Griekenland: 6 geheime hotspots

Redactie - 2 april 2018

Griekenland: 6 geheime hotspots

Redactie - 2 april 2018

Griekenland: land van de mythologie, witblauwe huisjes, glinsterende zee, heerlijk eten en fijne zonvakanties. Althans, dat is wat we kennen. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Wij moesten er even voor speuren, maar wij hebben zes geheime plekken en festiviteiten van Griekenland ontdekt – waarvan we durven te wedden dat je ze niet kent. Niet verder vertellen hè?

1. Ithaka

Er zijn tal van bekende eilanden, maar een wat onbekendere is nog steeds Ithaka. Dit leuke, kleinschalige eilandje ligt op maar 2,5 kilometer van Kefaloni, maar heeft een heel andere sfeer. Hier vind je kleine dorpjes en haventjes, ook is dit eilandje een mekka voor wandelaars. Tip: sla zeker een bezoekje aan deze mooie blauwe grot niet over! Itháki is naar verluid het geliefde thuisland van Odysseus, de held van Homerus. Je kunt hier dan ook de ‘Homerus-wandeling’ doen. Trek wel goede schoenen aan, want de wandeling kent veel hoogteverschillen en het temperatuurtje in Griekenland mag er ook zijn. Wil je even afkoelen? Ga dan lekker naar het strand van Daxa, op twee kilometer van de hoofdstad Vathi. Het strand ligt verscholen tussen het groen en is ideaal voor kinderen, doordat het niet zo stijl afloopt. Slapen als een ware Griekse God doe je bijvoorbeeld in dit fijne vakantieappartement, dat jullie beoordelen met een 8,7. Ook Simone was enthousiast: ‘Het uitzicht van Huize Lykithes is werkelijke eerste rang! Prachtig!’

Benieuwd naar nog meer bijzondere accommodaties? Check hier ons overzicht van hotels in Griekenland!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-x-eilandhoppen-griekenland/”]

2. Stad om van te dromen: Vathí

Ook voor dit ‘geheim’ blijven we nog even op Ithaka (ook wel geschreven als Ithaki). Aan de oostkust van Itháki vind je de film-achtige baai van Mólos, waaraan de stad Vathí ligt. Dit is zeker een must see, omdat het stadje is gebouwd tegen de berghellingen en wat weg heeft van een amfitheater. In de haven van Vathí gaan ’s zomers een hoop zeiljachten voor anker, genoeg te zien en te doen dus in dit typisch Griekse stadje! Leuk om te weten: omdat dit officieel een traditionele nederzetting is, mag je hier niet zomaar iets bouwen. Met een beetje geluk blijft het Griekse karakter dus goed geconserveerd hier!

 

Foto: griekenland.net

3. Foodfestivals op Chalkidiki

Op Chalkidiki kun je niet alleen heerlijk naar het strand en fietsen. Er zijn ook regelmatig foodfestivals! Zoals het Katsamaka festival in de gemeente Polygyros. Dit is een soort bal masque, met eten in de hoofdrol. De inwoners van het dorp maken hun allerbeste Kerasma, een traktatie voor gasten. Geniet hier met je gezin, partner of vrienden van alle lekkernijen en de bijzonere sfeer. En sla vooral Keftedes (gehaktballetjes met munt) niet over!

Beeld: therianos.gr

4. Biologische boerderij in Pigadakia

Wist je dat het onbekend is hoeveel Griekse eilandjes er precies zijn? De Grieken zelf schatten dat ze tussen de 1200 tot 6000 eilanden rijk zijn. Zelfs op een groot, bekend, eiland als Zakynthos weten wij een bijzonder onbekend plekje: de biologische boerderij Therianos Villas in het kleine dorpje Pigadakia. Op het landgoed waar deze biologische boerderij staat, vind je zelfs een aantal villa’s waar je kunt overnachten. ’s Avonds kun je aanschuiven voor oma’s maaltijd. Hóe idyllisch?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-pro/griekenland-tips-van-een-pro-de-ultieme-relaxvakantie/”]

Hotel Lapetos

5. Eilandje Symi

Symi is zo’n eilandje waarvan je misschien weleens hebt gehoord, dus helemaal geheim is het niet. Maar wel zó schilderachtig mooi, dat we hem toch vermelden. Alle huizen in het dorp zijn tegen de berg aan gebouwd zijn. Dus wanneer je de haven binnenvaart, val je al stil bij dit uitzicht. Vanaf Rhodos vaar je in ongeveer twee uur naar het bijzondere eilandje. Blijf slapen in Hotel Lapetos Village, zo kun je nog wat langer genieten hier! Je hebt een hoger gelegen gedeelte: Ano Symi en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos vind je lekkere restaurantjes, taverna’s, cafe’s en winkels. Je hoeft je dus niet te vervelen! In het binnenland van Symi is het natuur dat de klok slaat: valleien en rotsachtige hellingen.

6. Olijfolie proeven

Olijfolie is serious business. Er komt heel wat bij kijken, zo’n heerlijke olijfolie maken. Maar wist je dat je net zoals je wijn kunt proeven, óók een olijfolieproeverij kunt doen (én kunt blijven slapen)? Bijvoorbeeld bij Logethetis Organic Farm op Zakynthos. Deze boerderij ligt vlak bij het marinepark en er worden naast het olijfolie proeven ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, fietstochten, zeilen, duiken en een cruise. Ook kun je hier paardrijden: ideaal voor de kiddo’s dus!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/griekenland-onontdekte-eilanden/”]

Vind zoek en bij jouw ideale hotelkamer op Zoover!