Landes: wat is er te zien in deze prachtige regio?

Redactie - 9 december 2017

Landes: wat is er te zien in deze prachtige regio?

Redactie - 9 december 2017

Landes is onderdeel van regio Nouvelle-Aquitaine en een zeer geleefde bestemming voor surfers. De dorpen Mimizan en Biscarrosse staan bekend om de mooie golven. Maar aan deze hele zogeheten zilveren kust stikt het van de idyllische dorpjes incluis goede golven. Oók als je niet van surfen houdt, is dit echt een bezoekje waard.

Beeld: boardshortz.nl

Landes: waar ligt het?

Zoals je op de kaart hierboven kunt zien, ligt Landes tussen Gironde en Baskenland en bestrijkt het zowel een lange kustlijn als binnenland. Landes is dus een mooie combinatie tussen zee, bos en meren. Eén van de hoogtepunten is de kustlijn, met zo’n 110 kilometer aaneengesloten zandstrand. Deze loopt van Biscarrosse (als noordelijkste punt) tot Adour. Je vindt hier bekende badplaats-mekka’s, zoals Mimizan, Capbreton, Hossegor en Vieux-Boucau. Wordt Biscarrosse jouw bestemmig? Ga dan voor Camping Maguide. Deze kindvriendelijk camping ligt aan een meer, maar ook vlakbij zee. Ook reviewer Ron was te spreken over deze camping: ‘De omgeving van de camping is echt super!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/23-romantische-vakanties-europa-twee/”]

Beeld: dax-tourisme.com

Kuuroorden

Het lijkt misschien niet logisch, maar Landes is zeer beroemd om zijn kuuroorden: Saint-Paul-lès- Dax, Dax, Eugénie-les-Bains, Préchacq-les-Bains en Saubusse-les-Bains. In de Romeinse stad Dax staat het allereerste kuuroord van Frankrijk. In dit piepkleine stadje zitten een paar kuuroorden, onze favoriet is Thermes Daxadour. Weet je wat je ook kunt doen? Slapen in een kuuroord, dan hoef je na een dagje in de spa de deur niet meer uit. In Dax heb je bijvoorbeeld Thermes De L’Avenue, kuuroord én hotel in één. Heerlijk!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-must-sees-frankrijk/”]

Beeld: parc-landes-de-gascogne.fr

Woudmassief

En we gaan nog even door over deze zéér dynamische regio. Het geweldige Regionaal Natuurpark Les Landes de Gascogne ligt oostelijk van de Atlantische kust en omvat 315.000 hectare. Je bent hier dus wel even zoet mee! Leuk detail: het woud van Les Landes de Cascogne is ooit gezaaid ter afbakening van de duinen en is inmiddels het grootste woudmassief van Europa. Bezoek zeker het bekende ecomuseum van Marquèze. Dit ligt in schapenstallen, boerderijen, watermolens en veel, heel veel dennenbomen. De bekenste plek is Sabres, dat 34 kilometer van Mont-de-Marsan, de hoofdstad van Landes, ligt. In dit heerlijke stadje kun je fijn bijkomen na een dag wandelen, mountainbiken, kajakken of paardrijden in dit immense bos. Ga je in juli, dan wordt het hier druk. Dan zijn er namelijk de Maseleine feesten, met gezellige deuntjes, courses landaises (traditionele koeienspellen), ruiterstoeten en een kermis. Hoezee!

Beeld: etab.ac-poitiers.fr

Surfen

Klinkt dat best aardig, rondlopen in het bos, maar ga jij voor hardcore actie? Dan is Mimizan zonder twijfel the place to be. Deze knusse badplaats wordt ook wel de parel van de Zilveren Kust genoemd. Er zijn zóveel ‘surfkampen’, dat je hier bijna struikelt over de surfers. Het is een genot om je handdoekje neer te leggen op het enorm brede zandstrand van Plage Sud en te kijken naar iedereen die in het water druk aan het ploeteren is om deze sport onder de knie te krijgen. In Mimizan vind je ook het meer van Aureilhan, hieraan ligt Château Woolsack – hier bracht onder Coco Chanel haar zomermaanden door. Ook ’s avonds is dit surfmekka een goede spot: drink een biertje in één van de vele bars voordat jij rozig in je slaapzakje schuift, bijvoorbeeld op Camping Municipal du Lac. Pak je het liever groots aan? Kijk dan ook eens in het nabijgelegen Biarritz.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/wijntherapie-in-frankrijk-badderen-in-le-vin/”]

Heb jij ook tips over deze mooie regio? laat het ons weten in een reactie.