Rondje Ronda: 5x doen in deze Spaanse stad

Redactie - 13 augustus 2018

Rondje Ronda: 5x doen in deze Spaanse stad

Redactie - 13 augustus 2018

Ronda is een rustige knusse stad in Andalusië waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Doe een rondje Ronda en sla dan deze must-see’s en must-do’s niet over!

Wandelen door de kloof van Ronda

De stad vind je boven op een berg en vanaf daar kijk je zo de vallei, Tajo de Ronda, in. Vanaf het dorp zijn er verschillende wandelroutes die je de kloof in sturen. Neem je rugzak mee met wat te eten en een fles water en volg de paden die je door de natuur van Andalusië leiden. Het zal je verbazen wie en wat je tegenkomt. Prachtige wilde planten en bloemen bijvoorbeeld. En paarden die grazen langs een waterval. Een geweldig gezicht. Niet alle paden zijn gemakkelijk beloopbaar, dus trek een goed paar schoenen aan. Vergeet je camera ook niet, want je komt adembenemende uitzichten tegen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/rondreis-andalusie-wordt-iedereen-blij/”]

Cueva del Gato: bezoek de kattengrot

Niet ver van Ronda vandaan ligt het natuurgebied Sierra de Grazalema Natural Park. Sowieso een mooi gebied voor een fijne wandeling. Maar ga ook naar de Cueva del Gato, oftewel de kattengrot. De ingang van deze grot, doet denken aan een kattenhoofd! Helaas kun je niet (ver) de grot in, maar het grenst wel aan een heel mooi water inclusief waterval. Dit water is prachtig helder en blauw. Je mag hier zwemmen, dus neem een verkoelende duik en geniet van de mooie omgeving. Let wel op dat het druk kan zijn, vooral in het weekend. De locals komen hier namelijk ook graag.

Uitzicht over de vallei vanaf het balkon

Voor het mooiste uitzicht over de vallei van Ronda, ga je naar Balcón del Coño dat je vindt in het dorp. Dit balkon steekt uit over de kloof, dus je geniet van een prachtig uitzicht. Struin vervolgens door het knusse stadje met haar sinaasappelbomen en kleine Spaanse winkels. Schuif op een van de pleinen aan voor een glas sangria met tapas.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/ronda-in-andalusie-de-mooiste-vakantiefotos-in-beeld/”]

Dagje Málaga

Op zo’n honderd kilometer ligt de stad Málaga, een bekende stad in Spanje. Ga hier eens een dagje heen om te struinen, te shoppen en lekker te eten. Je hebt er de grotere ketens, maar ook veel kleine (Spaanse) boetiekjes. Bezoek ook zeker de overdekte markthal, Mercado Atarazanas, waar je een overvloed aan eetkramen vindt. Hier kun je aanschuiven voor een bord verse tapas. In Málaga vind je ook verschillende musea.

De brug bekijken van boven- en onderaf

Je kunt niet in Ronda geweest zijn zonder de Puente Nuevo te hebben gezien. Deze eeuwenoude stenen brug is hét symbool van de stad. De brug verbindt de verschillende stadsdelen met elkaar. Vanaf de Puente Nuevo kijk je van een hoogte van 98 meter uit over de kloof. Wandel ook eens naar beneden de kloof in om de brug van onderaf te bekijken. Dit levert je prachtige plaatjes op!

Overnachten in Ronda

Zoek de rust op bij bed&breakfast Finca Alergria de la Vida, beoordeeld met een 9,3. Vakantiegangers Gerard en Ingrid verbleven hier aan het begin van de zomer: ‘Het zal je hier aan niets ontbreken. Geniet van deze mooie plek en het mooie Andalusië. Goed mogelijk om vanuit hier mooie trips te maken. Margreet en Bert zijn gastvrije mensen, het zal je aan niets ontbreken. Ontbijt is uitstekend en wil je af en toe ‘s avonds mee eten: Bert kan lekker koken.

Ben je zelf wel eens op vakantie geweest in Ronda? Laat dan een review over en inspireer daarmee andere vakantiegangers.