Wat zijn leuke dingen om te doen op Aruba?

Redactie - 19 januari 2019

Wat zijn leuke dingen om te doen op Aruba?

Redactie - 19 januari 2019

Ga je mee naar One Happy Island? Aruba, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen, staat dit jaar weer op mijn lijstje voor een tropische vakantie. Het is er heerlijk warm, er waait een zacht briesje en er is genoeg te zien en te doen. Wat zijn leuke dingen om te doen op Aruba?

  • The Natural Bridge bezoeken
  • De vuurtoren bekijken
  • Mooie stranden bezoeken
  • Naar Oranjestad
  • Naar de mangrove
  • Pastechi’s eten
  • De hooiberg beklimmen
  • Eten bij Zeerovers

Natuurlijke brug Aruba

Bezoek The Natural Bridge

De originele Natural Bridge bestaat helaas niet meer. Die is ingestort, omdat te veel mensen de brug beklommen. Wel zijn de restanten nog zichtbaar en is er een kleinere Natural Bridge te zien. De bruggen zijn gevormd door koraalkalksteen, dat door het golvende zoute water is uitgesleten. Op sommige plekken spat het water metershoog tegen de rotsen aan.

California Lighthouse bezoeken (en niet alleen voor de vuurtoren)

Zeker, de vuurtoren met de naam California Lighthouse is een plaatje met de haast poederroze kleur. En je kunt de vuurtoren in, om de top te beklimmen. Maar het uitzicht vanaf het plateau waar de vuurtoren op staat, is écht geweldig! En we hebben nog nooit zulk lekker kokoswater gedronken, zoals je hier kunt doen.

Beeld: @laurienbleeker

De mooiste stranden van Aruba

Naast het toeristische Palm Beach heb je op Aruba natuurlijk nog veel meer stranden waar je een dag kunt vertoeven. Ga eens naar Baby Beach en Eagle Beach voor fijne witte zandstranden, genoeg schaduwplekken onder de Dividivi bomen en helder water vol tropische vissen. Snorkelset meenemen!

Wil je naar een strand waar flamingo’s rondlopen? Overnacht dan bij hotel Renaissance Aruba Resort met het privéstrand vol flamingo’s, zoals vakantieganger Amber deed: ‘Ik heb echt genoten, helemaal relaxed, en Private Island is geweldig!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/advertorials/zomers-smullen-op-culinair-aruba/”]

Oranjestad, de hoofdstad van Aruba

Ga op tijd in de ochtend naar Oranjestad, als het nog niet zo warm is. In de stad lopen de temperaturen namelijk snel op, omdat het er niet waait. Een ijsje brengt verkoeling! Struin langs de gekleurde panden en geniet van een lekkere lunch bij de Suikertuin in het centrum.

Beeld: @laurienbleeker

Een dag naar de mangrove

Mangel Halto Beach, zo heet dit strand aan een mangrove. Een prachtige plek om de hele dag door te brengen. De mangrove is een plaatje op zich en als je goed kijkt, zie je nog veel meer mooie dingen. Zoals een pelikaan die je nauwlettend in de gaten houdt, of een visser die zijn vangst schoonmaakt op het strand. Er zijn genoeg schaduwplekken. Neem wel zelf eten en drinken mee.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/advertorials/dit-wist-je-nog-niet-over-de-rijke-cultuur-van-aruba/”]

Pastechi’s eten bij Bright Bakery

Arubaanse pastechi’s zijn gefrituurd deeg met een vulling van kaas, maar ook andere vullingen zijn verkrijgbaar. De lekkerste haal je bij Bright Bakery. De vitrines liggen hier vol met zoete hapjes, de één nog lekkerder dan de ander. Onze tip: neem pastechi’s mee en eet ze lekker op het strand op.

Beeld: @laurienbleeker

De Hooiberg beklimmen

Overal op Aruba zie je de punt van de Hooiberg boven de rest uitpieken. Je kunt deze metershoge berg, die overigens niet uit hooi, maar uit het gesteente hooibergiet bestaat, via een trap beklimmen voor een adembenemend uitzicht over het eiland. Kijk niet gek op als je onderweg wilde geiten tegenkomt!

Eten als een local bij Zeerovers

Helaas zijn wij hier de laatste keer niet geweest, maar het staat zéker op de planning om bij een volgende vakantie te eten bij Zeerovers. Dit restaurant is zeer geliefd onder locals en wij snappen wel waarom. Verse vis wordt rechtstreeks uit de zee gefrituurd volgens een jaren oud geheim recept en belandt dan op je bord. Het schijnt de lekkerste vis van Aruba te zijn.

Ben jij weleens op Aruba geweest en wat is jouw favoriete accommodatie? Laat het weten via een review en inspireer andere vakantiegangers.