De leukste stadjes & dorpen van Trentino

Redactie - 31 januari 2018

De leukste stadjes & dorpen van Trentino

Redactie - 31 januari 2018

Wat hebben zonaanbidders en wintersportfanaten met elkaar gemeen? Ze kunnen allebei hun hart ophalen in de afwisselende Italiaanse regio Trentino. Tussen de Dolomieten en het Gardameer liggen meerdere sfeervolle plaatsjes en de mooiste campings die je vakantie kleur geven. Reis mee naar Trentino en laat je verrassen.

Trending Trento

We trappen af met de meest elegante en mooiste plaats van Trentino: de veelzijdige hoofdstad Trento. Het historische stadscentrum doet met de paleizen, kerken en karakteristieke torens echt Italiaans aan. Wie geïnteresseerd is in de prachtige cultuur en architectuur van deze streek, zit in Trento goed. Bezoek het prachtige Castello del Buonconsiglio, gooi een muntje over je schouder in de Neptunusfontein en wandel langs de met fresco’s versierde huizen. Sluit je verblijf in Trento af met een verrassend lekker diner vol Italiaanse lekkernijen. Raak je maar niet uitgekeken? Overweeg dan een overnachting, bijvoorbeeld bij het Hotel Best Western Quid Trento.

Beleef Bolzano

Het centrum van Bolzano is het bruisende hart van de stad en een ideale uitvalsbasis om deze bijzonder plek te ontdekken. Zin om een middagje te shoppen, de lokale markt te bezoeken of heb je meer trek in een museum? Je loopt er zo naartoe. Ben je benieuwd wat er zich buiten de stadsgrenzen afspeelt? Huur dan een fiets en ontdek op een leuke en actieve manier deze gevarieerde stad. Het ene moment fiets je langs de imposante Dom terwijl je een paar minuten later uitkijkt over de weidse Dolomieten. Dorst gekregen? Een gezellig terrasje is hier nooit ver weg. Santé!

Merano

Tijdens een verblijf in Merano kun je zomaar aan het twijfelen worden gebracht. Ben je wel echt in Italië? Soms lijken de Oostenrijkse invloeden de overhand te nemen; het beste van twee werelden! Merano is echt een stad van uitersten. Zo kun je onder een palmboom zitten tussen de olijfgaarden, terwijl je uitkijkt over prachtig besneeuwde bergtoppen. Merano is dan ook erg geliefd bij natuur- en wandelliefhebbers. Wanneer je op Camping Passeier Meran verblijft, heb je continu een prachtig panoramisch uitzicht tot je beschikking. Dan wil je toch meteen je wandelschoenen aantrekken?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/trentino-een-grote-wijnproeverij/”]

Levico

Wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantiebestemming in een groene omgeving, is Levico een uitstekende keuze. Sterker nog: het is moeilijk om níet helemaal zen te worden bij het zien van het kristalheldere Levico meer. Rol je handdoek uit op een van de strandjes aan het meer of ga met een jetski het water op. Of trek met een paard, mountainbike of te voet de prachtig groene binnenlanden in. Smaakt met meer naar meer? Bij Camping Lado di Levico verblijf je letterlijk aan het water. Dát is fijn wakker worden!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/italie-beste-campings-dolomieten/”]

Sölden

Zonaanbidder of wintersporter? Of misschien wel allebei? Dan is Sölden net zo veelzijdig als jijzelf. In de zomermaanden kun je urenlang wandelen of fietsen langs wijngaarden, historische bezienswaardigheden en het schilderachtige berglandschap. In de winter verruil je je wandelschoenen voor warme snowboots om vervolgens met hoge snelheid van de piste af te zoeven. Dat allemaal in het prachtige decor van schitterende bergen zover het oog reikt. Opwarmen doe je in de wintermaanden comfortabel bij Hotel Cristallo in Solda.

Ben jij al eens in het veelzijdige Trentino geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw tips en aanvullingen!