen: een no go. Kies de rij waar zakenmensen in staan: die weten hoe het werkt en zijn vaak snel door de veiligheidscontrole heen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/drukste-vliegvelden-ter-wereld/”]

Check je gate nummer

Ben je ruim op tijd en hoef je alleen nog maar naar de gate? Check dan vooral even je gate nummer en de looptijd. Deze ervaringsdeskundige is namelijk wel eens rustig een Starbucksje gaan drinken en moest vervolgens alsnog rennen omdat de gate kilometers ver weg was. Bij de meeste gates is nog wel een klein eettentje te vinden, dus twijfel je? Loop dan lekker door en haal daar wat te drinken. En dan: relax en geniet van je vakantie in Spanje, Italië of Griekenland.

Wat is jouw favo vakantiebestemming waar je zo snel mogelijk naartoe wil? Inspireer andere vakantiegangers door een review achter te laten.