Menorca voor beginners: het Ibiza voor families

Redactie - 24 augustus 2017

Menorca voor beginners: het Ibiza voor families

Redactie - 24 augustus 2017

Voor een vakantie als op de Instagram-plaatjes is Menorca een goed idee. Het is hier rustiger dan op buureiland Mallorca, minder hip dan Ibiza en heerlijk voor gezinnen. Bruisende kustplaatsen, mooie baaien, turquoise zee, een bergachtig binnenland met nationale parken en sfeervolle dorpjes. Let’s go… op naar het palmbomenparadijs!

Vakantie Menorca Spanje - bootjes

Welk seizoen naar Menorca?

Menorca is een typische zomervakantiebestemming. Het vakantieseizoen begint in mei en eindigt in oktober. In mei en oktober is het misschien wat frisjes, maar van juni tot en met augustus is het hot, hot, hot! Soms zelfs warmer dan de Canarische Eilanden.

Vakantie Menorca Spanje - Mahon

Hoe is Menorca?

Menorca is geen groot eiland (55 km lang en 20 km breed). Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap best een beetje op Nederland. Ook zo’n lapjesdeken met kleine dorpjes en grotere steden. Maar voet op Spaanse bodem is het een heerlijk vakantieparadijs.

De twee grootste steden zijn Mahon (de hoofdstad) aan de haven in het oosten en Ciutadella in het westen. Deze steden liggen op ongeveer 45 minuutjes rijden van elkaar. Goed om te weten: je kunt geen rondje Menorca via de kustweg doen. Je crosst altijd door het midden van ’t eiland.

Lekker aan Menorca is dat je hier geen gekkenhuis hoeft te verwachten. Ook niet tijdens ’t hoogseizoen: het is er vredig en relaxed.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-must-sees-in-spanje/”]

Wie gaan er naar Menorca op vakantie?

Menorca is enorm geliefd bij (jonge) gezinnen. Het eiland is lekker schoon en heeft ontelbaar veel laaggelegen resorts met strandjes die langzaam aflopen in de ondiepe zee. Perfect voor spelende kinderen. Maar ook bij stellen waarvan de kids het nest al verlaten hebben, is het eiland populair. Eigenlijk vindt iedereen op Menorca wel een fijn plekje.

Voor jonge koppels zijn de steden bijvoorbeeld heel leuk en niet zo overweldigend. Het gaat er hier lekker rustig aan toe en Ciutadella heeft zelfs een strandje. Mahon heeft geen strand, maar wel een fantastische haven waar je het liefst de hele dag naar bootjes kijkt en smult van verse vis. In het weekend komt het nachtleven ook los, maar dat is meestal te danken aan de locals. Ideaal moment dus om te doen zoals de locals doen. Gooi je schoenen uit en je haar los!

Vakantie Menorca Spanje - strand

Waar op Menorca verblijven met kinderen?

De reviews liegen er niet om. In Cala’n Bosch is het heerlijk vertoeven met kinderen. Familie Tromp genoot in mei van een welverdiende vakantie: ‘Cala’n Bosch is een vrij rustige plaats, uitstekende plek voor ouders met jonge kinderen.’

Menorca heeft opties voor elk budget. Van boutiquehotels tot pensions, villa’s en appartementen. Deze accommodaties zijn geliefd:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-natuur-met-de-wouw-factor-in-spanje/”]

Vakantie Menorca Spanje - by night

Wat te doen op Menorca?

Op Menorca kun je je wel een tijd vermaken! Bijvoorbeeld met:

 • een bezoek aan de steden Mahon en Ciutadella.
 • een dagje aquapark.
 • een andrenalinekick op de jetski.
 • een bruin kleurtje opdoen in je nieuwe bikini geshopt in zo’n strandwinkeltje.
 • een marktbezoek (’s ochtends of ’s avonds: de avondmarkten zijn ook een aanrader).
 • proosten met pomada en dansen tijdens één van de zomer-fiestas (blijf tot het einde voor fantastisch vuurwerk).
 • een paardrijtocht.
 • een boottocht langs de verschillende stranden (met de auto kun je niet zo makkelijk van strand naar strand rijden).
 • het snoepen van tapas en sangria.
 • een middag snorkelen met de vissen (extra leuk met een go pro!).
 • een sprong in ’t water van de vele kliffen (de locals zijn er dol op).
 • genieten van de adembenemende zonsondergang.

Heb jij van een vakantie op Menorca genoten? Laat ons in een review weten hoe je vakantie was.