Dit moet je weten over eilandhoppen in Spanje

Redactie - 11 februari 2018

Dit moet je weten over eilandhoppen in Spanje

Redactie - 11 februari 2018

Als je denkt aan eilandhoppen, denk je al snel aan Griekenland. Maar wist je dat de Spaanse Balearen – 300 km vanaf de kust bij Valencia – minstens zo mooi zijn? Of je nu droomt van luieren bij het zwembad, een plons nemen in de oceaan of authentieke plaatsjes bezoeken, deze vier hoofdeilanden hebben alles wat je zoekt in een zonvakantie. Leuker nog: combineer ze gewoon allemaal!

Vakantie Menorca Spanje - bootjes

Begin je eilandhopavontuur in Menorca

Menorca is het kleine zusje van Mallorca en de ideale bestemming om je eilandhopavontuur te starten. Je kunt hier echt even bijkomen, aangezien het een stuk rustiger is dan Mallorca of Ibiza. Denk aan zonovergoten stranden, kobaltblauwe baaien en glooiende heuvels. Hoewel de kustlijn van dit eiland meer stranden heeft dan Mallorca en Ibiza samen, heeft Menorca veel meer dan zon, zee en strand. Bezoek de bruisende hoofdstad van het eiland Mahón voor een dosis cultuur en de pittoreske haven van Ciutadella om de sfeervolle oude binnenstad te verkennen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/menorca-beginners-ibiza-families/”]

Ook top: de paardenfestivals die hier in de zomer plaatsvinden. De belangrijkste festivals zijn in juni en september. Met hun traditionele kostuums, opzwepende muziek en zelf gebrouwen gin zijn ze fantastisch om het échte eilandleven te ontdekken.

Hoe kom je er?

Menorca is de perfecte start omdat je er direct naartoe kunt vliegen en je pakt er gemakkelijk de ferry naar Mallorca en daarna naar Ibiza, bijvoorbeeld.

Eilandhoppen Balearen - Mallorca

Eilandhoppen naar Mallorca

Vergeet de feestende Engelsen of dronken Duitsers op El Arenal. Mallorca is zoveel meer! Hoofdstad Palma de Mallorca valt ongetwijfeld in de smaak bij cultuurliefhebbers en in Magaluf of Palma Nova weten ze hoe je een feestje viert. In het noorden viert de cultuur- en natuurliefhebber van binnen een feestje. Denk kleine dorpjes en unieke, afgelegen accommodaties. Deze adembenemende plekjes ontdekken? Neem de oude Sóller-trein vanuit Palma de Mallorca door de bergen.

#tipvanZoover: verblijf in Palma, een stad vol mooie pleinen, pittoreske straatjes en traditionele architectuur. Je hebt er ook tal van historische gebouwen die in boutiquehotels zijn getransformeerd. Vanuit Palma zijn Deià, Alaró en andere mooie dorpen in de buurt ook makkelijk te bereiken.

Ook leuk op Mallorca: watersport, mountainbiken, wandelen én wijn proeven in de Binissalem-regio.

Hoe kom je er?

Mallorca heeft een internationaal vliegveld waar je zelfs met low cost airlines in no time naartoe vliegt. Het eiland is ook met de veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Denia bereikbaar. Of vanaf Ibiza en Menorca.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/aanrader-ibiza-kinderen/”]

Ibiza oude stad

Al eilandhoppend naar Ibiza

Ook Europa’s partyeiland is al eilandhoppend te bereiken. Maar Ibiza is meer dan memorabele feestjes en de beste Europese clubs. Het eiland heeft geweldige accommodaties zoals Appartement Benet Los Pinares of Hotel Osiris Ibizafinger licking good restaurants en is ook nog eens superfamilievriendelijk. Wellness en wellbeing is waar alles om draait. Van yogaretraites tot schrijfvakanties en andere manieren om ultiem tot rust te komen.

Feesten? Ga naar Playa d’en Bossa aan de oostkust of San Antonio aan de westkust. Is jouw droomvakantie meer low-key? Kies dan voor Port de Sant Miquel, Cala de Sant Vicent of Cas Mallorqui bijvoorbeeld.

Hoe kom je er?
Met de boot vanaf Palma (Mallorca) of vanaf Valencia, Denia of Barcelona. Vliegen naar Aeroport d’Eivissa kan ook!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-pro/tips-pro-bb-eigenaar-adri-ibiza/”

Eilandhoppen Balearen - Formentera

Formentera: op een steenworp afstand van Ibiza

Zes kilometer. Dat is hoe ver het varen is van Ibiza naar Formentera. Maar qua sfeer konden ze niet verder uit elkaar liggen. Het kleine eiland (19 km) kun je binnen een dag gezien hebben. Ideaal dus voor een dagtrip vanaf Ibiza. Verwacht een boho-vibe, stranden die niet onderdoen voor die op de Carribean en het meest turquoise water dat je ooit gezien hebt. Bezoek er de beroemde La Mola-vuurtoren waar Jules Verne over geschreven heeft en laat de andere vuurtoren – Es Cap de Barbaria – niet links liggen. Het eiland gezien? Er is nog genoeg te zien op de bodem van de zee! Snorkelen kan hier als de beste.

Hoe kom je er?
Formentera heeft geen vliegveld en je kunt er eigenlijk alleen komen met de veerboot vanaf Ibiza. Of met je privéjacht natuurlijk. Al is dat maar voor weinigen weggelegd.

Heb jij mooie ervaringen op de Balearen die je graag met andere vakantiefans deelt? Schrijf een review. O, en wist je dat Kroatië ook een perfecte bestemming is waar je als geen ander kunt eilandhoppen?