Portugal in de herfst: deze plekken wil je niet missen!

Redactie - 25 oktober 2018

Portugal in de herfst: deze plekken wil je niet missen!

Redactie - 25 oktober 2018

Wel eens aan een trip naar Portugal in de herfst gedacht? Zeker doen! Wij ontdekten prachtige Portugese plekken in het najaar. Boeken maar!

Douo Vallei Portugal

Douro Vallei

Wijn, wijn, wijn… Klinkt dat jou als muziek in de oren? Boek dan meteen een reisje naar de Douro Vallei in Portugal. In het najaar staat deze streek volledig in het teken van de druivenoogst. Pluk wat druiven mee, geniet van een waanzinnig uitzicht en proef de heerlijke dranken!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/vier-geweldige-plekken-om-herfst-zien/”]

Lissabon Portugal

Lissabon

De hoofdstad van Portugal wil je natuurlijk niet missen. Het centrum  van Lissabon barst van de terrasjes en restaurants. Bewonder Castelo de São Jorge op de hoogste heuvel van de binnenstad en shop ‘till you drop in de autovrije Rua Augusta.

Op zoek naar wat rust? Duik de hippe wijk São Bento in, iets buiten het meest toeristische deel van de stad.

Overnachtingstips in Lissabon:

  • Hotel Mundial. Reviewer L. Bezuijen schrijft: ‘In de avond kun je onder genot van een drankje genieten van prachtige uitzicht over Lissabon!
  • Hotel Real Palacio. Steffie is fan van deze accommodatie: ‘Echt fantastisch personeel en een heel mooi hotel en kamer en een goed ontbijt. De ligging is ook prima, om de hoek zit een heerlijk bakkerijtje (echt een aanrader) en je bent gauw in het centrum met de metro (15 à 20 minuten)!’

Porto Portugal

Porto

Nog zo’n stad die je in Portugal eigenlijk wel moet bezoeken: Porto. Geniet, natuurlijk, van de heerlijke port en slenter door Ribeira (het oude centrum).

Ferdi is fan van de stad: ‘Prachtige stad aan de rivier. Loop zeker via de brug (boven en onder) naar de andere kant van de stad waar je een legio wijnhuizen kunt bezoeken. Erg leuk om daar een rondleiding te doen. Daarnaast heb je daar een prachtig uitzicht over de hele stad!

Strand Portugal

Uitwaaien op het strand

Het wordt in de herfst in Portugal ongeveer 23 graden. Misschien niet genoeg om te bakken op het strand, maar toch wil je de geweldige kustlijn niet overslaan.

Ten zuiden van Lissabon vind je de streek Alentejo, met een aantal van de mooiste stranden van het land. Een groot deel van de kust tussen Sines en Sagres is beschermd natuurgebied. Een prachtige bestemming voor surfers, wandelaars en fietsers. En daar is de temperatuur in de herfst juist perfect voor!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/doen-in-de-herfst-wandelen-in-de-oostenrijkse-bergen/”]

Wandelen Portugal

Wandelen in de herfst in Portugal

Wandelaars zitten in de herfst in Portugal sowieso goed! Wandel over de Rota Vicentina dwars door de Algarve van west naar oost. Deze wandelroute is goed onderhouden en bordjes geven de weg duidelijk aan.

Zin in een echte uitdaging? Wandel over de Camino Portugués richting Spanje. Finish met andere pelgrims in Santiago de Compostela!

Wat is jouw favoriete Portugese plek in de herfst? Deel je tips in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!