Swan Markets in Nederland: leuk voor het hele gezin

Redactie - 20 augustus 2017

Swan Markets in Nederland: leuk voor het hele gezin

Redactie - 20 augustus 2017

In het midden van Nederland is ongeveer elke twee weken de gezellige Swan Market. Er staan vooral creatieve en vaak startende ondernemers met hun kraam dus je vindt hier altijd unieke en ook handgemaakte items. En de kids kunnen lekker mee!

swan-market

Beeld: Swan Market

Leuk voor kinderen

Struinen over een markt met je kinderen klinkt misschien niet als het meest kindvriendelijke uitje, maar de Swan Market is goed voorbereid. Tussen alle gezellige marktkramen in, vind je verschillende plekken waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Zo staat er vaak een zweefmolen klaar waar kinderen lekker in kunnen uitwaaien. En op het springkussen kunnen ze hun energie kwijt. Zelfs sommige kraampjes zijn gericht op kinderen en kidsdesign. Hongerig geworden van al dat gespeel? Neem ze mee naar De Poffertjesman voor zelfgemaakte Hollandse poffers. Wandel met volle buikjes verder over de markt waar je genoeg leuke spelletjes tegenkomt zoals zaklopen, ringwerpen, blikken gooien en een kleurtafel.

swan-market

Beeld: Swan Market

Shoppen op de Swan Market

De Swan Market is een (meestal gratis) lifestylemarkt die in Nederland wordt georganiseerd in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Af en toe maakt de markt een uitstapje naar een andere stad, zoals Tilburg. Je vindt hier vooral kraampjes van creatieve ondernemers. Unieke producten, vaak handgemaakt. Denk aan kleding, vintage items, sieraden, accessoires, kunst, kidsdesign en interieuraccessoires. Het zijn echte hebbedingen, dus neem een goedgevulde portemonnee mee. En als je op zoek bent naar een origineel cadeau, ben je hier zeker aan het juiste adres.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/7-x-gratis-dagje-zomervakantie/”]

Foodtrucks en lekkere drankjes

Je vindt de Swan Market altijd op een mooie plek in Nederland. In de binnenstad van Den Haag, in de Van Nelle fabriek in Rotterdam en bij Vredenburg in Utrecht bijvoorbeeld. Daar passen natuurlijk inspirerende foodtrucks bij, vol biologische producten. En die vind je er dan ook genoeg. Ga voor latte art langs de barista’s van Ketelbinkie en neem een taartje bij de buren. Sluit de dag af met een burger, versgemaakte friet of huisgemaakte pizza. Tussendoor smul je van kokosballen, brokken chocolade en muffins in alle smaken.

swan-market

Beeld: Swan Market

Goede sfeer

Er hangt altijd een gezellige, relaxte sfeer op de Swan Market. De bezoekers zijn gemixt: jong en oud, vriendengroepen, stelletjes en gezinnen met jonge kinderen. Je kunt struinen langs alle kraampjes, op zoek naar die ene must have. Maar ook neerploffen met een wijntje en wat lekkers en de middag vol kletsen met je vrienden. Zie het als een creatieve off-line marktplaats, zoals Swan Market zichzelf noemt. En geniet van de inspirerende omgeving tijdens een leuke middag voor het hele gezin.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/10x-gratis-dagjes-nederland/”]

Locaties van de Swan Market

Zowel in Den Haag als in Utrecht en Rotterdam kun je harstikke leuk overnachten. Plak er daarom eens een overnachting aan vast, als je naar de markt geweest bent. Bijvoorbeeld in het Inntel Rotterdam Centre hotel waar Jeroen onlangs verbleef: ‘Zeer nette kamer met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug! Het ontbijt is zeer uitgebreid. Centrum op loopafstand, net als de rondvaart door de havens’.

De eerstvolgende Swan Markets is vandaag in Utrecht en daarna 3 september in Rotterdam. Snuffel je liever tussen tweedehands schatten? Bezoek dan eens een kofferbakmarkt!

BewarenBewaren

BewarenBewaren