Het Ibiza van de Cycladen: het hippe eiland Mykonos

Redactie - 15 juli 2017

Het Ibiza van de Cycladen: het hippe eiland Mykonos

Redactie - 15 juli 2017

Je hebt mensen die op vakantie vooral van hun rust willen genieten. Ben jij juist dol op bruisende stranden en hippe restaurants, gecombineerd met sfeervolle dorpjes en een helderblauwe zee? Dan is het Griekse eiland Mykonos, onderdeel van de Cycladen, jouw droombestemming.

De Griekse eilandengroep Cycladen is er één uit de boekjes: witgeschilderde huisjes, blauwe deuren, sfeervolle straatjes en indrukwekkende vulkanische landschappen. Elk eiland is totaal anders en dat zorgt ervoor dat je hier prima kunt eilandhoppen. Is één eiland voor jou wel genoeg, dan is Mykonos een aanrader. Dit eiland staat bekend als het Ibiza van Griekenland, met drukke stranden, hippe barretjes en een geweldig nachtleven. Natuurlijk kun je er ook de rustige plekken opzoeken, maar Mykonos is ideaal als je een beetje van drukte en gezelligheid houdt.

Zeker zien op Mykonos: Chora

Wordt het Mykonos dit jaar? Dan mag je de hoofdstad Chora (ook Mykonos-stad genoemd) zeker niet overslaan. Hoofdstad is trouwens een groot woord, want Chora is maar klein. Het is pittoresk, met een haventje vol vissersboten en jachten, schattige witte kubushuizen, gekleurde balkons en volop bijzondere winkeltjes. Vooral de wijk Little Venice is prachtig. Heerlijk om rond te dwalen door het doolhof van sfeervolle straatjes en maar te kijken wat voor leuks je tegenkomt. Vergeet ook niet om de witte molens van Chora te bekijken!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/68011/”]

Mooiste stranden Mykonos

Vakantie vieren op Mykonos in de Cycladen betekent ook zien en gezien worden. En dat kan het beste op de twee mooiste zandstranden van het eiland: Paradise Beach en Super Paradise Beach. Hier vind je goede beachclubs, luxe strandbedden en volop drukte. Liever een iets rustiger strand? In het noorden ligt het mooie Panormos Beach, in een door rotsen omringde baai. Een andere tip: Agios Sostis Beach. Hier vind je geen strandbedjes of bars, maar het prachtige strand maakt dat helemaal goed. Bovendien is het er lekker rustig, perfect voor een dagje heerlijk relaxen. Op pad met kinderen? Dan is familiestrand Agios Stefanos Beach een aanrader.

Cultuur snuiven op Mykonos

Van aan het strand hangen krijg je misschien nooit genoeg, maar af en toe een uitstapje kan geen kwaad. Mykonos en omgeving zijn te mooi om niet verder te ontdekken. Zo is er het onbewoonde eiland Delos, niet ver van Chora. Dit is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van heel Griekenland. En dat wil wat zeggen! Delos heeft prachtig bewaard gebleven beeldhouwwerken, een groot theater, mozaïeken en oude tempelfaçades. Ook heel indrukwekkend als je eigenlijk niet zo van de oude stenen bent.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/griekenland-onontdekte-eilanden/”]

Leukste accommodaties Mykonos

Mykonos is een hip eiland en het is leuk om een accommodatie te kiezen die daar bij past. Met Hotel Vencia Boutique zit je zeker goed. Dit hotel krijgt van jullie maar liefst een 9,3, dankzij het prachtige uitzicht over Chora, de infinity pool en de ruime kamers. ‘Vencia is oprecht DE plek om op Mykonos te verblijven. Het is thuiskomen op vakantie’, aldus reviewer B. Snijders. Heb je liever een appartement? Kijk dan eens naar Appartement Mykonos View. De kamers zijn compleet ingericht, je hebt er een geweldig uitzicht op zee en het ontbijt is uitstekend. Een fijne uitvalsbasis om Mykonos te ontdekken.

Heb jij tips voor Mykonos? Deel je ervaring in de comments of schrijf een review over je favoriete hotel!