Hoe ga ik met de metro?

Redactie - 7 september 2018

Hoe ga ik met de metro?

Redactie - 7 september 2018

Bij een stedentrip in bruisende wereldsteden als Londen en Parijs is er geen betere manier om je door de stad te bewegen dan met de metro. Naast het feit dat je in no time alle mooie plekjes van je wensenlijstje afvinkt, is het ook nog eens een makkelijke én comfortabele manier van rondreizen. Hoe je met de metro gaat, vertellen we je in dit blog.

Reizen met de metro

Hoe ga ik met de metro? Check voor jezelf onderstaande punten voor een relaxed verblijf:

  • Check het metronetwerk van de te bezoeken stad
  • Zoek uit welk metrokaartje (dagkaart of meerdaags) het beste bij jouw wensen past
  • Controleer op voorhand welke betaalmethoden worden geaccepteerd. Cash of kaart?
  • Met je auto die kant op? Kijk waar je deze veilig en voor langere tijd kunt parkeren

Hoe ga ik met de metro?

Een nieuwe stad bezoeken is altijd spannend en anders dan je gewend bent. Je hebt over de Londense metro vast weleens van de zin Mind the gap gehoord, maar hoe zit het precies met betalen? En welk kaartje kun je het beste aanschaffen? Om tijdens je stedentrip maximaal te genieten, is het noodzakelijk je goed voor te bereiden. Zoover plaatste eerder al deze praktische blogs met alle ins and outs over het metronetwerk van Londen en Parijs. Zo hoef je inderdaad alleen maar om de gap te minden! 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/best-gelezen-blogs/info-over-metro-in-europese-wereldsteden/”]

Metro Madness

Reizen met de metro is allang niet meer voorbehouden aan wereldsteden alleen. Steeds meer steden investeren flink in een goed metronetwerk. Niet alleen efficiënt voor vakantiegangers die in korte tijd veel willen zien, het vermindert ook nog eens flink het aantal auto’s dat dagelijks de stad moet doorkruisen. Ook in steden als Valencia en Praag is reizen met de metro dan ook zeker aan te raden. Vanuit Hotel Primus Valencia loop je bijvoorbeeld binnen enkele minuten naar het metrostation. Ideaal toch?

Wat doe ik met mijn auto?

Een stedentrip met de auto op de planning staan? Handig om er te komen, maar ter plaatse heb je niet zo veel aan je vierwieler. Want zeg nu zelf: waarom zou je in hartje Parijs, Rome of Londen achter het stuur door de verkeerschaos willen manoeuvreren als daar een geweldig alternatief voor is? Sterker nog: in de meeste grote steden wordt het parkeren buiten het centrum zelfs gestimuleerd. Tegen een voordelig tarief kun je je auto tot meerdere dagen laten staan en de stad per openbaar vervoer verkennen. Kijk, dat is toch een stuk meer ontspannen. Op naar Oxford Street!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/metro-londen/”]

Alle informatie over reizen met de metro

Reizen met de metro is dus dé manier om in korte tijd veel van een stad te zien. In onderstaande blogs vind je alle informatie over openingstijden, kosten en praktische info per plaats. Doe er je voordeel mee en alvast een fijne stedentrip gewenst!

Hoe ga ik met de metro in:

Wat is jouw ervaring met reizen met de metro tijdens een citytrip? Deel je ervaringen en inspireer anderen!