Redactie - 29 januari 2018
Portugal is een heerlijk vakantieland, zeker als je gaat kamperen. Lekker alleen, met je gezin of vrienden: dit land is zeer vriendelijk voor alle soorten kampeerfanaten. Maar welke campings zijn het allerfijnste? En waarom? Bekijk snel deze top-5 en je weet het antwoord.
Inhoudsopgave
Over deze camping in het Portugese plaatsje Marvao zijn veel mensen razend enthousiast. En terecht. Het is schoon, het stikt van de leuke plaatsjes in de omgeving en er is natuur volop. Dit is een plek voor rustzoekers. De familie Hoekstra gaf deze camping een dikke 10:
‘We hebben meegemaakt dat de beschrijving van anderen, over het kamperen zoals het vroeger was, echt klopt. We voelden ons hier echt prettig. Eigenaren van ’s ochtends vroeg tot laat zeer behulpzaam en voorzien de gasten van veel advies over de omgeving. Lekker koken kunnen ze ook. De camping heeft een groot aantal gratis wandelkaarten en fietsroutes beschikbaar en zelfs een serviceautootje voor kampeerders voor als ze boodschappen wilden doen. Je hebt hier voldoende privacy en de toiletten en douches zijn heel ruim ingedeeld en worden meer keren per dag schoon gehouden. Marvao en Castelo de Vide zijn zeker het bezoeken waard, maar ook net over de grens weten Annick en Ruud heel leuke stekjes om te bezoeken. Fijn dat er campings als deze zo ver weg van Nederland zijn.’
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-bezienswaardigheden-portugal/”]
Deze fijne camping in het dorpje Casfreires/Satao is populair. Brandschoon sanitair, een geweldig zwembad waar je kroost zich de hele dag kan vermaken, rust en lieve eigenaren. Een topper dus! Marieke gaf deze fijne plek een 9:
‘Geweldig mooie camping, volop rust ruimte en natuur! Zeer vriendelijk ontvangst door eigenaren Lydia en Gorge. We verbleven in een safaritent, die ook op de camping staat. Je leert het authentieke Portugal proeven. Deze camping ligt in een schitterende streek, die door ons nog wel een keer bezocht moet worden. In de omgeving hebben we mooie wandelingen gemaakt, en zijn naar Serra de Estrela gereden, maar er blijft nog genoeg over voor een tweede bezoek!’
Deze camping scoort ook hoog: een 9,25 maar liefst. De reden? Dat vertelt reviewer Peter Geburen je:
‘We kwamen hier in juni en wat was het goed toeven! Rustig, zó veel ruimte rond de kampeerplekken en wat een uitzicht. Allerlei goede tips gekregen van de eigenaren. We hebben de stad en markt afgewisseld met stevige trails, bergstroompjes gevolgd, gezwommen onder kleine watervallen en er hebben visjes aan onze voeten geknabbeld. Goed gegeten op de camping en in een van de volgende dorpen. En verder vooral tot rust gekomen, kampvuurtje, wijntje erbij. Aanraders zijn de stad Guimaraes, de markt in Barcelos, het dorpje Uz, de watervalletjes rondom Moscovo, bergmeer in Gondiaes, én… massage en parapenten! We kwamen voor twee nachten maar dat zijn er elf geworden. Helaas moesten we terug naar huis. Wat ons betreft absoluut geen minpunten, sanitair was recent en schoon, plonsbak eenvoudig en fris maar wel puur bergwater. Er was een gezellig terras, eten was een verwennerij, veel informatie, veel ruimte, lieve eigenaren. Een 10 van de meester!’
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/5x-mooiste-natuur-portugal/”]
Deze fijne camping ligt in het dorpje Amoreiras-Gare. Ondanks dat deze camping in Zuid-Portugal (Algarve) ligt, is het hier ook qua temperatuur prima kamperen. Het is lekker wijds opgezet: privacy genoeg dus. Een kopje koffie of wijntje drinken kost bijna niets én is heel gezellig. Ook over de eigenaresse zijn de gasten zéér te spreken. Reviewer Kitty verbleef hier in september en vertelt:
‘Bijzondere plek om de natuur op te zoeken en te genieten van stilte. Fantastische en veelzijdige flora op dit kampeerterrein, met een zeer gastvrije en behulpzame eigenaresse. Vrije, uiteen gelegen kampeerplekken, herkenbaar aan de picknicktafels. Er zijn veel mooie natuurwandelingen in deze omgeving en de camping ligt op drie kwartier lopen vanaf het dorpje – waar je lekker kunt eten. Alles bij elkaar genomen is dit een heerlijke, rustige kampeerplek wanneer je genoeg hebt aan jezelf te midden van de natuur!’
Deze mooie camping is met een score van 9,49 de beste uit ons lijstje. Of je nu komt voor de prachtige omgeving, de geluiden van krekels en kikkers om je heen of de heerlijke verse broodjes die elke ochtend onder je luifeltje klaar liggen… de eigenaressen hebben ‘hart voor de zaak’ en dat is te merken! Ook Aart & Christi brachten hier hun vakantie door en zijn zeer te spreken:
‘De twee dames hebben iets moois opgebouwd. De camping biedt bijzonder ruime plaatsen met een mooi uitzicht. Oude olijfbomen zorgen voor voldoende schaduw. Alle faciliteiten (sanitairgebouw etc) zijn nieuw. Zo fraai heb ik het nog niet vaak gezien. Ook de sfeer op de camping is erg relaxed; Lydy en Liesbeth stralen dit zelf ook uit. De locatie is een prima uitvalsbasis voor allerhande excursies, zoals wandelingen in de omgeving. Goede supermarkten zijn dichtbij. We hebben hier een week gestaan, maar hadden dit zeker nog langer kunnen doen. We spraken andere gasten die keer op keer terugkomen: en terecht!’
Ook jouw ideale camping vinden? Zoek en boek snel, op Zoover!