Helemaal hip: maak een riviercruise!

Redactie - 2 juli 2018

Helemaal hip: maak een riviercruise!

Redactie - 2 juli 2018

Denk je dat een cruise alleen voor gepensioneerden is? Niets van waar! Dé nieuwe trend in vakantieland: maak een riviercruise! Wij zochten de mooiste vaartochten voor je uit.

Riviercruise Rijn

Riviercruise over de Rijn

Een reisje langs de Rijn… Sinds 1906 een liedje en al tientallen jaren een super populaire riviercruise. En zeker niet alleen onder ouderen! Je stapt aan boord in Nederland en bent al snel in een hele andere wereld. Vaar langs indrukwekkende steden als Keulen, Bonn en Düsseldorf over de langste rivier van Europa.

Het mooiste stukje van de cruise ligt tussen Bingen en Koblenz. De rivier stroomt hier door het leisteengebergte. Je hebt een prachtig uitzicht op indrukwekkende loofbossen en wijngaarden.

Cees Boeser maakte een riviercruise over de Rijn met Cruiseschip Statendam: ‘Vanaf het inschepen tot aan de ontscheping één groot feest! De bemanning is correct en vriendelijk. De bediening is uitmuntend, de koks hebben elke dag weer een andere verrassing voor de lunch en het diner. Daarnaast is het entertainment onovertroffen en fantastisch geleid!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/zouden-5-000-euro-mooiste-fjorden-cruises/”]

Riviercruise Portugal

Riviercruise in Portugal

Stel je voor: schilderachtige landschappen, pittoreske stadjes en groene hellingen met wijngaarden. Hiervoor zit je tijdens een riviercruise in Portugal helemaal goed! Je cruise start en eindigt in het prachtige Porto. Je vaart door de betoverende Douro-vallei langs plaatsjes als Régua, Pinhão en Barca d’Alva.

Tijdens de cruise heb je meer dan genoeg tijd om Portugal te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een tripje naar de pelgrimsstad Lamego, de meest historische stad van de Douro-vallei. Breng een bezoek aan de tuinen en het barokke paleis van Mateus in Vila Real. Of doe mee met de busexcursie naar de universiteitsstad Salamanca.
Aan het einde van de cruise word je naar het vliegveld van Porto gebracht voor de terugreis.

Heb je wat extra vakantiedagen om in Porto te blijven? Dit zijn jullie overnachtingstips:

  • Hotel Quality Inn Porto. Volgens Bob heeft deze accommodatie ‘een zeer goede ligging. Veel restaurantjes in de buurt. Het hotel is netjes en schoon en heeft een goed ontbijt!
  • Hotel Da Bolsa. Jeroen schrijft in zijn review: ‘Hotel Da Bolsa is een eenvoudig net hotel in het centrum van Porto. Op vijftig meter van het Palace Da Bolse en een paar minuten van de Douro rivier!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontdek-mooiste-cruises-caribbean/”]

Riviercruise in Egypte

Ook buiten Europa kun je natuurlijk prachtige riviercruises maken. Bijvoorbeeld over de Nijl in EgypteDe meest bekende tocht is tussen Luxor en Aswan. Ben je al een paar dagen eerder in Luxor? Bezoek dan het beroemde graf van farao Toetanchamon en bewonder de tempel van Amon.

Tijdens de vaartocht naar Aswan kom je langs unieke plaatsen als Kom Ombo. Stap zeker even van de boot en doe mee aan een excursie naar de beroemde dubbeltempel. Maak een zeiltocht over de rivier of een ritje met paardenkoets over het vasteland.

Even geen zin in actie? Dan ontspan je heerlijk op het zonnedek. Vergeet niet om van het uitzicht te genieten. Tijdens een Nijlcruise heb je het allerbeste uitzicht over de rivier en de oevers. Zie het authentieke Egyptische leven van heel dichtbij!

Anita maakte deze reis met Cruiseschip MS Alexia Monte Carlo:  ‘Een Nijlcruise aan boord van dit schip is een groot feest. De excursies in de vroege ochtend onder leiding van de zeer deskundige gids waren betoverd mooi om mee te maken. Daarna heerlijk lunchen aan boord en relaxen op het zonnedek terwijl het schip naar de volgende bestemming vaart!

Heb jij wel eens een riviercruise gemaakt? Laat een review achter en inspireer andere vakantiegangers!