Redactie - 19 januari 2019
Is Dublin een leuke bestemming voor een stedentrip? Ja! Afgelopen november ontdekten mijn vriendin en ik waarom je nu meteen een ticket naar de Ierse hoofdstad wilt boeken. In dit blog onze tips voor een bruisend weekend én die van reviewers op Zoover.
Inhoudsopgave
Vanaf Amsterdam ben je in een anderhalf uur vliegen in Ierland. Doordat het in Dublin een uur vroeger is, lijkt het alsof de reis je bijna geen tijd kost! Tickets zijn vaak goedkoop en er gaan dagelijks vluchten richting de stad.
En dan het reizen in Dublin: supermakkelijk. Je koopt op het vliegveld een kaart, waarmee je drie dagen onbeperkt kunt reizen. Met deze Leap Visitor maak je voor € 20,- gebruik van bus en tram, zo vaak als je wilt.
Het centrum van Dublin is vrij klein. Bijna alle plekken zijn gemakkelijk te bereiken met de LUAS. Deze tram doorkruist dag en nacht en meerdere keren per uur de stad.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-naar-frankfurt-dan-mag-je-deze-dingen-niet-overslaan/”]
Ieren zijn supergastvrij! In restaurants en bars vliegen de vriendelijke woorden je om de oren. Maar ook de locals op straat staan voor je klaar. Wij hoefden maar even op onze navigatie te kijken, en in no time werden we door meerdere Ieren geholpen.
Ben je in Dublin in het weekend? Reserveer dan, voor je gaat, een restaurant voor vrijdag en zaterdag. Het lijkt bijna alsof iedereen in de stad uit eten gaat, een last minute plek is lastig te vinden. De bediening is bijna overal supersnel. Lunch staat binnen vijf minuten voor je neus en een driegangenmenu wordt in drie kwartier geserveerd.
Dineren met het allermooiste uitzicht? Reserveer een tafel bij Sophie’s, een waanzinnige rooftop bar in hartje centrum.
De Ieren eten vrij laat. Veel restaurants hebben daarom een speciaal early bird menu. De menukaart is hetzelfde, maar je betaalt een stuk minder!
Een bezoekje aan de beroemde Temple Bar mag je natuurlijk niet overslaan. Deze straat in het centrum is het hart van het uitgaansleven in Dublin. Luister naar live Ierse muziek, bestel een echte Guinness en geniet van de bruisende sfeer.
Anders dan we hadden verwacht, wordt deze straat niet alleen door vakantiegangers bezocht. En ook hier geldt: een praatje met een local is zo gemaakt!
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-keulen-in-de-planning-bezoek-deze-wijken/”]
Anders dan de naam doet vermoeden, is het Leprechaun Museum eigenlijk niet echt een museum. Een superenthousiaste gids leidt je door verschillende kamers. Ondertussen vertelt hij veel bijzondere verhalen over deze (helemaal niet zo vriendelijke) wezens. De tour wordt aangepast aan het publiek. Zijn er geen kleine kinderen bij? Dan krijg je de ongecensureerde versies van de legendes te horen!
Wij kozen voor een accommodatie iets buiten de stad: Hotel Sheldon Park, waar je gratis gebruik kunt maken van het zwembad en de fitness club. Nog een voordeel: de tram naar het centrum stopt er bijna voor de deur.
Slaap je liever in midden in de stad? Dit zijn jullie tips:
Hotel Maldron Parnell Square. Defeny schrijft in haar review: ‘Het hotel heeft een heel goede ligging. Alles ligt op loopafstand en de hop on hop off bus komt langs het hotel!’
Hotel Camden Court. Dennis zegt hierover: ‘Een goed hotel in het centrum van Dublin. Wel aan een drukke straat, maar daar heb je in het hotel helemaal geen last van.’
Ben jij weleens in Dublin geweest? Laat een review achter en inspireer andere citytrippers!