Kerstsfeer in Rijnland-Palts: van ondergrondse kerstmarkt tot kasteelmarkt

Redactie - 3 december 2018

Kerstsfeer in Rijnland-Palts: van ondergrondse kerstmarkt tot kasteelmarkt

Redactie - 3 december 2018

Wil je je deze periode onderdompelen in de ultieme kerstsfeer? Dan ga je natuurlijk naar Duitsland! Ons buurland is dichtbij en je hebt er keuze uit meer dan 2500 kerstmarkten. Zo hebben de dorpen en steden in de mooie regio Rijnland-Palts bijna allemaal een eigen unieke kerstmarkt. Van ondergrondse kraampjes tot de populaire kerstmarkt van Trier en van een kasteelmarkt tot een enorme adventkaars die hoog boven de stalletjes uittorent. Je vindt het allemaal in de regio Rijnland-Palts. Viel spass!

Bewonder de kerstpyramide in Mainz

De imposante Dom van St. Martin zorgt in Mainz (Rijn-Hessen) voor een bijzonder decor tijdens de kerstmarkt. Bewonder de feestelijke verlichting in de romantische stad aan de Rijn en geniet van concerten en optredens van koren. Bij de ingang staat een kerstpyramide van wel elf meter hoog. Gaaf!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wat-moet-je-proberen-op-een-duitse-kerstmarkt/”]

Ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach

Een originele kerstmarkt bezoeken? Rijd dan naar de ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trabach (Moezel). Je vindt de Mosel-Wein-Nachts-Keller in aaneengesloten wijnkelders. Vroeger waren dit opslagplaatsen voor wijnvaten van de bekende Moezelwijnen, nu verkopen lokale ambachtslieden hier decoratie, culinaire specialiteiten en wellnessproducten. Een must-see!

Sfeervolle kerstmarkt van Koblenz 

De Koblenzer Kerstmarkt strekt zich uit over feestelijk versierde oude stadspleinen. Je struint hier langs meer dan 100 kersthuisjes en er is van alles te zien en te doen. Van de adventskalender in de dakkapellen van het historische stadhuis tot de schaatsbaan voor het Forum Confluentes of de ambachtelijke markt. Je kunt de kerstmarkt in historisch Koblenz bezoeken tot 22 december. Op zoek naar een heerlijke slaapplek? Populaire hotels vind je hier.

De meest romantische kerstmarkt van het Nahetal

In de spatuinen van Bad Münster am Stein-Ebernburg vind je de meest romantische kerstmarkt van het Nahetal. Eeuwenoude bomen zijn sfeervol verlicht en de gevel van het Kurmittelhaus, een van de mooiste vakwerkhuizen uit de regio, komt tot leven dankzij honderden lichtjes. Vergeet ook de kraampjes met geurige lekkernijen, kaarsen, versieringen en cadeautjes niet. Verder geniet je hier van optredens van een brassband, gezang, poppenspel en kerstverhaal.

De magische kerstmarkt in Trier

De kerstmarkt van Trier is populair en trekt jaarlijks duizenden Nederlanders. Tegenover de indrukwekkende achtergrond van de kathedraal van Trier en op de middeleeuwse hoofdmarkt struin je langs 95 liefdevol ingerichte kraampjes met een gevarieerd aanbod. Wil je er een weekendje weg van maken en ook de sfeer proeven in de omliggende kerstmarkten? Fijne hotels genoeg!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/ontdek-de-magische-kerstmarkt-in-trier/”]

Kasteelkerstmis in Cochem 

De traditionele kerstmarkt van Cochem is elk jaar op het marktplein van de stad. De kerstmarkt maakt van Cochem, het kleinste stadje van de Moezel, een betoverend geheel! Je vindt hier kleine houten kerstversieringen, kerstbloemstukken, kransen, kerststallen en feestelijke decoraties. Wil je graag naar een levende kerststal? Bezoek op 15 en 16 december tussen 13.00 en 18.00 uur het Cochem-kasteel. Hier vind je een levende kerststal tussen de kasteelmuren. Sfeervoller wordt het niet!

Enorme kaars schijnt op Mayens adventmarkt 

De Genovevaburcht – een van de kenmerken van de stad Mayen – torent hoog uit boven de adventmarkt. De Golotoren is omgetoverd tot een reuzenkaars en overal zijn lichtjes. Op het marktplein wordt Glühwein geserveerd. Tussen de kasteelmuren slenter je langs kraampjes van ambachtslieden, kunstenaars en handelaren. De markt is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Blijven slapen? Kijk hier voor de leukste hotels in Mayen.

Kijk hier voor meer informatie over de kerstmarkten in Rijnland-Palts.

Ben jij weleens op een kerstmarkt in Rijnland-Palts geweest? Deel je tips in een reactie. 

Beelden: Rheinland-Pfalz Tourismus