Rondreis door IJsland: wat een ervaring!

Redactie - 12 november 2017

Rondreis door IJsland: wat een ervaring!

Redactie - 12 november 2017

IJsland: eigenlijk is dit land met niets te vergelijken. Eén ding is zeker: avontuur krijg je hier volop. Om zoveel mogelijk van dit gebied te kunnen zien, is een rondreis natuurlijk ideaal. Met deze 14-daagse reis zie je het hele land én heb je tijd om een beetje te relaxen. Happy travels!

Beeld: sawadee.nl

De route

Natúúrlijk zijn er veel verschillende rondreizen mogelijk, waaronder de leuke route op het kaartje van Sawadee Reizen. Check hier welke hoogtepunten je niet wilt missen, waar je het beste kunt slapen en wat je zéker moet doen. Boeken maar die vakantie naar IJsland!

Beeld: icelandtimes.com

Dag 1 & 2

Na aankomst in Reykjavik, slaap je natuur een beetje centraal zoals in het schattige Hotel Fon. Je blijft een nachtje in het hippe 101-district en eet in café Loki. In dit gezellige restaurantje smul je van lekkere lokale vis, vergezeld door een heerlijk biertje (wijntje of chocomelk kan uiteraard ook). Nadat je wakker wordt, de gordijnen opendoet en je ontbijt binnen hebt, vertrek je naar de Gouden Driehoek van IJsland. Hier kun je in een korte tijd eigenlijk alle hoogtepunten van IJsland zien:  Þingvellir, Geysir en de Gullfosswaterval!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/ijsland-een-klein-natuurwonder/”]

Beeld: ijslandspecialist.nl

Dag 3, 4 & 5

Vanaf de Gouden Driehoek vertrek je naar het plaatsje Landmannalaugar. Deze plek staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en groengekleurde rhyolietbergen, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Ook vind je hier veel natuurlijke (warmwater)bronnen. Breng hier de nacht door en vertrek op dag 4 naar Vík: het zuidelijkst gelegen dorpje van IJsland. Het staat bekend om z’n gitzwarte stranden: bizar! Slaap in hotel Icelandair Vík en vertrek de volgende dag naar de Laki Kraters.

Dit zegt Teatsche over Hotel Vík:

‘Prachtig modern hotel met mooie, moderne kamers. Personeel is uitzonderlijk aardig en professioneel. Vanuit de kamer heb je een panoramisch uitzicht op zee, met zwart lavastrand vlak voor de deur. Ontbijt is zeer uitgebreid en diner is prima.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/vakantieplekken-willen-minder-toeristen/”]

Beeld: townsofusa.com

Dag 6, 7 & 8

Na dat heerlijke ontbijt in Vík vertrek je op dag 6  naar het Skaftafell National Park, om te wandelen. Skaftafell is een gebied tussen twee gletsjertongen van de gletsjer Vatnajökull; de Skeidarárjökull en de Skaftafellsjökull. In dit park vind je aardig wat natuur(geweld): de Svartifoss waterval geldt als één van de mooiste van het land! Loop ook langs het Jokulsarlon ijsbergenmeer, prachtig om te zien. Bezoek op dag 7 Modrudalur: dit is met 469 meter boven zeeniveau de hoogstgelegen boerderij van IJsland. Strijk aan het einde van de dag neer in Husavik en blijf hier lekker een dagje om te chillen. Slaap ook in een gezellige farm, zoals deze. Als je nog een walvistocht wilt maken, is dit de plek waar vandaan je dat kunt doen. Vraag in het dorp naar informatie.

Beeld: icelandtimes.com

Dag 9, 10 & 11

Heb je de walvistocht overleefd, dan is het wellicht leuk om op dag 9 verder te reizen naar de omgeving van het Mývatn meer. Dit 36,5 km2 grote Myvatn meer ligt in vulkanisch gebied – op ongeveer 105 kilometer ten zuiden van de poolcirkel. Logisch dus, dat dit natuurgebied barst van pracht én veel fiets- en wandelmogelijkheden heeft. Deze regio wordt hierdoor ook wel de Diamond Circle genoemd. Slapen doe je als een vorst (wellicht ook in letterlijke zin), in hotel Vogafjos. Verwen jezelf op dag 10 nog even met een natuurlijk bad, die je in dit gebied veel aantreft.
Dag 11 is het tijd naar Snaefellsnes. Dit bijzondere schiereiland is echt een bezoek waard. Je kunt hier in een dag veel zien. Het schiereiland wordt soms gezien als IJsland in het klein. Alles wat er op heel IJsland te zien is vind je hier, zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, lavavelden, warme en koude waterbronnen.

Beeld: ijsland-info.nl

Dag 12, 13 & 14

Tip nog even je laatste must see van IJsland aan: de Grábrók vulkaan. Grábrók is een krater van bijna drieduizend jaar oud en is bijna 170 meter hoog. Het is de klim waard: vanaf boven heb je een waanzinnig uitzicht over het ruige landschap. Hobbel dag 13 nog lekker rond in hoofdstad Reykjavik. Pak bijvoorbeeld nog even een sightseeing tour mee. Altijd leuk om in een korte tijd de hoogtepunten van een stad te zien. Verwen jezelf die laatste nacht met een fijn hotel, zoals het Hilton Nordica. Dan kun je de dag erna weer fris naar huis!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/sprookjesachtige-bestemmingen-winter/”]

Helemaal enthousiast? Stel dan zelf jouw rondreis samen, tips vind je op Zoover!