10x de allerleukste doetips op Lesbos

Redactie - 4 juli 2017

10x de allerleukste doetips op Lesbos

Redactie - 4 juli 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Lesbos staat vooral bekend als een zomervakantie-paradijs. Vanaf je strandbedje zie je voornamelijk de blauwe lucht, het heldere water van de Egeïsche Zee en misschien die gekleurde cocktail in je hand. Maar er is zoveel meer te zien! Kom met die billen van het strand en begeef je tussen de olijfbomen en sfeervolle dorpjes. Dit zijn onze 10 doetips.

1. Ouzouseum in Plomari

Ruil je cocktail op het strand in voor een andere alcoholische versnapering. Een typisch Griekse die ervoor zorgt dat je je vakantieappartement niet meer kunt vinden als je niet uitkijkt. 44% alcohol is niet niks! Plomari, een authentiek dorpje gelegen aan de zuidkust van Lesbos, is beroemd om zijn ouzo. Een bezoek aan ‘World of ouzo’ is dus een must! Niet met een lege maag gaan, want een mini-proeverijtje is wel zo leuk. Alvast in de sfeer komen? Bekijk de video!

2. De Panagia Glykofilousa-kerk

In de Griekse hitte kunnen de 117 treden naar boven best pittig zijn, maar zodra je het uitzicht ziet, ben je die klim alweer vergeten. De Panagia Glykofilousa-kerk in Petra wordt ook wel de kerk van de zoete kus genoemd. Nieuwsgierig? Vraag een visser naar het verhaal!

Accommodatietips in de buurt: Aparthotel Sunset geven jullie een 9 en Bungalow Birds Bay krijgt zelfs een 9,4 gemiddeld.

Smalle straatjes Lesbos

3. De smalle straatjes van Molyvos

Typisch Grieks, dat kun je Molyvos wel noemen. Loop door de knusse steegjes en langs de winkeltjes gevuld met een goede mix van souvenirs en lokale producten. Stop ook even bij de pittoreske haven van het stadje én natuurlijk bij het middeleeuwse kasteel waar Molyvos omheen is gebouwd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/eten-en-drinken-grieks-eiland-kefalonia/”]

Lesbos doetips

4. Het kasteel van Molyvos

Tijdens de Byzantijnse periode werd dit kasteel gebouwd op oude overblijfselen en ondertussen is het kasteel meerdere malen gerenoveerd. Bekijk de agenda van het kasteel vooral voordat je een bezoek brengt, want in de zomer zijn er veel culturele activiteiten.

5. Museum van het versteende woud

Ga op zoek naar het Natural History Museum of Lesvos Petrified Forest en leer meer over het versteende woud van Lesbos. Je vindt het museum in het dorpje Sigri, dat wordt omringd door fossiele resten van planten en bomen.

6. Het klooster van Ypsilos

Als je toch in Sigri bent, start de huurauto en tuf door naar het klooster van Ypsilos, bovenop een berg. In het dorpje Sigri en het nabijgelegen klooster kun je je wel een dag vermaken!

Lesbos vissersdorpje

7. Skala of Sykamnia

Het kleine vissersdorpje Skala of Sykamnia ken je misschien wel van de ansichtkaarten. Het is namelijk bekend om de kleine kerk op de rots, ook wel Meermin Madonna (Panagia Gorgona) genoemd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/verliefd-worden-op-samos-6x-doen/”]

Lesbos doetips

8. Pottenbakken in Mantamados

In Mantamados kunnen ze pottenbakken als geen ander! Laat de creative juices stromen en haal de pottenbakker in je naar boven tijdens een workshop. Of shop een mooie toevoeging aan je interieur in één van de traditionele pottenbakkerwinkeltjes, waar ze vaak ook live nieuwe creaties maken.

9. Het olijfoliemuseum

Griekenland is een waardige concurrent van Italië wat betreft olijfolie. Yum! Zo lekker. Bezoek het olijfoliemuseum (typ Agias Paraskevis, 811 02 in de navigatie in) en zie hoe olijfolie gemaakt wordt. Uiteraard kun je het museum niet verlaten zonder wat broodjes in olie te soppen of van een stukje kapirada (toast met olie en oregano) te smullen. Wedden dat je een hele jaarvoorraad in wilt slaan?

Lesbos doetips

10. Vogels spotten in Kalloni

Vogelspotters en natuurliefhebbers van over de hele wereld verzamelen zich in de wetlands van Lesbos in Kalloni (dichtbij Skala Kallonis), waar je superveel verschillende bijzondere vogels kunt bespieden. 

Ben jij eerder op Lesbos geweest? Laat je tips achter in een reactie!