De mega wintersport-checklist

Redactie - 3 oktober 2019

De mega wintersport-checklist

Redactie - 3 oktober 2019

Trek je wintersport-outfit maar uit de diepste krochten van je kast, want over niet al teveel tijd mag je weer richting de sneeuw vertrekken. Een beetje winter-fan oriënteert zich vast op dé wintersportbestemmingen waar de pistes dit jaar onveilig worden gemaakt. Houd deze checklist hierbij in de aanslag en jij bent helemaal klaar voor vertrek!

Beeld: thalerhof.at

To do voor je wintersport

✔ Bedenk wat the place to be is

Eén van de leukste dingen om te doen, is uitzoeken waar je dit jaar de ski’s of het snowboard onderbindt. Wordt het een bekende plek als Gerlos of Val Thorens? Of ga je voor het onbekende, maar erg sneeuwzekere Italiaanse Madesimo, dat aan de zuidkant van de Alpen ligt? Maar misschien wil jij jouw bestemming wel laten afhangen van wat er op het gebied van accommodatie te vinden is: zie het volgende punt op de checklist.

✔ Bedenk waar je slaapt

Niets zo fijn als je gapend uitrekken met zicht op die mooie, besneeuwde bergtoppen. Of in ieder geval met uitzicht op sneeuw. Er zijn natuurlijk áltijd slaapplaatsen die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Neem bijvoorbeeld Hotel Riederalm, in de populaire wintersportplaats Saalbach-Hinterklemm. Dit prachtige sneeuwhotel krijgt een 9,4 en dat is niet zomaar. De Familie Valkenburg gaf dit hotel zelfs een 10:

We logeerden hier met onze kids. We genoten van de gastvrijheid van de familie Herbst en hun medewerkers. Prachtige schone kamers en het hotel heeft een rustige maar centrale ligging. Ook in de prachtige omgeving is genoeg te doen! Het restaurant is overheerlijk met allemaal culinaire hoogstandjes. Kortom: een fantastisch hotel.’

Of ga naar dit 4-sterren hotel in het Italiaanse Ortisei-Sankt Ulricht. Dit jaar geen Italië voor jou, maar een onverwachte plek als Polen? Check in ieder geval onze speciale wintersportpagina voor een handig overzicht van alle accommodaties waar jij goed kunt bijtanken na een dagje sneeuwschuiven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wintersport-italie-net-even-anders/”]

Beeld: onderdelenzoeker.nl

To do een week van tevoren

Zorg dat je relaxt vertrekt

Niets zo vervelend als gestrest vertrekken. Wij weten wel raad met stress: met een superchill relaxdagje in één van de fijne sauna’s die ons kikkerlandje rijk is, weet je één ding zeker: jij zit straks zó ontspannen achter het stuur naar bijvoorbeeld Zwitserland, dat zelfs je jengelende kids op de achterbank jou niet van je stuk brengen. Of je nu met manlief of met vriendinnen een dagje met de billen bloot gaat, aanbod is er genoeg.

Maak ook je auto sneeuwklaar

In sommige wintersportlanden is het verplicht om te rijden met winterbanden (Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg) óf sneeuwkettingen. Ook moet je een vignet hebben voor Oostenrijk en Zwitserland en een milieusticker voor Duitsland. We weten, het is een wirwar aan plakplaatjes op jouw voorruit. Wél zo handig dus, om even de ruitenwisservloeistof bij te vullen voor vertrek: anders zie je door de plaatjes het ehm… bos niet meer. Last but not least: check ook even het oliepeil. Meten is weten! Is jouw auto niet winter-klaar? Dan heb je in ieder geval nog een weekje om alles te fiksen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/checklist-witte-vrijdag-richting-wintersport/”]

Beeld: zoover.nl

To do vlak voor vertrek

✔ Must do’s in land van bestemming

Natúúrlijk wil je zo snel mogelijk de piste op als je na die lange autorit eindelijk bent aangekomen in de sneeuw. Maar ook als je niet zo van skiën of snowboarden houdt, is er genoeg te doen. Zoals in het Franse Chamonix, hier tref je het prachtige Aiguille du midi aan. Er gaat een kabelbaan naar dit uitzichtpunt, dat je een adembenemend uitzicht over de Franse Alpen biedt. Slapen kun je in dit dorpje bijvoorbeeld in het luxe Hotel Club Med Chamonix Mont-Blanc.

✔ Koffer inpakken

Warme truien? Dikke sokken? Schoenen met stevig profiel? Check? Dan zit jij aardig goed. Maar er zijn – zeker als je rondhuppelend kroost meeneemt – nog 1001 andere dingen waar je aan moet denken. Zorg dat je een lijstje klaar hebt liggen en vergeet ook niet wat lekkernijen voor onderweg in te pakken. Krijg je dat ellendige ding niet dicht? Gebruik dan een vacuümzak, dan kun je véél meer mooie kleren mee nemen. Hoezee!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/licht-koffer-inpakken-koud-weer/”]

Met deze wintersport-checklist én meer tips op Zoover ga jij voorbereid op vakantie!