Op Tenerife is het écht altijd lente

Redactie - 7 december 2017

Op Tenerife is het écht altijd lente

Redactie - 7 december 2017

Kun je niet wachten tot de lente weer aanbreekt en heb je zin in een week (of twee) lekker naar buiten zonder dikke jas? Dan is wandelen op Tenerife een goed plan. Dit grootste Canarische eiland staat namelijk ook wel bekend om de ‘eeuwige lente’. Ideaal dus om je oud-Hollandse verkleumde botten alvast weer wat op te warmen.

Genieten van ruige natuur

Liefhebbers van grillige en ruige natuur genieten volop op Tenerife. Dichtbegroeide bossen, vulkanisch gebergte en maanlandschappen bieden prachtige wandelingen. En dat bij een temperatuur rond de 19 graden in de winter en ’s zomers rond de 25. Kies een fijn comfortabel hotel, daar zijn er meer dan genoeg van, zoals bijvoorbeeld het Iberostar Grand Hotel El Mirador.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/weerbericht-canarische-eilanden-subtropisch-weer-tenerife-en-gran-canaria/”]

Dansen op de vulkanen

In Parque Nacional del Teide, het grootste nationale park van Spanje, kijk je je ogen uit in de wijn- en bananengaarden, bij de drakenbloedboom en de imposante rotsformaties Roques de Garcia, Roque Cinchado en Llano de Ucanca met hun blauwgroene gloed. Maar dat niet alleen, hier liggen ook de vulkanen Pico del Teide en Pico Viejo. De eerste is met 3718 zelfs de hoogste berg van Spanje. Op de top ligt altijd sneeuw en daar dankt Tenerife (= ‘witte berg’) zijn naam aan. Klimmen hoeft niet als je dat niet wilt, want een supersnelle kabelbaan brengt je tot op 200 meter van de top.

In de groene bergen

Voor stoere wandelingen door ongerept groen en langs soms steile paden en rotswanden moet je in het Anaga Gebergte in het noordoosten zijn. Daar vind je onder meer volop laurier- en jeneverbossen, varens, heide en kruiden. Op Tenerife kijk je je ogen voortdurend uit met de vele vogelsoorten en bijzondere planten en bloemen. Niet te missen is ook het schilderachtige plaatsje Taganana, dat mooi gelegen is tegen de hellingen van de noordelijke bergen, tussen de palmbomen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/canarische-eilanden-welk-eiland-past-bij-jou/”]

Door de kloof van Masca

Eén van de populairste wandeltochten op Tenerife is die door de kloof van Masca. Je begint in het prachtige dorp Masca, in het uiterste westen van het eiland, en loopt door het ravijn naar de zee. De wandeling is niet zo lang, ongeveer 5,5 kilometer, maar goede bergschoenen zijn aan te raden vanwege de vele rotswanden en stenen. Wees ook voorbereid op hoogteverschillen tot 600 meter. Leuk: neem aan het einde van de tocht de boot naar de plaats Los Gigantes en geniet van een fraai uitzicht op de indrukwekkende rotswanden. In de buurt overnachten? Dat doe je in één van deze mooi appartementen.

Heb je nog meer tips voor Tenerife? Laat het weten in een reactie en inspireer zo andere vakantiegangers.