Top 4 mooiste dorpen en steden Montenegro

Redactie - 12 april 2018

Top 4 mooiste dorpen en steden Montenegro

Redactie - 12 april 2018

Heb je het wel gezien in West- en Zuid-Europa en zoek je een originele vakantiebestemming? Kijk dan eens naar het onbekende Montenegro. Dit pareltje grenst onder andere aan Kroatië en je kunt hier terecht voor prachtige natuur, cultuur én mooie stadjes. Hieronder vind je de vier mooiste dorpen en steden van Montenegro.

Budva-Montenegro

1. Budva: gelegen op een schiereiland

Ga je naar Montenegro, dan mag je de historische badplaats Budva niet overslaan. Dit is een van de oudste plaatsen aan de Adriatische kust, compleet met oude stadsmuren die in de vijftiende eeuw werden gebouwd door de Venetianen. Budva ligt op een schiereiland en het oude centrum bestaat uit sfeervolle smalle straatjes, kerken en kloosters. De stad heeft ook een haven en buiten de oude stad barst het van de restaurants en terrasjes. Even klaar met de stad? Bewonder dan de prachtige baaien en stranden die vlak bij Budva liggen. Knalblauw water, omringd door groene natuur: zeker een dagje relaxen waard. Op zoek naar een goed hotel in Montenegro? Kijk dan eens naar Hotel Iberostar Bellevue, direct aan een prachtige baai.

Kotor Montenegro

2. Mooiste steden Montenegro: de oude havenstad Kotor

Kotor is een van de mooiste stadjes van Montenegro, prachtig gelegen in de baai van Kotor, een fjord aan de Middellandse Zee. Het oude centrum is ommuurd door dikke vestingmuren en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad doet denken aan Venetië, maar ook aan het Kroatische Dubrovnik. De kans is groot dat je hier verdwaalt, want het centrum is in de middeleeuwen aangelegd met als doel om kwaadwillende indringers in verwarring te brengen. Ben je op zoek naar het mooiste uitzicht van de stad? Klim dan naar het fort van Sveti Ivan, hoog boven Kotor. Het is een flinke klim, maar dan heb je ook een perfect zicht over de stad én over de blauwe baai.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/23-romantische-vakanties-europa-twee/”]

Cetinje-Montenegro

3. De voormalige hoofdstad Cetinje

Cetinje is de vroegere hoofdstad van Montenegro en is cultureel gezien nog altijd een van de belangrijkste steden van het land. Wil je Cetinje bezoeken, ga dan zeker naar het orthodoxe klooster van de stad, waar de hand van Johannes de Doper en splinters van het kruis van Jezus te vinden zijn. Cetinje heeft verder een groot aantal oude ambassades en voormalige paleizen. Niet alleen Cetinje zelf, maar ook de omgeving is een bezoek waard. Sla het authentieke bergdorpje Njegusi bijvoorbeeld niet over.

Perast Montenegro

4. Op de Werelderfgoedlijst: Perast

Zodra je het stadje ziet liggen denk je meteen aan Venetië. Perast geldt dan ook als een van de mooiste dorpen van Montenegro. Je kunt er op je gemak rondslenteren, want in de zomer is het dorp helemaal autovrij. Het dorp heeft maar één grotere straat, maar wel maar liefst zestien kerken. Genoeg te zien dus! De bekendste bezienswaardigheid is het eilandje Gospa od Škrpjela in de baai van Kotor. Op het eilandje staat een mooie kerk, met een schilderij van Maria. Het uitzicht op de bergen rond het meer is prachtig. Erg de moeite waard dus. Verblijf je graag in een appartement in Montenegro? Dan is Appartement Villa Perla een prima keus. Dit appartement krijgt van jullie een 9,2, onder andere vanwege de prima ligging.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/interview/vakantietrend-2017-balkan-op-maat/”]

Wat vind jij de leukste dorpen en steden in Montenegro? Laat je tips achter in de comments of op Facebook!