Sprookjesachtige kerstmarkt in Bremerhaven

Redactie - 17 november 2018

Sprookjesachtige kerstmarkt in Bremerhaven

Redactie - 17 november 2018

Sprookjes, skatende engelen, kerstmannen, een ijsbaan en een reuzenrad. Maar ook sfeervolle kraampjes, kerstbomen en een prachtig verlichte binnenstad. Zo wil iedereen wel in de kerststemming komen! Bezoek daarom tussen 26 november en 23 december de kerstmarkt in Bremerhaven. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd!

Kerstmarkt Bremerhaven

Wil je je met het gezin helemaal onderdompelen in de kerstsfeer? Binnen nog geen twee uur van de grens sta je op de sfeervolle kerstmarkt in Bremerhaven. De grootste stad aan de Duitse Noordzeekust is deze periode prachtig versierd. Overal hangen lichtjes en zie je kerstbomen. Vooral als het donker wordt, vergaap je je aan alle lichtpuntjes, sfeervolle kramen en prachtig versierde etalages.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/bremerhaven-5-originele-tips-voor-een-verrassende-stedentrip/”]

Voor kinderen in deze kerstmarkt één groot feest. Elke dag worden sprookjes uitgebeeld op de markt, er zijn skatende engelen en kerstmannen op de Bügermeister-Smidt-Straße. Ook kunnen jullie Eisstockschießen, een soort curling, oefenen op de kunststof ijsbaan. Hebben de kinderen meer met rodelen? Bij de Theodor-Heuss-Platz roetsjt jong en oud naar beneden op een echte rodelbaan. En benieuwd hoe de kerstmarkt er van bovenaf uitziet? Maak dan een ritje in het reuzenrad voor de Grote Kerk. Daar heb je een geweldig uitzicht!

 

Een selfie in een kerstbal

Terwijl de kinderen de grootste lol hebben in alle attracties, genieten de ouders van glühwein en talloze lekkernijen om de kerstmarkt. En natuurlijk de leukste souvenirs en bijzondere kerstversiering. Vergeet niet om met je lief of het gezin langs het nieuwe Selfiepoint te gaan. Stap in een stralende kerstbal en maak dé Instagramfoto van de kerstmarkt Bremerhaven. Of ga jij op 6 december voor een selfie met de grote kerstman op stelten met zijn marionet? Ook leuk!

De kerstmarkt ‘Weihnachtswelt am Meer’ – kerstwereld aan zee – is dagelijks geopend van 26 november tot 23 december vanaf 11 uur. Op de zaterdagen zijn er orgelconcerten in de kerk om 12 uur. Er is live muziek op 1 en 2 december 2018 om 14 uur en je kunt wandklimmen op 9 en 10 december om 12 uur. Genoeg te zien en te doen dus!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/voor-een-unieke-sfeer-ga-je-naar-de-kerstmarkt-in-bremen/”]

Gezelligste kerstmarkten met kinderen - gezin

Weekendje weg in Bremerhaven

Op deze kerstmarkt raak je niet uitgekeken en de kids niet uitgespeeld. Maak daarom een weekendje weg van jullie bezoek aan Bremerhaven. Boek een heerlijke kamer in Hotel Cityhotel Bremerhaven en laat meteen een review  achter. Je kunt hier gratis parkeren, hebt gemakkelijk toegang tot de A27 en het station ligt op 500 meter. Of geniet van het uitzicht op de historische haven bij Hotel Best Western Plus Bremerhaven. Dit hotel met moderne kamers, gratis WiFi en satelliet-tv, ligt op slechts drie km van het treinstation van Bremerhaven.

Wil jij deze winter naar de kerstmarkt in Bremerhaven? Of ga je een andere kerstmarkt in Duitsland bezoeken? Laat het ons weten in een reactie. 

Beeld 1: Helmut Gross_Erlebnis Bremerhaven

Beeld 2: Sabine Ollech-Zietelmann_Erlebnis Bremerhaven