Mis ze niet: deze kerstmarkten op de meest geweldige locaties

Redactie - 19 november 2017

Mis ze niet: deze kerstmarkten op de meest geweldige locaties

Redactie - 19 november 2017

We naderen de gezelligste dagen van het jaar en dat betekent veel lichtjes, straatversiering, oliebollenkramen én kerstmarkten. In Nederland zijn er nogal wat sfeervolle kerstmarkten te bezoeken de komende weken. Op zoek naar eentje op een bijzondere locatie? Je ontdekt ze hier!

Kerstmarkt kasteel

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/helemaal-kerstsfeer-verrassende-kerstmarkten/”]

Kerstmarkt op Slot Assumburg

In Noord-Holland staat een eeuwenoud slot, deels omgeven door water, en daar is begin december een gezellige kerstmarkt. Bij het sfeervolle Slot Assumburg in Heemskerk kun je sinds een paar jaar de Castle Christmas Fair bezoeken. Verwacht originele kerstcadeaus, fashion, natuurlijk heel veel eten en drinken en liveoptredens in en rondom het kasteel. Supergezellig dus en dat op een prachtige historische locatie.

Waar: Tolweg 9, Heemskerk
Wanneer: 7 t/m 10 december
Tickets: vanaf €7,50 voor volwassenen

Overnachten in Heemskerk kan bijvoorbeeld bij het fijne hotel NH Heemskerk Marquette.

Kasteel de Haar: Country & Christmas Fair

Kenners weten van deze kerstmarkt af, want het is dit jaar het 20-jarige (!) jubileum van de Country & Christmas Fair. Loop je onder de poort door bij Kasteel de Haar in Utrecht, dan word je warm verwelkomd. Geniet van warme chocolademelk (met een scheutje rum), kersthapjes, sfeervolle muziek en kerstversiering. Trek je wandelschoenen maar aan, want er zijn ruim 240 stands waarvan je er geen één wilt missen. Voor kerstdecoratie slaag je hier zeker, net als voor een origineel cadeau voor onder de boom!

Waar: Kasteellaan 1, Haarzuilens
Wanneer: 21 t/m 26 november
Tickets: vanaf €16 voor volwassenen

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/beste-kerstmarkten-europa/”]

Kerstmarkt kasteel

Kerstmarkt op Slot Zeist

Het Slotplein bij Slot Zeist wordt in december omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Ga op zoek naar de mooiste cadeautjes voor in de kerstsok en ontmoet de Kerstman. Misschien heeft hij wel een klein cadeautje voor de kinderen bij zich! Verder geniet je van gezellige optredens, toneelstukken en heerlijk eten en drinken.

Waar: Zinzendorflaan 1, Zeist
Wanneer: 9 en 10 december
Tickets: gratis entree

Wil je overnachten in Zeist? Probeer dan hotel Landgoed Woudschoten eens. Andrea verbleef hier met een groep vrienden: ‘Prima hotel met vriendelijk personeel aan de receptie. Heerlijke kamer met zicht op bos met parelhoenders en konijntjes. Ontbijt is uitgebreid en de omgeving is prachtig om te wandelen en te fietsen maar ook om cultuur te bezichtigen. Wij hebben fietsen gehuurd bij het hotel en een fijne fietstocht gemaakt over de Utrechtse Heuvelrug, een aanrader.’

Heb jij wel eens overnacht in één van deze steden? Laat dan een review achter voor andere vakantiegangers!