De leukste to do’s in Marseillan Plage in Zuid-Frankrijk

Redactie - 27 augustus 2018

De leukste to do’s in Marseillan Plage in Zuid-Frankrijk

Redactie - 27 augustus 2018

In Zuid-Frankrijk aan de Middelandse Zee ligt het plaatsje Marseillan Plage. Met haar lange zandstrand de perfecte plek voor een relaxte vakantie aan het water. En misschien lukt het je om af en toe even de benen te strekken voor een van deze leuke dingen in de buurt.

1. De boulevard en de haven van Marseillan Plage

De grote jachthaven van het dorp ligt vol luxe boten en jachten in de zomer. Wil je zelf het water op? Huur dan eens een waterfiets! Langs de gezellige boulevard vind je vele Franse restaurants waar je zo aan kunt schuiven op het terras. Probeer eens een zoete crèpe, stokbrood met Franse kazen of oesters: de specialiteit van Marseillan Plage.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/languedoc-leuke-steden/”]

2. Het centrum en de oude markthal

In het centrum van Marseillan, niet ver bij het strand vandaan, vind je de markthal. De hal is gebouwd van lavasteen in de 17e eeuw. Je loopt dus meteen een stukje geschiedenis binnen! Zorg ook voor een lege maag, want de markthal staat vol kramen met verse vis, Franse kaasjes en smakelijke olijven.

3. Flamingo’s spotten

Marseillan Plage ligt voor een deel in het Bassin de Thau: een groot meer en natuurgebied. Dit is het woongebied van flamingo’s en zilverreigers en die kun je hier dus ook bekijken. Ook zijn er vele mossel- en oesterkwekerijen te vinden waar je ook verse schelpdieren kunt kopen. Neem ze mee naar de camping om ze daar klaar te maken. Wijntje of het lokale drankje Noilly Prat erbij en genieten maar!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-in-languedoc-3x-festivals/”]

4. Fun met kids

Ook kinderen zullen zich prima vermaken in het plaatsje Marseillan Plage. Zo is er Aqualand: een waterpark vol glijbanen en zwemplekken. En Europark, een attractiepark voor grotere kids die in de achtbaan durven. En, voor elke leeftijd: de dierentuin van Montpellier op zo’n uurtje rijden met de auto. Kinderen vinden kamperen vaak het allerleukst, ga bijvoorbeeld eens naar camping Les Méditerranées Charlemange met ze. Deze camping wordt beoordeeld met een 7,6 op kindvriendelijkheid.

5. Stedentrip naar Montpellier

Op een uurtje rijden van Marseillan vind je de Franse stad Montpellier. Deze gezellige stad heeft een aantal hotspots die je niet mag missen. Zoals de kleinere versie van de Arc de Triomphe die je kent uit Parijs. En de enorme Cathédrale Saint-Pierre. Maar ook een sfeervol plein in het oude centrum: Place de la Comédie, waar je wat kunt drinken op het terras. Natuurliefhebbers maken een wandeling door de botanische tuinen: de Jardin des plantes de Montpellier. Al deze belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar!

Ben je zelf wel eens in Marseillan Plage geweest? Laat dan een review achter bij je accommodatie en inspireer daarmee andere vakantiegangers!