De mooiste pistes in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn

Redactie - 21 november 2017

De mooiste pistes in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbunn

Redactie - 21 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Hou je van eindeloze skitochten en meters maken in de sneeuw? Dan zit je in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn helemaal op je plek. Dit wintersportgebied in Salzburg heeft namelijk één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Genieten!

Mooiste pistes in Saalbach, Hinterglemm en Leogang

Afdalingen voor elk niveau

Een gebied met ruim 200 kilometer prachtig geprepareerde pistes, die ook nog eens heel divers zijn. Van groen en glooiend tot steile zwarte hellingen. Voor elk niveau vind je een afdaling in Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Mede door de sneeuwkanonnen is het gebied sneeuwzeker van december tot april. Het skigebied is zeer populair onder Nederlandse wintersporters. De verbinding met Fieberbrunn maakt het gebied nog aantrekkelijker. Ben je van de uitbundige après-ski? Ook dán is Skicircus the place to be. Je vindt hier de populairste après-ski-hutten van Oostenrijk.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/sneeuwkettingen-omdoen/”]

Apres ski Saalbach

Drie dorpen: Saalbach, Hinterglemm en Leogang

De afdalingen van het Skicircus zijn vanuit alle drie de aangesloten dorpen te bereiken via moderne liften. Van 9 tot 17 uur pendelen bussen van het ene naar het andere dorp. Ruim de helft van de pistes in Saalbach zijn vrij makkelijk en dus geschikt voor beginners, carve-skiërs en snowboarders. Maar vooral in Hinterglemm vind je oefenweides voor beginnende skiërs en snowboarders aan de voet van het schilderachtige Glemmtal. Leuk voor de afwisseling: pak een piste die eindigt in een ander dorp. Leogang ligt wat lager dan de andere twee. Het dorp heeft twee gondelliften en drie oefenweides. Het is een prima alternatief voor Saalbach en Hinterglemm, als je een goedkopere accommodatie en meer rust zoekt. Leogang is om die reden in trek bij families. Het nabijgelegen skigebied bij Fieberbrunn is overzichtelijk, niet al te druk en het dorp is typisch Oostenrijks.

All Inclusive hotel Die Sonne

Hotel Die Sonne

Ben je op zoek naar een luxe verblijf? Erik en Juul tippen op Zoover all-inclusive Hotel Die Sonne. ‘Zo iets goed hebben we nog nooit mee gemaakt. Prachtige kamer, vriendelijk personeel en heerlijk eten, om over de wellness nog maar niet te spreken. All inn was ook super: alle dranken, cocktails en topwijnen zijn inbegrepen. De gratis taxi service die je naar de skipiste brengt was de kers op de taart. Aanrader!’  Boek je Hotel eva, VILLAGE, dan verblijf je midden in het bruisende uitgaansgebied van Saalbach, maar volgens reviewer Moos is er in de omgeving ook genoeg te ondernemen met kinderen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-in-salzburgerland/”]

De mooiste pistesDe mooiste pistes

Doordat de twee hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm middenin het skigebied liggen, kun je diverse tochten rondom de dorpen maken. Vanaf de Schönleitenbahn in Vorderglemm ski je via Saalbach en Hinterglemm tot achter in het dal waar de steile Zwölfernord-afdaling en de liften van de zonnige Hochalm samenkomen. Pro’s pakken de zwarte afdalingen van de Zwölferkogel en de Schattberg Ost, terwijl beginners oefenen op de zonnige zuidhellingen. Soof vindt Saalbach, Hinterglemm en Leogang een heerlijk skigebied. ‘Lekker groot, je kunt er rond skiën. Daardoor zijn er veel routes mogelijk. Dus aan de ene kant van het dal heen, en aan de overkant terug!’

✔︎ Piste 68
Het skigebied strekt zich uit over Viehhofen, waar de adembenemende blauwe afdaling nummer 68 eindigt (geen lift).

✔︎ Piste 46
Misschien wel de mooiste van allemaal: de blauwe piste 46, die loopt vanaf de Bernkogel terug naar Saalbach. Dit is een fantastische piste die je door de bossen voert en waar je perfect kunt carven.

✔︎ Piste 2b
Piste 2b ligt aan de rand van het skigebied en eindigt in Vorderglemm. De piste is lang en je hebt hier bij vlagen zelfs het idee door niemandsland te skiën. Houd er rekening mee dat je via de Schönleitenbahn weer terug moet naar Saalbach of Hinterglemm.

Pistekaart Saalbach Hinterglemm

Pistekaart Saalbach Hinterglemm | Bron: saalbach-hinterglemm.nl

Wat vind jij van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Laat het weten in een review!