Openbaar vervoer in Rome: dit is wat je moet weten

Redactie - 18 augustus 2017

Openbaar vervoer in Rome: dit is wat je moet weten

Redactie - 18 augustus 2017

Tijdens je vakantie in Rome wil je natuurlijk geen hightlight missen. Van je hotel via een leuke wijk naar het Colosseum en weer terug? Het kan met het openbaar vervoer in Rome. Wij vertellen je wat je moet weten!

Openbaar vervoer in Rome

Beeld: Pixabay

Pak de bus in Rome

In Rome rijden bussen af en aan, van ’s ochtends vroeg tot middernacht. In het centrum zie je elektrische busjes, die zich beter door de smalle straatjes kunnen manoeuvreren. Met minibus 116, die ook door voetgangersgebied gaat, kom je overal. Nachtbussen worden aangeduid met een N. Wil je vanaf jouw hotel in hartje centrum een sightseeing doen, dan kan dat met bus 110 (€16). Die brengt je naar interessante bezienswaardigheden in Rome.  Maar onze tip: pak één van de reguliere lijnen. Net zo leuk en veel goedkoper! Dit zijn de lijnen langs toeristische highlights:

  • 40 en 64 | Termini – Piazza Venezia – Largo Argentina – Vaticaan
  • 62 | Repubblica – Spaanse trappen – Piazza Venezia – Vaticaan
  • 81 | Vaticaanse musea – Spaanse trappen – Trevi fontein – Colosseum
  • 60 | Repubblica – Piazza Venezia – Colosseum – Circo Massimo
  • H | Termini – Piazza Venezia – Largo Argentina – Trastevere
Openbaar vervoer in Rome - bus

Lijn 116 | Beeld: Pixabay

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/metro-rome/”]

Metro in Rome: 2 lijnen

Rome heeft twee metrolijnen, A (Ottaviano) en B (Colosseo). Niet erg veel voor zo’n grote stad, wél lekker overzichtelijk. De metro rijdt tussen 5:30 en 23:30 uur om de paar minuten langs de belangrijkste plekken. Meer weten? Alle info vind je hier.

Openbaar vervoer Rome - metro

Tram naar Trastevere

Tram 8 rijdt in het centrum tussen de wijken Trastevere, Largo Argentina en een aantal wijken in het westen van Rome. De rest van de trams rijdt buiten de stad. Als je je alleen in het centrum wilt begeven zijn bus en metro dus betere opties.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/goedkoop-parkeren-rome-tips/”]

Tickets voor het openbaar vervoer in Rome

Om te kunnen reizen met het openbaar vervoer in Rome heb je een Metrebus ticket nodig. Met één kaartje kun je gebruik maken van zowel tram, bus en metro. Handig! De kosten voor een kaartje liggen rond de €1,50. Een kaart voor één of meerdere dagen is ook een optie. Voor een dagkaart betaal je rond de €6 en voor een weekkaart €24. Je koopt je tickets bij een kiosk op straat of bij een metrostation. Let op: in de meeste bussen kun je geen kaartje kopen! Vergeet ook niet om je tickets vooraf te valideren in een automaat.

Openbaar vervoer in Rome: ticket

Metrebus ticket | Beeld: Anamericaninrome.com

Je kunt ook kiezen voor de Roma Pass (€34) waarmee je drie dagen met het openbaar vervoer reist, twee musea of archeologische plekken bezoekt én korting krijgt op talloze attracties. Kijk voor meer info over openbaar vervoer op de officiële site voor toerisme van Rome: Turismora.it

Op zoek naar een hotel in Rome? Check Zoover.nl!