Goedkoop parkeren in Wenen: 3 tips

Redactie - 28 juli 2017

Goedkoop parkeren in Wenen: 3 tips

Redactie - 28 juli 2017

Goedkoop parkeren in Wenen lijkt een lastige uitdaging. Na uren Deutsche Autobahn zit je niet echt te wachten op eindeloos rondjes rijden, zeker niet als je ‘slechts’ een weekendje weg gaat. Met deze drie tips lig je na aankomst gelukkig in no time in je bed én is je auto goedkoop onder de pannen!

1. Parkeer gratis bij je hotel

De eerste tip voor goedkoop parkeren in Wenen is de meest simpele: kies een hotel waar je goedkoop of zelfs gratis parkeert. Zo rijd je met de auto om in de binnenstad de benenwagen, fiets of openbaar vervoer te pakken. Drie hotels die een gratis parkeerplaats aanbieden:

  • Hotel An der Wien (Zooverscore: 8,3). Albert op Zoover: ‘Prima met de auto bereikbaar en gratis parkeren. Goede en schone kamers, goed ontbijt. Alle OV binnen een paar honderd meter en met de metro ben je in een kwartier in het centrum.
  • Park Inn by Radisson Uno City Vienna Hotel (Zooverscore: 8,3). Tineke: We hebben dit hotel gekozen vanwege de ligging vlak aan de Donau, bij de metro en met gratis parkeermogelijkheid. De kamers zijn ruim en het ontbijt uitgebreid. Zeker een aanrader voor diegene die met de auto naar Wenen gaat!’
  • Pension Schönbrunn (Zooverscore: 8,8). Melissa had hier een toptijd, en niet alleen vanwege de gratis parkeerplaats: ‘Wat een hotel! Het was erg chique en alles was goed schoon. Het ontbijt was uitgebreid en ook erg goed. In de omgeving lagen restaurantjes en terrasjes om ’s avonds bij te komen van de drukke dag in de stad.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-oostenrijke-kampeerparels-am-see/”]

beeld: autorevue.nl

2. Park + Ride

Vind je het geen punt om het laatste stukje met de metro of tram te reizen? Dan is parkeren op één van de veertien P+R’s voor jou helemaal oké. Op deze plekken, net buiten de stad, parkeer je jouw bolide de hele dag voor het luttele bedrag vanaf €3,40 tot maximaal €6,00. Voor al deze Park + Ride gelegenheden geldt dat er perfecte aansluitingen zijn op het openbaar vervoer. Zo kun je naar alle bezienswaardigheden in de stad. De meeste van deze parkeergarages zijn groot, waardoor er altijd wel een plekje te vinden is. Een groot deel van de garages is bewaakt. Dus parkeer je auto, koop een metro,- of tramkaartje en zoef op je gemakje de stad binnen. Meer informatie vind je op Parkandride.at. Zeker wanneer je een paar dagen in de stad bent en dus langer goedkoop wilt parkeren in Wenen, is dit een een prima oplossing!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/oostenrijk-op-zijn-mooist-wandelvakantie-met-vrienden/”]

parkeren in wenen

3. Parkeer goedkoper in district 9

In district 9, Alsergrund, betaal je iets minder voor de paar vierkante meters onder je auto, dan in de rest van de stad. Namelijk zo rond de 2 euro per uur. Maar ook hier geldt net als in de overige districten dat je als bezoeker alleen een parkeerplek kunt ‘huren’ voor 120 minuten. Daarna moet je het recht op je plekje weer opnieuw vastleggen via een app of fysiek kaartje. Van 22 uur tot 9 uur staat je auto er wél gratis. Dat geldt overigens voor de hele stad.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-logeren-boer-oostenrijk/”]

Al met al wordt door de inwoners zelf vooral aangeraden om de auto buiten de stad te laten. Binnen Wenen kun je alles prima met de goed functionerende openbaar vervoersmiddelen afleggen: daar heb je geen auto voor nodig!

Zelf al eens in Wenen geweest? Deel dan jouw ervaring over de stad in een review!