Op vakantie naar Lesbos met de kinderen: 5x tips

Redactie - 18 mei 2021

Op vakantie naar Lesbos met de kinderen: 5x tips

Redactie - 18 mei 2021

Het Griekse eiland Lesbos is een geliefde vakantiebestemming. De talloze kindvriendelijke accommodaties, de mooie stranden en de leuke activiteiten maken dit eiland een perfecte bestemming voor een vakantie met de kids. Ter voorbereiding op je kindervakantie tipt Zoover je alvast de top 5 leukste dingen om te doen met kinderen op Lesbos.

1. Zandkastelen bouwen op Lesbos

Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie met de kinderen naar Lesbos zijn de mooie stranden. Op Lesbos vind je verschillende prachtige kiezelstranden met felblauw zeewater. Rondom deze stranden kan je goed snorkelen dankzij het heldere water. Tip: neem waterschoentjes mee zodat de kids gemakkelijk op de kiezeltjes kunnen spelen. Wil je liever naar een zandstrand? Ook dat kan! De beste zandstranden op Lesbos zijn de stranden van Skala Eresou, Agios Isodoros, Petra, Anaxos en Skala Kallonis.

Kindvriendelijke strand op Lesbos

2. Op avontuur in het Versteende Woud

Tijdens een kindervakantie naar Lesbos mag een bezoek aan het bijzondere Versteende Woud niet ontbreken. Hier wandel je tussen boomstammen die miljoenenjaren geleden zijn versteend als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Dit is het grootste van de twee belangrijkste versteende wouden ter wereld. Er zijn verschillende wandelroutes die je langs de unieke boomstammen brengen. Wil je nog meer te weten komen over dit woud? Breng dan een bezoekje aan het natuurhistorische museum in Sigri.

Christinas App.
Appartement Christina's Gardens

Vlakbij het mooie strand van Anaxos ligt het gezellige familiehotel Christina's Gardens. Hier verblijf je in heerlijke appartementen, ideaal voor het hele gezin!

Bekijk Christina's Gardens

3. Cultuur snuiven voor het hele gezin

Het Griekse eiland Lesbos telt ook flink wat culturele bezienswaardigheden, die cultuurliefhebbers niet mogen overslaan tijdens een vakantie met de kinderen op Lesbos. Zo is een bezoekje aan de hoofdstad Mytilini een aanrader. Wandel door het charmante, historische centrum en duik in de geschiedenis tijdens een bezoek aan de Byzantijnse burcht. Sla ook zeker een lekkere, lokale lunch op een terrasje in de zon niet over!

Mytilini - hoofdstad Lesbos

4. Dagtocht naar Turkije

Lesbos ligt dichtbij de Turkse kust waardoor je gemakkelijk een dagtocht kunt maken naar Turkije. De mooie boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en brengt je naar het Turkse stadje Ayvalik. Wandel door de charmante straatjes en geniet van de overheerlijke Turkse specialiteiten. Voor de kids is het natuurlijk harstikke tof om niet één, maar twee landen te bezoeken tijdens hun vakantie.

App. Ana Maria
Appartement Anna Maria

Met een gemiddelde score van een 9 op kindvriendelijk zit je hier helemaal goed.

Bekijk appartement Anna Maria

5. Stoere jeepsafari over het eiland

Een van de leukste dingen om te doen tijdens een vakantie met de kinderen op Lesbos, is een stoere jeepsafari. Tijdens deze excursie cross je met een 4×4 het hele eiland over. Van de groene bossen naar verlaten dorpjes en verstopte stranden, tijdens een tocht met de jeep ontdek je de mooiste plekjes op het eiland. Daarbij vinden de kids het waarschijnlijk geweldig om op deze avontuurlijke manier het eiland te verkennen!

Kindvriendelijke vakanties Lesbos
Bekijk alle vakanties naar Lesbos

Ben je enthousiast geworden over een vakantie met de kinderen op Lesbos? Neem dan eens een kijkje naar het hele aanbod aan kindvriendelijke vakanties naar Lesbos.

Bekijk alle kindvriendelijke vakanties naar Lesbos