Out of the box: maak een rondreis door Polen

Redactie - 15 oktober 2018

Out of the box: maak een rondreis door Polen

Redactie - 15 oktober 2018

Polen heeft hippe, historische en prachtige steden. Op zoek naar een out-of-the-box vakantiebestemming? Maak een rondreis langs de beste plekken van dit prachtige land!

Rondreis Polen Krakau

Krakau

Start je rondreis in Krakau, een van de hipste steden van Polen. Je vliegt rechtstreeks naar deze stad in 1,5 uur vanaf Amsterdam. Niet te missen bezienswaardigheden:

  • Het Wawel Kasteel: de grootste trekpleister van de stad. Ontdek het leven van de oude koningen van Polen en bezoek de historische kathedraal.
  • Schindler’s fabriek: nergens komt de Tweede Wereldoorlog zo tot leven. In dit indrukwekkende museum hoor je verhalen van overlevenden van de oorlog.
  • De Grote Markt: het levendige centrum van Krakau. Pak een drankje op een van de vele terrasjes en klim in de Raadhuistoren voor het beste uitzicht.

Zoover tip: huur een fiets om de stad te ontdekken! Op haast elke straathoek vind je wel een fietsverhuurbedrijf.

Ook reviewer Dana R. was onder de indruk van deze stad: ‘Erg mooie schone historische stad. Alles is op loopafstand en er is genoeg te zien en te doen. Vooral de Joodse wijk is erg “hipster” en zijn de leukste restaurantjes te vinden. In deze wijk worden ook gratis rondleidingen gegeven!

Overnachtingstips in Krakau: Aparthotel Yarden (Zoover score: 8,0) en Hotel Qubus (Zoover score: 8,5).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/land-duizend-meren-merengebied-polen/”]

Polen Warschau

Warschau

Vanaf Krakau reis je met de trein in zo’n 2,5 uur naar Warschau. Deze hoofdstad van Polen is super modern! Van brede straten en monumenten tot oude communistische invloeden, hier kijk je je ogen uit. Wat je in elk geval niet mag missen:

  • Voor de shopliefhebbers: de stad kent maar liefst zes grote overdekte winkelcentra. Vooral voor de grotere ketens zit je hier helemaal goed.
  • De Poolse keuken: ga naar een milk bar voor typische Poolse gerechten. Of bezoek een van de tientallen restaurants rondom de Rynek Staregeo Miasto (de oude markt).
  • De natuur vlak buiten de stad: als je iets langer in Warschau bent, breng dan een bezoek aan Kampinoski Nationaal Park. Reis vanaf de binnenstad in een half uur naar dit prachtige natuurpark.

Reviewer Renate is fan van Warschau: ‘Mooie, verzorgde gezellige stad waar je voor een goede mix van cultuur, historie, gezelligheid, lekker eten en shoppen terecht kunt. Perfect voor een weekendje weg. De oude stad is mooi, gezellig en toeristisch, de nieuwe stad heeft een groot winkelcentrum en veel restaurants en leuke eettentjes!

Overnachtingstips in Warschau: Hotel Westin Warsaw (Zoover score: 9,1) en Hotel Polonia Palace (Zoover score: 9,0).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/polen-voor-beginners/”]

Gdansk Polen rondreis

Gdansk

Na een paar dagen Warschau is het tijd voor Gdansk. Neem de trein naar het noorden en je staat binnen drie uur in de stad. Trek je goede schoenen aan, dit is een echte wandelstad. De stad is klein en heeft een prachtige haven om langs te lopen. En de meeste straten zijn autovrij! Breng ook zeker een bezoek aan:

  • Het Europees Solidariteitscentrum: een must-do voor liefhebbers van cultuur en historie. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van Polen vol oorlogen en bezettingen.
  • Zaspa: deze wijk is typisch Pools met grote flats. Maar er is iets heel bijzonders mee gedaan. De zijkanten van de gebouwen zijn opgefleurd met de mooiste kunstwerken. Er wordt zelf een street art festival georganiseerd in de zomer. Deze wijk ligt iets buiten het centrum, dus pak de fiets!

Reviewer Mo tipt: ‘Op zo’n 15 minuten rijden van Gdansk, kan er genoten worden van prachtige witte stranden en zee van Sobieszewo, waar mooie natuur volop te vinden is. Goed goed te bereiken via verschillende busverbindingen vanuit het centrum van Gdansk!

En dan is de rondreis alweer voorbij… Vanaf Gdansk vlieg je in minder dan twee uur weer naar Amsterdam.

Ben jij wel eens in Polen geweest? Schrijf een review en inspireer andere vakantiegangers!