On a budget: 6 tips voor een goedkope vakantie naar Turkije

Redactie - 14 februari 2018

On a budget: 6 tips voor een goedkope vakantie naar Turkije

Redactie - 14 februari 2018

Wil jij voor een prikkie naar de zon? Dan is een goedkope vakantie naar Turkije een goede optie. En al helemaal met deze budgettips! tips voor een goedkope vakantie naar Turkije

1. Boek een pakketreis 

Over het algemeen is een pakketreis goedkoper dan het los boeken van je vliegticket, transfers en accommodatie. De tickets en accommodaties worden namelijk vooraf grootschalig ingekocht. Dus als je er geen bezwaar tegen hebt om op een vaste dag aan te komen en te vertrekken, is een pakketreis voordelig. Tip: vergelijk op Zoover de prijzen en beoordelingen van verschillende touroperators voor de beste deal.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-populaire-hotels-in-alanya/”]

2. Ga voor een all-inclusive vakantie 

Een all-inclusive vakantie is vaak nóg goedkoper dan een pakketreis. De kosten voor het hotel zullen iets hoger uitvallen, maar er is dan ook veel bij de prijs inbegrepen. Denk daarbij niet alleen aan de maaltijden, maar ook aan faciliteiten als entertainment, gebruik van wellness en drankjes aan de bar. Turkije heeft all-inclusive hotels in alle soorten en maten, dus voor ieder wat wils!

tips voor een goedkope vakantie naar Turkije

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/vakantie-turkije-7-trends-en-tips-2018/”]

3. Boek je vakantie doordeweeks

Boek je vakantie op een doordeweekse dag. Vaak liggen de prijzen dan iets lager, omdat de meeste mensen in het weekend boeken. Volgens onderzoek van de Consumentenbond blijkt dinsdagmiddag het moment waarop vakanties het goedkoopst zijn.

excursie turkije

4. Kies een hotel nét buiten het centrum  

Waarschijnlijk staat een hotel met zeezicht dat op steenworp afstand van het centrum ligt op je wensenlijst, maar bedenk goed of je hier extra voor wilt betalen. De hotels die iets minder centraal liggen, bieden vaak gratis vervoer aan naar het strand of centrum en hebben vaak net zo’n fijn restaurant en zwembad. 

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/imposante-must-sees-turkije/”]

5. Boek je excursie ter plekke

Vaak heb je de mogelijkheid excursies van tevoren te boeken of bij de reisleiding op de plaats van bestemming. Dat heeft z’n voordelen, want je krijgt informatie en het is makkelijk. Maar als je geld wilt besparen, kun je de excursie beter ter plekke bij de betreffende organisatie boeken. Dat scheelt je vaak bemiddelingskosten.

tips voor een goedkope vakantie naar Turkije

6. Vergelijk reisorganisaties

Het kan lonen om je vakantie te vergelijken bij verschillende aanbieders op Zoover. De prijzen van grote reisorganisaties zoals Corendon en TUI liggen meestal dicht bij elkaar, maar zeker bij het boeken van een last minute kan het zo een paar tientjes op je reissom schelen.

Heb jij nog tips voor een goedkope vakantie naar Turkije? Laat je horen in de comments!