Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: 5x doen buiten de piste

Redactie - 24 november 2017

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: 5x doen buiten de piste

Redactie - 24 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Ga je in de winter naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Dan kom je voor de wintersport. Maar als je van een beetje afwisseling houdt heb je geluk: er is méér te doen in deze adembenemede omgeving. Van een romantische fakkeltocht tot minitrip naar stunning Salzburg: wij tippen je de leukste to do’s.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang: snowtubing

1. Citytrip naar Salzburg

Het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland, waarvan Salzburg de mooie hoofdstad is. In de stad van Mozart aan barokgebouwen, wienerschnitzels en mountain views geen gebrek. Leuk om te doen: de Sound of Music tour, waarbij een bus je langs alle hoogtepunten van de film brengt. Salzburg ligt op ongeveer tachtig kilometer afstand en is prima te rijden. Toch een nachtje blijven slapen? Dat kan bijvoorbeeld bij het centraal gelegen NH Salzburg City.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang: Salzburg

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/citytrip-naar-salzburg/”]

2. Snowtubing en fakkeltochten 

Naast skiën en snowboarden kun je meer actie beleven in de besneeuwde bergen van Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Een greep uit het assortiment: sneeuwscootertochten, quadrijden, ijskarten, snowtubing én schaatsen. Is rustig en romantisch meer jouw ding? Dan heeft het skigebied ook nachtelijke fakkelwandelingen, romantische arrensleetochten en sneeuwschoenwandelingen in de aanbieding.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang: sneeuwschoen wandelen

3. Piste by night

Avond-skiër? Geen probleem in Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Voor wie nog even door wil biedt de floodlightpiste in Hinterglemm uitkomst. Net als de verlichte piste bij de Schanteilift in Leogang. Zittend de berg af na zonsondergang? Dat kan op één van de vijf verlichte rodelbanen die verspreid liggen in het skicircus.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-in-salzburgerland/”]

Daphne vult aan op Zoover: ‘Naast goed onderhouden liften en gondelbanen, heeft het skigebied een avondpiste en een rodelbaan. Het dorp is gezellig en de après-skimogelijkheden zijn oneindig! ’s Avonds tijdens het skiën of snowboarden op de avondpiste heb je prachtig uitzicht op de verlichte rodelbaan aan de overkant en andersom.’

Goaßstall Hinterglemm

Foto: Goaßstall Hinterglemm

4. De beste après-ski

Volgens vele vakantiegangers vind je de beste après-ski van Oostenrijk in Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Vooral Hinterglemm staat bekend om z’n uitbundige feestjes met heel-veel Nederlanders in onder andere de populaire Goaßstall. Wat begint met een biertje op de piste, eindigt met schnaps in de discotheek. Haak aan of af wanneer je wilt, maar weet: gezelligheid kent hier geen tijd.

Goaßstall Hinterglemm

Foto: Goaßstall Hinterglemm

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-pistes-saalbach-hinterglemm-en-leogang/”]

5. Dagtrip Zell am See

Ken je de pistes van Saalbach-Hinterglemm-Leogang op je duimpje? Goed nieuws: sinds de opening van de Zell am See Express is een dagtrip naar dit wintersportgebied wel heel makkelijk geworden. Je kunt vanuit Saalbach, Hinterglemm of Leogang skiën tot aan Vorderglemm. Vanaf hier neem je de skibus naar het plaatsje Viehhofen waar de gondellift vertrekt.

Zell am See Express

Foto: wintersporters.nl

Meer leuke to do’s in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je op Zoover!