Karinthië met de kinderen is zon, zand, water en … actie!

Redactie - 9 maart 2017

Karinthië met de kinderen is zon, zand, water en … actie!

Redactie - 9 maart 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Zon, zand, emmertje, schepje en vriendjes … Meer hebben de kids eigenlijk niet nodig voor hun ultieme vakantie. Maar naast de nodige ontspanning willen jullie zelf natuurlijk wel wat actie! Niet vies van flinke hoogtes, sprookjes en snelheid? Je vindt het allemaal in het Oostenrijkse Karinthië. Leuk voor jezelf én de kinderen.

Beeld: Kaernten.at

1.Tscheppaschlucht

Houden jullie van een beetje uitdaging? Zijn de kinderen gek op avontuur en niet vies van een flinke hoogte? Dan is de Tscheppaschlucht echt iets voor jullie! In dit bos en klimpark in Ferlach vind je wel zeven parcoursen van één tot veertien meter hoogte. Alsof dat niet genoeg is, zijn er ook twee spectaculaire Flying Fox-installaties. Met een lengte van 300 meter (!!), de langste van Oostenrijk. Spektakel gegarandeerd met spannende rotspaadjes, loopplanken, steile trappen, watervallen, bruggetjes en een geweldig uitzicht.

Chrisje vond het een fantastische ervaring. ‘Eén van de hoogtepunten van onze reis. Deze tocht gedaan met onze dochter van net zes jaar. Af en toe wel spannend, maar voor haar was het één grote speeltuin!’

Tscheppaschlucht is niet het enige klimpark in Karinthië. Voor kinderen vanaf vier jaar kun je op avontuur in Adventurepark Katschberg of ga met het gezin naar Hochseilgarten Greifenburg. Zoek je in de buurt meteen een leuke plek om te slapen? Op Zoover vind je onze top vijf.

Beeld: Babydorf.at

2. Sprookjeswandeling

Er was eens een heks en zij heette Kniesebein … Benieuwd naar de rest van het verhaal? Je komt het tegen tijdens de Sprookjeswandeling Drachenschlucht. Ontdek de magie tijdens een wandeling van drie kilometer langs de heksentrap, drakenbrug, speeltuinen, ponypark en vele sprookjesstations. Deze zomer is er zelfs nóg meer te beleven want de Drachenschlucht gaat weer open na een flinke verbouwing!

Op zoek naar een locatie in de buurt? De vijf appartementen van Haus Zwolle krijgen van jullie een dikke 9,2. Liever in een tent of stacaravan? Check Camping Brunner am See. Deze camping ligt direct aan de Millstätter See en werd vorig jaar door jullie beloond met de Zoover Orange Award. Een tip van Zoover-reviewer Wiegbelt Kiel: ‘Met een Kärnten Card zijn er op een voordelige manier veel uitstapjes te maken, allemaal binnen een redelijke afstand.’

3. Vergapen aan veertig Porsches

Leuk voor de kinderen, maar stiekem minstens zo leuk voor jullie! In het kleine dorpje Gmünd vind je het eerste Europese private Porschemuseum. Hier kunnen jullie je in een voormalig stallencomplex vergapen aan zo’n veertig Porsches én materiaal uit de rijke historie van Porsche, zoals houten modellen. Naast de unieke privé-collectie is er regelmatig een tentoonstelling te zien van bijzondere objecten, afkomstig uit de fabriek in Stuttgart. Niet alleen het museum is de moeite waard om te bezoeken, dit kleine kunstenaarsdorpje, bijna op de grens van Tjechië, heeft een gezellig plein, mooie gebouwen en leuke terrassen.

4. Zwemmen in heerlijk warm water

De meest voor de hand liggende tip voor een heerlijke zomervakantie kan natuurlijk niet ontbreken. Wat denk je van zwemmen en ravotten in één van de 1270 (!!) meren van Karinthië. Het op één na grootste meer – wel twaalf meter lang – en het warmste zwemmeer is Millstätter See. Daar is voor jong en oud van alles te beleven, van zeilen en surfen tot een springtoren van wel tien meter hoog. En wat is nou een betere plek om het meer en de omgeving te ontdekken dan vanuit een boot? Huur er zelf één of vaar mee met De Millstatter Meer Rondvaart.

Heb jij ook zo’n zin gekregen in een vakantie in Karinthië? Er zijn veel sfeervolle familiecampings, zoals Camping Gauglerhof bij het dorpje Matzelsdorf. Kamperen tussen de fruitbomen, naast een groentetuin en een geweldig uitzicht. En de rondscharrelende dieren die de kinderen mogen voeren niet te vergeten! De Millstätter See is slechts vijf minuten rijden. Waar wachten jullie nog op?

Heb jij ook een leuke tip voor een vakantie in Karinthië met de kinderen? Laat het weten in een reactie!