Tips voor Dubai in het voorjaar

Redactie - 1 april 2017

Tips voor Dubai in het voorjaar

Redactie - 1 april 2017

Als je niet kunt wachten op zwoele duizend-en-één-nachten en dagen vol zon, dan kruip je nu achter je computer om een ticket naar Dubai te boeken in het voorjaar. Zoover geeft tips voor Dubai in de lente en wat je kunt ondernemen als je Jumeirah Beach en de goudsouk van je lijstje hebt gestreept.

Dubai in het voorjaar

Droom je van lentetemperaturen boven de 25 graden?

Ahhhh lekker. Ook in de lente voel je in Dubai de zon al echt op je huid branden. Dubai heeft namelijk een subtropisch klimaat met écht warm en vochtig weer. Zelfs in de lente is het er goed warm, met temperaturen tussen de 25 en 40 graden. ’s Nachts koelt het af naar een graad of 20 en wordt het minder vochtig. De ideale temperatuur voor een dansje onder de sterren of een avond op het terras van het hotel!

Dubai in het voorjaar

Maak de ramadan mee in Dubai

In Dubai wonen veel islamieten, je zult dan ook zeker merken dat het ramadan is. Dit jaar is de ramadan vanaf 27 mei. 24 juni is het feest want dan hoeft er niet meer gevast te worden. Tijdens de ramadan zijn vrijwel alle horecagelegenheden overdag gesloten. Wel zijn winkelcentra langer open. In het algemeen merk je gewoon dat Dubai tijdens de ramadan wat ‘slomer’ wordt. Niet op vakantie gaan naar Dubai tijdens de ramadan? Dan ligt eraan hoe erg je het vindt dat je overdag niet ongegeneerd kunt schransen. Een snack in het hotel is altijd wel te krijgen. Of misschien ben je juist wel heel nieuwsgierig naar het leven op een islamitische vakantiebestemming tijdens de ramadan?

Thank you @khaney enjoying life on the terrace and making #BurjAlArab the world's most followed hotel #BAA500K

A post shared by Burj Al Arab (@burjalarab) on

Plunder je bankrekening voor een nacht in ’t Burj Al Arab

Kun je buiten de schoolvakanties op pad? Doen! Het scheelt aanzienlijk in kosten voor zowel je ticket als accommodatie. Dan is een overnachting in het beroemde Burj Al Arab vijfsterrenhotel ineens een stuk liever voor je spaarvarken. En als we de reviews mogen geloven, is het zeker de investering waard!

Meteen bij aankomst merk je al op wat voor bijzondere plek je beland bent: je wordt direct bij naam aangesproken door het personeel en je wordt op je wenken bediend. Het hele hotel is indrukwekkend: groot-groter-grootst! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Van gouden plafonds tot goudpoeder (in plaats van cacaopoeder) op de cappuccino!’ – Valentijn Kuperus

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dubai-klein-budget/”]

Dubai in het voorjaar

Bucketlistmateriaal: overnachten in de woestijn

Als je door Dubai rijdt, zie je niet veel meer van de woestijn die het ooit was. Maar op een klein ritje van alle hectiek van de stad vandaan, vind je nog genoeg ongerepte woestijn. Slapen in de woestijn, direct onder de miljoenen sterren die je op een heldere nacht ziet. Dat is wel écht een bucketlistdingetje. Zelf je tentje opzetten kan, maar is niet aan te raden. Als je het doet, doe het dan goed! Boek een woestijnsafari inclusief overnachting. Maak kennis met het traditionele leven van de bedoeïenen en eindig onder de sterrenhemel, in een tent óf slaap in de openlucht. Dat is nog eens wat anders dan een appartementje. En hoe stil het is in de woestijn, kun je je van tevoren niet voorstellen.

Openluchtbioscoop Dubai

Beeld: timeoutdubai.com

Komt tot rust onder de sterren in de openluchtbioscoop

Als de temperatuur ’s avond daalt, is het strand of een dak the place to be voor de open air cinema. Bekijk je favoriete films onder de sterren. Grijp naar een bak popcorn, kruip onder een dekentje en ervaar hoe leuk een openluchtbioscoop is. Bijvoorbeeld op het dak van Vox Cinemas. Het uitzicht op de Burj Al Arab en Burj Khalifa kan je al de hele avond boeien. Snacks en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen en tegen betaling kun je zelfs een complete restaurantmaaltijd tijdens de film verorberen.

Waar? De Galleria Mall, Al Wasl Road in Jumeirah

Dubai in het voorjaar

Een kamelenrace mag je niet missen

Zoals ze in andere landen racen met paarden, wordt hier wat afgeracet met kamelen. Heb jij misschien alleen op de kermis zo’n wedstrijd gezien: hier gebeurt het écht! Zo’n kamelenrace mag je dus eigenlijk niet missen. Bijvoorbeeld tijdens het Al Marmoom Heritage Festival. Dit toernooi is één van de hoogtepunten van het professionele kamelenracen in de hele regio.

Wanneer? 15 maart – 13 april

Ben jij eerder naar Dubai op vakantie geweest? Deel je tips in een reactie of review! We zijn reuze-nieuwsgierig.