Hoe kom je van muggenbulten af?

Redactie - 1 juni 2020

Hoe kom je van muggenbulten af?

Redactie - 1 juni 2020

Vervelende zoemende beestjes zijn het, muggen. En als het een beetje tegenzit, vinden ze jou het lekkerste ruiken en word jij (soms als enige!) lek geprikt. Je doet er helaas niet zo veel tegen, alhoewel een zelfgemaakte muggenval valt te proberen… Maar je kunt jezelf beter afvragen: hoe kom je van muggenbulten af?

Hoe kom je van muggenbulten af?

Helaas hebben we daar niet een heel leuk antwoord op: blijf ervan af! Zolang je niet gaat krabben, blijft de muggenbult klein en kom je er snel weer vanaf. Wel zijn er middeltjes die de jeuk van een muggenbult zouden verminderen, mocht je er toch aan gezeten hebben. Sommige gebruik je zelfs dagelijks voor andere dingen en heb je altijd in huis:

  • Tandpasta
  • Menthol
  • Lavendelolie
  • Kruisje met je nagel
  • Plantenblad
  • Citroen
  • Een middel van de drogist
  • Huismiddeltjes

Muggenbulten zelf zijn het probleem niet zo, want zo lang je er vanaf kunt blijven, schijnen ze niet te gaan kriebelen en verdwijnen ze dus het snelst. Probeer dus het krabben te weerstaan. Ha, je zal nu denken: dat kan niemand. En dat klopt waarschijnlijk ook wel, van een muggenbult af kunnen blijven is een kunst op zich. Goed, je hebt er dus aan gezeten en nu stopt de rode bult niet met jeuken. Daarnaast ziet het er ook nog eens niet echt fijn uit… Probeer de volgende middeltjes eens.

Hoe kom je van muggenbulten af? Lavendel

Middeltjes tegen muggenbulten

Alle poedertjes en smeersel waar menthol in zit, kan je op een muggenbult smeren. Dit verkoelt namelijk en haalt daardoor de jeuk weg. Denk aan tandpasta, tijgerbalsem en mentholpoeder. Een druppeltje lavendelolie maakt je huid rustig en heeft een genezende werking. Plus: de mug houdt hier niet van, dus die blijft voorlopig wel weg.

Een andere tip tegen de jeuk van een muggenbult is het maken van een kruisje met je nagels. De ‘pijn’ die dit veroorzaakt neutraliseert de jeuk. Raar, maar vaak wel waar.

Weegbree is een plantje dat je vindt in de buurt van brandnetels. Pluk een blad, van de weegbree natuurlijk, en knijp het fijn. Het smeersel dat eruit komt, smeer je op je bult. Dit heeft namelijk een anti-jeuk werking en het neemt de zwelling snel weg. Aloë Vera verzacht ook: snijd een stukje stengel af en smeer het goedje op de jeukende plek.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10-tips-tegen-muggen/”]

Haal zomers of tijdens je vakantie op de camping lekker veel citroen in huis. Houden muggen sowieso al niet van, maar word je toch gestoken, dan kan je dit even op de muggenbult leggen. Citroenzuur verzacht!

In de drogist kun je terecht voor talloze middeltjes tegen jeukende bulten, zoals anti-jeuk crème. Of check je keuken-, badkamer- of caravankastjes op Tea Tree oil, keukenzout, azijn, roomboter, ijsklontje en aspirine. Wrijf deze middeltjes over de jeukbult of gebruik speeksel. Ook dat schijnt te helpen.

Of alles ook echt (voor jou) werkt, daar kom je maar op een manier achter: proberen! Let op: smeer nooit zomaar iets op een muggenbult of wondje. Check eerst of er niets in het middel zit waar je allergisch voor bent of kan zijn en overleg bij twijfel of een allergische reactie altijd met je huisarts.

Hoe kom je van muggenbulten af?

Muggen bestrijden

Ben je helemaal klaar met dat gezoem om je heen terwijl je rustig aan een biertje zit op je favoriete camping? Ga dan de strijd aan met muggen en maak een muggenval. Deze houd de beestjes op afstand en zorgt ervoor dat jij de hele vakantie geen mug(genbult) meer tegenkomt.

Heb je zelf tips om muggenbulten te verzachten of heb je een leuk vakantieadres waar geen muggen zitten? Laat het ons weten in een review!