Helemaal in kerstsfeer met deze verrassende kerstmarkten

Redactie - 18 oktober 2017

Helemaal in kerstsfeer met deze verrassende kerstmarkten

Redactie - 18 oktober 2017

Ben jij dol op alles wat met kerst te maken heeft? Kun je geen genoeg krijgen van glühwein drinken bij sfeervolle kramen, maar heb je de bekende markten nu wel gezien? Dit zijn vier verrassende kerstmarkten die zeker het bezoeken waard zijn.

verrassende kerstmarkt

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Wil je eens een heel ander soort kerstmarkt beleven? Ga dan tussen 15 en 27 december naar Leiden en bezoek de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Op het water van de Nieuwe Rijn vind je zeventig verlichte kraampjes, vol lekkere hapjes en bijzondere spullen. Op de kade staat een winterkermis, dus voor wat actie hoef je niet ver te zoeken. Tweede Kerstdag is de markt ook geopend, dus als je even genoeg hebt van alle familiebezoeken, dan kun je hier een lekker wijntje komen drinken.

verrassende kerstmarkt

De Hans Christian Anderson Christmas Market

Denen zijn dol op alles wat ‘hygge’ is, typisch Deense gezelligheid. Met de kerst gaan ze in Denemarken qua hygge helemaal los, en dat maakt de prachtige kerstmarkten in Kopenhagen the place to be. Kies je liever voor een onbekendere kerstmarkt? Reis dan tussen 1 en 10 december af naar Odense, de derde stad van Denemarken. Hier wordt de traditionele Hans Christian Andersen Christmas Market gehouden. Je vindt niet alleen kraampjes, leuke spullen en eetstandjes, maar je kunt ook optredens en straattheater bekijken. Allemaal geïnspireerd op de bijzondere verhalen van Hans Christian Andersen. Overnachten kan in het goede Hotel First Grand Odense.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-kerstmarkten-nederland/”]

kerstmarkt Valencia

Een Spaanse kerstmarkt in de zon

Vind je kerstmarkten wel leuk, maar zit je niet op de bijbehorende kou te wachten? Vier dan kerst in Valencia. Hier pak je in december nog makkelijk een terrasje en kun je daarna de leukste kerstmarkten afstruinen. De kerstfestiviteiten én de kerstmarkten zijn door heel Valencia verspreid. Zo is de Plaza Ayuntamiento voorzien van een grote kerstboom, inclusief verlichte palmbomen. Overal hangen lampjes, er zijn ijsbanen om te schaatsen en in de straten staan kleine kerstmarkten. Ook leuk: de vele traditionele kerststallen, die opgesteld staan in kerken, kathedralen en op pleinen. Zoek je nog een leuk hotel voor je stedentrip Valencia? Boek dan het centraal gelegen Hotel Vincci Lys, dat van jullie een 8,8 krijgt.

Nog niet klaar met kerstshoppen in mooie Europese steden? Lees dan alles over de leukste kerstmarkten van Europa.

verrassende kerstmarkt

Het Dickens Festijn in Deventer

Op zoek naar een bijzondere kerstmarkt in Nederland? Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt is het Dickens Festijn in Deventer, dat deze keer plaatsvindt op 16 en 17 december. Tijdens deze dagen verandert Deventer in een 19e eeuwse stad, waarin de personages van Charles Dickens tot leven komen. Overal klinken kerstliedjes, er zijn kerstmarkten op De Brink en in de Grote of Lebuinuskerk en in de Oude Mariakerk vindt een kerstbrocantemarkt plaats. Op zondag 17 december zijn er gratis concerten in de Grote of Lebuinuskerk en de Broederenkerk. Heel bijzonder! Wil je het hele weekend in Deventer blijven? Slaap dan in het mooie Fletcher Hotel Gilde.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/6-x-hotels-bij-populaire-kerstmarkten/”]

Heb jij leuke tips voor bijzondere, onbekende kerstmarkten? Laat het ons weten via de comments of via Facebook.