Dit zijn ze: de mooiste stranden van Gambia

Redactie - 14 november 2017

Dit zijn ze: de mooiste stranden van Gambia

Redactie - 14 november 2017

Met tientallen topresorts en zo’n tachtig kilometer zandstrand, is het nog best een klus om een reis naar de Gambiaanse winterzon te boeken. Want ga je voor het brede zandstrand bij Kotu? Of toch liever voor een resort in het bruisende Kololi? Wij helpen je op weg. Dit zijn onze drie mooiste stranden van Gambia.

1. Kololi: strand + jungle

Bij Kololi Beach draait het om één ding: de Strip. Deze kleurrijke straat zit propvol restaurants en populaire hotels. Niet zo gek, gezien je hier op steenworp afstand zit van een perfect zandstrand én een avontuurlijk wildpark. Terwijl je ’s ochtends de aapjes voert in het Bijilo Forest Park, lig je ’s middags heerlijk te genieten van de rust en de ruimte op Kololi Beach.

Kololi is niet alleen de locatie van één van de mooiste stranden van Gambia, er zijn ook volop andere dingen te doen. Zo is de bedrijvigheid bij de visafslag van Tanji volgens jullie een absolute must see. ‘Je gelooft je ogen niet!‘, schrijft een reviewer. Bovendien zijn er in Kololi meerdere resorts met goede reviews. Zoals het Senegambia Beach Hotel, dat van jullie een 8,4 krijgt. Of het kleinschalige Djeliba Hotel, dat een 8,3 scoort.

Mooiste stranden van Gambia - visser2. Kotu: ‘geweldig strand’

Geweldig strand: schoon en goed onderhouden. Ook ’s avonds is het er gezellig druk.‘ Reviewer Ingrid was duidelijk blij met haar keuze voor Kotu tijdens haar reis naar de Gambiaanse winterzon. Ook volgens haar medereviewers is dit een gezellige en gemoedelijke badplaats met fijne resorts. Kombo Beach Hotel en Hotel Bakotu zijn slechts een paar van jullie favorieten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/gambia-winterzon/”]

Mooiste stranden van Gambia - Sunbeach

Hotel Sunbeach, Bakau

3. Bakau: Goede uitvalsbasis

Nóg zo’n toplocatie voor de ultieme strandvakantie in Gambia: Bakau. ‘Superschoon‘, schrijft de één. ‘Heerlijk rustig‘, schrijft de ander.

Bakau is bovendien een goede uitvalsbasis om de vele attracties langs de mooiste stranden van Gambia te bekijken. ‘Je moet beslist naar de krokodillenvijver‘, tipt reviewer Nellie. Ook het apenbos, de sfeervolle markt van Serrekunda en de visafslag zijn vanaf Bakau goed te bereiken.

En overnachten in Bakau? Ook dat is bepaald geen straf. Check bijvoorbeeld Hotel Sunbeach die de ene na de andere geweldige review binnensleept (samen goed voor een 9,1). Ook het nabijgelegen Hotel Ocean Bay Hotel scoort goed: een 8. ‘Goede kamer, ontspannen sfeer, lekker eten, mooi breed strand: het maakt je vakantie een topper‘, schrijft reviewer Antoine.

Heb je een reis naar de Gambiaanse winterzon gedaan? Wat zijn volgens jou de mooiste stranden van Gambia? Wij zijn benieuwd naar jouw reviews