5x leukste dagjes uit bij Utrecht

Redactie - 25 september 2017

5x leukste dagjes uit bij Utrecht

Redactie - 25 september 2017

Voor welke bestemming op je bucketlist ga jij dit jaar? De Kilimanjaro? De Zuidpool? Baluchistan? Terwijl je lef (en een klein fortuin) aan het verzamelen bent, kun je ondertussen wat leuke plekken om de hoek bezoeken. Soms liggen de mooiste dingen gewoonweg een paar kilometer verderop. Midden in Nederland, wel te verstaan! Dit zijn de 5 leukste dagjes uit bij Utrecht.

1. Kasteel De Haar

Kasteel De Haar in Haarzuilen is een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn. Met donkere grachten, grootse kasteeltuinen en sprookjesachtige torens. Het maakt dit een topbestemming voor een dagje uit dichtbij Utrecht. Struin rond in de prachtig bewaard gebleven kamers en sluit je dag af op het terras van het koetshuis. Het kasteel ligt maar zo’n 12 kilometer buiten Utrecht. Ideale bestemming voor een fietstocht tijdens een stedentrip in Utrecht, dus!

Mooiste wellnessresorts ter wereld - spa2. Thermen Soesterberg

Met een gemiddelde score van een 8,5 en bijna 900 reviews mag Thermen Soesterberg niet ontbreken in deze lijst van leukste dagjes uit bij Utrecht. Het wellnessresort ligt zo’n vijftien kilometer buiten Utrecht op een groene en rustige plek. ‘Heerlijk!!‘, schrijft reviewer Sandra. ‘Personeel, sauna’s, hygiene, omgeving. Ik zeg gewoon doen!’

3. Dierenpark Amersfoort

De spanning stijgt in Dierenpark Amersfoort. Olifant Kina is namelijk hoogzwanger. Haar verzorgers bivakkeren 24/7 bij haar verblijf om de nieuwste kleine aanwinst welkom te heten. Mee aftellen? Dierenpark Amersfoort ligt zo’n half uurtje rijden van Utrecht. Behalve olifanten hebben ze er volgens jullie reviews ook spannende klimbossen en glijbanen. Kortom: perfect voor een dagje uit bij Utrecht met kinderen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/wandelen-in-utrecht/”]

Leukste dagjes uit bij Utrecht - Doorn4. Huis Doorn

De één komt voor de prachtige rozentuin, de ander voor het authentieke interieur, de kunstcollectie of de bijzondere exposities. Waar je ook voor komt, Huis Doorn is een belevenis. Combineer je bezoek aan het museum met een fiets- of wandeltocht in de omgeving rondom Doorn en trotseer de heuvelachtige wandelpaden, het diepe bos of ga voor een relaxte lunch in de orangerie van het landhuis.

Leukste dagjes uit bij Utrecht - Muiderslot5. Muiderslot

Ridder zijn voor één dag? Op het Muiderslot in Muiden kan het! Tijdens een spannende speurtocht kun je tot in de donkerste vertrekken van het kasteel doordringen. Ook als je niet meer zo gek bent van riddertje spelen, is het slot een leuke bezienswaardigheid. Er is een indrukwekkende collectie werken uit de Gouden Eeuw en ook de kasteeltuin is prachtig.

Wordt Utrecht jouw bestemming voor een weekendje weg in eigen land? Check de reviews van deze accommodaties:

Wat zijn volgens jou de leukste dagjes uit bij Utrecht? Laat het ons weten en voeg jouw review toe.