Stedentrip Malmö? Dit zijn de hotspots die je niet wilt missen!

Redactie - 31 oktober 2018

Stedentrip Malmö? Dit zijn de hotspots die je niet wilt missen!

Redactie - 31 oktober 2018

Malmö is de hoofdstad van de provincie Skåne Iän, het zuidelijkste deel van Zweden. De stad ligt vlak naast Kopenhagen en is via de Sontbrug met de auto of trein te bereiken. Maak eens een stedentrip naar deze mooie plek en vink deze hotspots van je lijstje.

De Turning Torso

Je kunt eigenlijk niet om de indrukwekkende Turning Torso heen als je in Malmö bent. Al vanaf de Sontbrug van Kopenhagen naar Zweden zie je ‘m verrijzen uit de grond aan de kust. De wolkenkrabber is zo’n 190 meter hoog en het gebouw is gebouwd in een gedraaide vorm. Een deel van de Turning Torso is bewoond, het andere deel wordt gebruikt als kantoorruimte.

De Sontbrug van en naar Malmö

Deze bekende brug herken je misschien van de spannende Netflix-serie The Bridge. De brug loopt van Kopenhagen naar Malmö. Het is een bezienswaardigheid op zich en een van de iconische bouwwerken van Zweden. Fiets of wandel je door het Westelijk Havengebied, waar ook de Turning Torso staat, dan heb je goed zicht op de brug.

Het centrum en het Raadhuis

Middenin het centrum van Malmö zie je ‘m al: een van de oudste bezienswaardigheden van de stad. Het is het Raadhuis dat statig aan het plein staat sinds 1546. Struin door de straten van Malmö op zoek naar Scandinavisch design (lang zoeken is niet nodig), koffietentjes voor fika (ga eens langs bij Noir) en mooi oude gebouwen.

Ribersborg Kallbadhuset

Vanaf het strand loop je over een lange steiger naar het badhuis van Ribersborg. De plek is vooral populair onder locals, maar iedereen is welkom. Het badhuis heeft houtsauna’s en in de zomer kun je er aan de achterkant buiten vertoeven. Er zijn twee delen: één voor mannen en één voor vrouwen en (bad)kleding is niet toegestaan. Vanuit de sauna of je handdoek spring je zo de zee in. De Zweedse bevolking doet dit zelfs in de winter!

Natuurlijk kun je ook lekker in je zwemkleding genieten van de zee. Bij mooi weer leg je gewoon je handdoekje neer op het strand van Malmö en poedel je met je voeten in het water.

Möllevången en Folkets park

De wijk Möllevången is waar hip Zweden uithangt. Het plein Möllevångenstorget staat vol restaurantjes en winkels van honderden verschillende nationaliteiten. Dit zie je ook terug in Folkets Park, wat zoiets als ‘het park van het volk’ betekent. Van jong tot oud wandelt, zit en speelt hier. Ga voor een fika-momentje naar het gezellige Far i Hatten.

Malmö Saluhall

Deze foodhall is vrij nieuw in Malmö en zeker het bezoeken waard. Je vindt er verschillende plekjes waar restaurants hun eten aanbieden. Zoals superdunne pizza’s, lekker schepijs en verse producten zoals vis en kaas om mee te nemen.

Overnachten in Malmö

Wij raden je de volgende hotels, waar we zelf overnacht hebben, aan: Elite Hotel Mollberg, Hotell Continental du Sud en het Mayfair Hotel Tunneln.

Ben jij in Zweden geweest? Schrijf een review op Zoover en help andere vakantiegangers!