Op bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi (Lapland)

Redactie - 24 oktober 2017

Op bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi (Lapland)

Redactie - 24 oktober 2017

Zin in totaal iets anders deze kerst? Bezoek de Kerstman in Rovaniemi! Die afstand van 2.500 kilometer lijkt ons een kleine moeite voor een onderonsje met die gezellige witte baard uit Lapland. Zijn achtertuin is een toplocatie om rendieren te spotten en de poolcirkel te trotseren.

De kerstman in Rovaniemi

Wij begrijpen hem best, die Kerstman. Met zo’n paradijselijke achtertuin zouden wij ons huis ook niet meer dan een paar dagen per jaar verlaten. Rovaniemi is een klein Fins dorp in Lapland. De uitgestrekte natuur en prachtige diepe dennenbossen van deze regio lijken wel ontsnapt uit een sprookjesboek. Kortom: een droomlocatie voor als je gelijk even je cadeauwensen wilt doorgeven! In Joulupukin Pajakyla, het huis van de Kerstman in Rovaniemi, ontvangt hij je graag!

De kerstman in Rovaniemi een handje helpen?

Als ‘ie thuis is – en dat is hij bijna elke dag – heeft de Kerstman ongetwijfeld tijd voor een bezoek en een foto. In zijn huis kun je bovendien een uniek kijkje achter de schermen krijgen. Want hoe doet ‘ie dat nou eigenlijk, al die kaarten en cadeautjes sturen over de hele wereld? Na een bezoek aan de Kerstman in Rovaniemi weet je meer! En kun je hem gelijk een handje helpen in zijn postkantoor. Reviewer Bjorn geeft het Santa Claus Village een dikke 10. ‘Dit is toch waar je voor komt?!‘, schrijft hij.

Dansen op de poolcirkel

Iedereen mag dan komen voor het huis van de Kerstman in Rovaniemi, dat betekent niet dat er niet nog veel méér te doen is in Fins Lapland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje op de sneeuwscooter? Of een bezoek aan een echte husky farm? Je kunt er zelfs dansen op de poolcirkel. Die loopt namelijk pal naast het huis van Santa en is mooi aangegeven op de weg.

kerstman in Rovaniemi - ree op een sleeLapland ontdekken vanuit Rovaniemi

Wil je jouw bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi combineren met een winterse vakantie in Finland? Dan is Rovaniemi volgens jullie een prima uitvalsbasis. Je zit hier niet ver van een IJshotel en ook de dierentuin Ranua Zoo ligt in de omgeving. Reviewer Pend_b: ‘Rovaniemi is een schitterende bestemming voor wie wel van de winter houdt maar niet van zo’n standaard wintersportvakantie.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10x-alternatieve-wintersporten/”]

Kerstman in Rovaniemi - Joulupukin-Pajakyla - slee sneeuwOvernachten in Rovaniemi

Ook slapen bij de Kerstman in Rovaniemi valt te regelen. Met een beetje geluk (en een dikke portemonnee) kun je zelfs overnachten in een heus ijshotel. Een paar van de mooiste ijshotels ter wereld staan namelijk in de omgeving. Ook overnachten in Rovaniemi zelf is mogelijk. Volgens jullie reviews zijn onder andere de Chalets van Ounasvaaran Pirtit een goede keuze. De huisjes zijn knus en liggen direct aan de piste. ‘De privé sauna is een topper‘, schrijft reviewer Kirsten. Ook de winter-proof huisjes van Camping Napapiirin Saarituvat zijn volgens jullie een aanrader. ‘Vriendelijke mensen, fantastisch uitzicht. In één woord: geweldig‘, schrijft Kitty.

Ga jij op bezoek bij de Kerstman? Doe hem de groeten! En laat een review achter.